ZVEZDA TRAŽI SPAS U UKRAJINI! Odluka pada 11. maja u Kijevu

Novosti online

02. 04. 2024. u 13:24

Fudbaleri Crvene zvezde grabe ka tituli u nastavku sezone. Iako su "prezimili" sa minusom od jednog poena u odnosu na Partizan, nije im dugo trebalo da preteknu večitog rivala koji je kiksnuo protiv Napretka i Mladosti i predao čelo tabele timu sa Marakane.

ЗВЕЗДА ТРАЖИ СПАС У УКРАЈИНИ! Одлука пада 11. маја у Кијеву

FOTO: FK Crvena zvezda

Ukoliko situacija na tabeli ostane ovakva kakva je trenutno, sledeće pitanje koje je u glavi delijama je: "A Liga šampiona?"

U slučaju da Zvezda osvoji sedmu titulu zaredom u domaćem šampionatu, potrebno je da se poklopi još mnogo kockica ne bi li ostvarila direktan plasman u elitno fudbalsko evropsko takmičenje.

Trenutno, veće su šanse da, zbog nešto lošijih rezultata srpskih timova u godini za nama na Starom kontinentu, crveno-beli moraju kroz kvalifikacije da obezbeđuju mesto u grupnoj fazi.

Ipak, postoji scenario u kom u Ljutice Bogdana ne bi morali da, kako je to nekada Dejan Stanković pričao, igraju "letnju ligu". Teško je ostvariv, ali postoji - evo šta je potrebno.

Potrebno je da u pet različitih liga, šampionske titule osvoje klubovi koji imaju lošiji koeficijent od crveno-belih. Za sada, stvari dobro idu u Češkoj gde Sparta vodi glavnu reč, a ne Slavija koja je bolja po koeficijentu. Isto važi i za Švajcarsku (Zvezdi ne odgovara da Bazel osvoji titulu), kao i za Dansku (Kopenhagen je na trećoj poziciji), kao i Hrvatsku (Dinamo je trenutno drugoplasirani).

Trenutno je jedini problem Ukrajina gde Šahtjor ima minimalnu prednost u odnosu nad Dinamom iz Kijeva, a ukoliko bi klub iz glavnog grada uspeo da preotme trofej, Zvezda bi otišla direktno u grupnu fazu.

Odluka će pasti, vrlo verovatno, 11. maja, kada će Šahtjor biti domaćin Dinamu, a crveno-beli će se nadati uspehu Kijevljana.

BONUS VIDEO: PARTIZAN POVEO PROTIV SPARTAKA: Evo kako je Baždar zatresao mrežu "golubova"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)