ZVEZDA OD DERBIJA KOLA NAPRAVILA LEKCIJU: Na kiks Partizana šampion odgovorio "gaženjem" najvećeg iznenađenja Superlige (VIDEO)

Novosti online

17. 03. 2024. u 17:53 >> 17:53

Crvena zvezda ne samo da je iskoristila drugi uzastopni kiks koji je FK Partizan imao u Superligi Srbije, već je najveće iznenađenje prvenstva, Radnički 1923 iz Kragujevca deklasirala - konačan rezultat bio je 5:0 (2:0) na stadionu "Rajko Mitić".

ЗВЕЗДА ОД ДЕРБИЈА КОЛА НАПРАВИЛА ЛЕКЦИЈУ: На кикс Партизана шампион одговорио гажењем највећег изненађења Суперлиге (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Kragujevčani su na Marakanu stigli sa sedam prvenstvenih pobeda u nizu, kao četvrtoplasirani na tabeli i ekipa čije su igre trenera Zvezde, Vladana Milojevića, oduševljavale. Ali, ispostavilo se da je jedno bilo pobeđivati druge učesnike šampionata, a nešto drugo igrati pred nešto više od 18.000 gledalaca na najvećem srpskom stadionu, protiv vrlo motivisanog branioca trona.

Zvezda, koja je pre dva kola imala bod zaostatka za Partizanom, pa sa njim odigrala 2:2 na svom terenu, dočekala je da crno-beli najpre izgube od Napretka, a onda da u finišu nedeljnog meča u Lučanima izvuku bod protiv Mladosti. Tako se otvorila prilika za odlazak na +4, a takvu priliku Milojevićevi izabranici nisu propustili.

Posle furioznog početka domaćih, i nekoliko odličnih intervencija golmana Stojana Lekovića, upravo je on postao tragičar. 

Igroa se desesti minut kada je posle kornera s desne strane lopta opet došla do Kange koji ga je i izveo, a onda je usledio centaršut ka daljoj stativi. Leković je pogrešno procenio let lopte, ona mu je prešla preko prstiju, a na pravom mestu našao se Marko Stamenić i doneo 1:0 Zvezdi.

Dodatno je to podiglo samopouzdanje šampionima Srbije, koji su posle nove serije dobrih akcija i prilika za 2:0, došli do tog pogotka na atraktivan način.

U 20. minutu Mijailović je centirao sa desne strane, a Šerif Endijae nastavio sa sjajnim partijama postigavši gol petom, sa ivice peterca.

Od tog časa, gosti jesu bili borbeni, ali ne onoliko ofanzivni kao što su to pokušavali da budu do drugog primljenog gola. Na njihovu sreću, "ručnu kočnicu" kao da je povukao i domaćin, pa se prilično mirno odvijao drugi deo prvog poluvremena, ali je zato u nastavku bilo iznova burno.

Najpre je za samo stotinak sekundi razmaka kapiten Radničkog Simović dobio dva žuta kartona zbog faula nad Endijaeom, a dva minuta nakon što je on isključen u 48., baš je pomenuti Zvezdin golgeter opet postao strelac, sada na dodavanje Ivanića u akciji koja je u potpunosti matirala odbranu Kragujevčana.

Grogirane goste dokrajčili su najpre drugi Zvezdini stranci - rezervista Olajinka je posle lepog driblinga uposlio Hvanga, koji je doneo 4:0 u 68. minutu, posle čega je ostalo da se vidi da li će šampion nastaviti ili se zadovoljiti ostvarenim.

Nije, međutim, bilo pomišljanja na stajanje u crveno-belom taboru, pa je još jedan igrač koji je šansu dobio "sa klupe", Aleksandar Katai, dao gol.

Svoj 98. prvenstveni, a 108. u dresu kluba s Marakane, postigao je u 76. minutu kada je driblinzima potpuno zbunio dva čuvara, pa s desne strane poslao neodbranjiv udarac u dalji gornji ugao gola Radničkog 1923.

Bio je to ujedno i poslednji pogodak na ovom meču, na kome je šampion bolju, konkretniju igru krunisao ubedljivim trijumfom, za odlazak na +4 u odnosu na Partizan.

Zvezda - Radnički 5:0

88' - Žuti karton dobija igrač Radničkog Luka Zorić zbog prekršaja nad Radojevićem kod aut-linije na levoj strani Zvezdinog napada.

87' - Napada Radnički sa nadom da može do utešnog pogotka, a to otvara dodatni prostor domaćinu. Jednu takvu priliku sada crveno-beli nisu iskoristili u kontri tri na dva.

83' - Gluščević šutira, Glazer brani. Bio je to prvi put u drugom poluvremenu da je Zvezdin golman imao posla, ali ne treba da čudi - od 48. minuta domaćin ima igrača više.

81' - Viktor Radojević, rođen 2004. godine, menja Milana Rodića na mestu levog beka u Zvezdi.

80' - Evo majstorija Kataija:

 

76' - Gol! Aleksandar Katai je 108. put strelac za Zvezdu (98. u Superligi), sada posle dva odlična driblinga, pa šuta s desne strane u dalji gornji ugao - 5:0!

75' - "Srpska, Srbija, to je jedna država", pevaju "delije", posle skandiranja Ratku Mladiću.

72' - Evo kako je Zvezda povela sa 4:0 na ovom meču:

 

71' - Lukavo je šutirao Hvang, iz "mrtvog ugla", ali brani golman Radničkog.

70' - Raspoložen je Olajinka, iznudio je faul gostiju na 17 metara, uz gol-aut liniju, pa će to biti "skraćeni korner" sa leve strane za Zvezdu.

69' - Endijae, strelac dva gola, usputa mesto na terenu Urošu Sremčeviću.

68' - Gol! Zvezda vodi 4:0, Hvang je strelac, posle "bicikle" i asistencije Olajnike s levog krila!

64' - Katai odmah u prilici, i to nakon što je izblokiran Olajinka. Ipak, šut Zvezdine "desetetke" iskosa s leve strane nije bio precizan.

63' - Trostruka izmena u Zvezdi. Katai, Mimović i Olajinka menjaju Kangu, Stamenića i Ivanića.

59' - Nova šansa za Zvezdu! Ivanić je idealno uposlio Mijailovića u brzoj akciji domaćih, no asistent iz prvog poluvremena nije uspeo da iskoristi zicer kada mu je lopta s leve strane stigla kod dalje, desne stative. Nova dobra odbrana golmana Radničkog (koji je imao onaj jedan, veliki kiks) iznedrila je korner za Zvezdu, posle kog je Điga oprobao udarac glavom. Lopta nije otišla u okvir gola, a potom je sudija, zbog nekog ranijeg prekršaja, pokazao žuti karton Ristiću iz Radničkog.

57' - Crvena zvezda ne staje. Nastavljaju se napadi domaćina, a gosti, koji su se solidno držali i na 2:0, sada već deluju prilično poljuljano. Ruke su sve češće na struku, pogledi "nemi" kada se pogreši, nema komunikacije kao u prvom delu prvog poluvremena.

52' - Ovako je Zvezda došla do tri razlike protiv Kragujevčana:

 

50' - Gol, Zvezda vodi 3:0! Endijae! Novi pogodak Šerifa Endijaea, ovoga puta posle dobrih dodavanja Ivanića i Hvanga, pa idealnog niskog centaršuta s levog krila.

FOTO: FK Crvena zvezda

48' - Crveni karton! Drugi žuti za kapitena gostiju, Simović je opet nepropisno zaustavio napadača Zvezde, mora u svlačionicu stotinak sekundi nakon prve javne opomene!

46' - Iz Zvezde su saopštili da se na tribinama nalazi 18241 gledalac

46' - Žuti karton za igrača gostiju Simovića, bio je neoprezan prilikom fauliranja Endijaea

17.07 - Počelo je drugih 45 minuta.

Kraj poluvremena. Izuzetno zanimljivog u prvih 20-ak minuta, a Zvezda uz golove Stamenića u 10. i Endijaea u 20. vodi sa 2:0 (pogotke možete pogledati nešto niže u ovom blogu).

44' - Rodić je dobro zaustavio napad gostiju, Bukari je u kontri želeo da proigra saigrača na levom krilu, ali nije to uradio dobro. Koji sekund kasnije do lopte je došao Kanga, koji je šutirao sa oko 30 metara i otprilike za isto toliko prebacio metu. Ima on odličan udarac, no ovoga puta nije bilo tako.

40' - Zvezda nastavlja sa inicijativom. Mijailović je s desne strane dobro centrirao, intervenisali su defanzivci gostiju, ali crveno-beli su u novoj dobroj akciji i, na levoj strani, izborili su slobodna udarac. Buni se zbog toga trener Radničkog Feđa Dudić (inače, kao strateg Veleža, izbacio na evro-sceni Vladana Milojevića kada je sadašnji trener Zvezde vodio AEK).

36' - Što se fudbala tiče, Radnički se malo oslobodio pritiska i češće je na Zvezdinoj polovini.

35' - U centru pažnje publike je dve decenije od pogroma Srba na Kosovu i Metohije. 

34' - Tribine se "dovikuju". Jedna grupa gledalaca viče "Kosovo", druga odgovara "Srbija!". 

33' - Zbog velike "dimne zavese", veoma teško se u ovom trenutku može sa tribina videti šta se dešava na terenu. "Ali, deluje kao da se igra između dva šesnaesterca", da se našalimo malo.

Trener Zvezde Vladan Milojević / FOTO: FK Crvena zvezda

29' - Dobra prilika za Kragujevčane posle ne baš idealne intervencije Đige. Bevi se našao sam na oko 14 metara, šutirao snažno ali ne i precizno, no i da je dao gol, bio bi poništen, jer se naknadno podigla zastavica za ofsajd, koji se desio na početku te akcije, pre Điginog lošeg "ispucavanja".

24' - Kraći prekid. Najpre zbog povrede jednog igrača Radničkog, a sada i Endijaea, koji se pridiže i nastaviće da igra.

Detalj sa utakmice Zvezda - Radnički Kragujevac / Screenshot / TV Arena sport

23' - Evo kako je Šerif Endijae dao gol petom:

 

21' - Mijailović je u prethodnoj akciji centrirao s desne strane, a Zvezdin golgeter vrlo spretno, na rubu peterca, rešio da se ne namešta previše za šut, već da petom uputi loptu u mrežu - i, tamo je i odsela, čime je udvostručio vođstvo srpskog šampiona.

20' - Gol! Zvezda vodi sa 2:0, Šerif Endijae, petom! 

17' - Nova dobra akcija crveno-belih, Kanga je ubacio loptu u igru iz slobodnjaka s leve strane, kod dalje stative Stamenić je stigao do nje i vratio u sredinu, a onda je intervenisala odbrana Kragujevčana.

15' - Velika šansa za Zvezdu! Ivanić je odlično centirao s levog krila, Bukari u punom naletu glavom poslao loptu gde treba, a idealno intervenisao Leković i sprečio pogodak domaćina! Sjajna odbrana golmana Radničkog, tragičara u prethodnoj akciji crveno-belih.

11' - Ovako je Zvezda povela:

 

10' - Gol! Stamenić za vođstvo Zvezde! Pogrešio je golman posle kornera s desne strane i Zvezdin vezista bio na pravom mestu, kod dalje stative, i postigao gol!

9' - Novi minut, novi šut. Opet je Zvezda pripretila, sada Mijailović sa distance, a golman Stojan Leković još jednom brani "žabicu". Korner za prvaka Srbije

8' - Vrlo zanimljiv početak meča. Šutira sada i Radnički, Sahli je oprobao udarac sa 20-ak metara, Glazer bio na pravom mestu i bez mnogo muka otklonio opasnost. Interesantno je bilo da je u kontri Kragujevčana bilo pet igrača, a u Zvezdinoj odbrani njih četvorica.

7' - Prvi šut u okvir gola Radničkog, Rodić je s leve strane probao da iznenadi Lekovića, koji se postavio na pravo mesto i lako izašao na kraj sa tim niskim udarcem.

6' - Posle prve polulprilike Kragujevčana, umalo gol za Zvezdu. Hvang je sa leve strane izveo slobodan udarac sa skoro 30 metara, lopta je odskočila pred petercem, a intervencija golmana sprečila da to postane pogodak. Korner nije doneo novu šansu za šampiona, ali jeste - novi napad za njega.

5' - Mijailović je centrirao s desnog krila, lopta mu je malo prešla noge i umalo prevarila golmana gostiju. Ipak, završila je iznad prečke.

4' - Domaćin ima loptu u nogama konstantno, ali se izuzetno brani Radnički na početku utakmice.

3' - Zvezda je u prvom delu sezone pobedila Kragujevčane sa 3:4, a 2015. je Radnički ostvario svoj jedini trijumf na Marakani.

16.04 - Meč je počeo!

16.02 - Minut ćutanja povodom smrti Veljka Aleksića, jednog od "projektanata" Zvezdinog osvajanja Kupa šampiona 1991. godine.

Screenshot / TV Arena sport

 

15.55 - Na stadionu je oko 10.000 gledalaca, a na severnoj tribini popunjeni su središnji sektori i brojni navijači imaju srpske trobojke.

Screenshot / TV Arena sport

15.29 - Imajući u vidu rezultat FK Partizan, Zvezda bi pobedom nad Kragujevčanima mogla da sa sadašnjih bod prenosti u odnosu na "večitog rivala", ode na velikih "+4"

Najnovija vest! NOVI KIKS CRNO-BELIH: Partizan jedva izvukao remi protiv Mladosti!

15.24 - Evo i sastava:

Crvena zvezda: Glazer, Spajić, Điga, Rodić, Stamenić, Mijailović, Ivanić, Kanga, Hvang, Bukari, Endijae
Radnički 1923: Leković, Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić, Aleksić, Ristić, Gluščević, Vidosavljević, Bevi, Sahli

Uoči meča

Crvena zvezda je u sedmici na izmaku preuzela prvo mesto na tabeli Superlige Srbije od Partizana, ali na red je došao megdan sa izuzetno raspoloženom ekipom Radničkog.

Kragujevčani svojim igrama oduševljavaju Zvezdinog trenera, Vladana Milojevića, a i ne čudi - otkako je počeo drugi deo sezone, na šest utakmica šest puta su pobedili (redom su savladali Nišlije, Vojvodinu, Javor, IMT, Radnik i Železničar, sve uz gol-razliku 13:3).

Četvrti je Radnički na tabeli, prestigao je i Čukarički i Vojvodinu, pa je važnost i težina ovog duela dovela do velike akcije zvezdaša širom Srbije.

U foto-galeriji koja je pred vama možete da vidite kako su "delije" pozivale istomišljenike u Beogradu, Zrenjaninu, Surdulici, Jagodini, Ćupriji, Aleksincu, Kragujevcu, a na jednom nadvožnjaku - i u Republici Srpskoj:

Bonus video: Nesvakidašnja scena, "ujedinili" se "grobari" i "delije" posle derbija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave