PROSINEČKI ZA VELIKA DELA: Crnogorci oduševljeni novim selektorom posle dve pripremne pobede

Z. Ćorović

26. 03. 2024. u 17:33

SAVRŠEN start Roberta Prosinečkog na klupi Crne Gore - dve pobede iz dve utakmice, bez primljenog gola. Za osam dana koliko su proveli na pripremama u Antaliji, "sokolovi" su prvo pobedili Belorusiju sa 2:0 (Marušić, Krstović), posle toga minimalcem i Makedoniju (1:0, Jovetić).

ПРОСИНЕЧКИ ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА: Црногорци одушевљени новим селектором после две припремне победе

Foto: EPA

Prvi utisci u našem komšiluku su izuzetno poztivni, već su se pojavili i prerani euforični komentari da je konačno došlo vreme da Prosinečki odvede reprezentaciju na neko veliko takmičenje. Crnogorci su ostali jedina republika iz stare Jugoslavije koja se od samostalnosti nije plasirala na Evro ili Mundijal i normalno je da sanjaju velike snove.

Jedan od iskusnijih igrača u reprezentaciji Crne Gore, vezista Marko Bakić (30), uveren je da se ide pravim putem.

- U reprezentaciji sam 13 i po godina i ovo je jedna od najboljih akcija koje smo imali. Tu mislim na atmosferu, fenomenalan rad, a kao nagrada su ove dve pobede. Velike zasluge za to ima selektor Prosinečki koji je uneo novu, pozitivnu energiju i nove ideje koje želimo da prenesemo na teren. Nekad će to biti teže, nekad lakše, a nama je čast što radimo s takvom fudbalskom veličinom - istakao je Bakić, koji sada igra za grčki OFI, ranije je nastupao za Torino, Fiorentinu, Bragu...

Crnogorska selekcija okružena je brojnim legendama.

- Svi znamo ko je Prosinečki i kakav je igrač bio, neki od nas su odrastali slušajući priče kakvi su fudbaleri bili on i Dejan Savićević. Prosinečki nam je sada selektor, Savićević predsednik Saveza, trener je Mirko Vučinić, a kapiteni Stefan Savić i Stevan Jovetić. To je vrh svetskog fudbala. Voleo bih da ovo duže traje - iskren je Bakić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave