"GROBARI" NAPRAVILI INCIDENT PRED VEČITI DERBI: Navijači Partizana lomili stolice na Marakani uoči utakmice

Novosti online

09. 03. 2024. u 16:23

Crvena zvezda i Partizan igraju 172. prvenstveni "večiti derbi", koji bi mogao da odluči ko će osvojiti titulu prvaka Srbije u fudbalu, a pred taj meč navijači crno-belih su napravili incident.

ГРОБАРИ НАПРАВИЛИ ИНЦИДЕНТ ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Навијачи Партизана ломили столице на Маракани уочи утакмице

FOTO: Printskrin / Twitter / hooliganscz1999

Naime, nedugo nakon što su, u velikoj "crno-beloj reci", došli na stadion "Rajko Mitić",  "grobari" su počeli da lome stolice.

Ovo, nažalost, nije prvi put da se ovako nešto dešava na našem najvećem stadionu, ali ako bi se za ranija divljanja takvog tipa objašnjenje moglo naći u tome da su bila plod nezadovoljstva trenutnim rezultatom utakmice, ovo današnje - primer je čistog vandalizma.

Polomljene stolice ispred južne tribine Marakane / Instagram / sportmts

Zvezda - Partizan, derbi - prenos uživo

Utakmicu Crvena zvezda - Partizan možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

Kada se i gde igra večiti derbi?

Crvena zvezda i Partizan će svoj 172. prvenstveni duel odigrati ove subote, 9. marta.

Večiti derbi počinje u 17 časova.

Tabela Superlige Srbije u fudbalu

Na tabeli fudbalskog prvenstva Srbije posle 23 odigrana kola vodi Partizan.

Crno-beli imaju 59 bodova (19 pobeda, po dva remija i poraza), a tik iza njih je aktuelni šampion.

Crvena zvezda ima 58 bodova (takođe 19 pobeda, jedan nerešen ishod i tri poraza, uključujući i onaj u prethodnom derbiju, kada je bilo 2:1 za domaćina u Humskoj).

Prilično iza "večitih" je trećeplasirani TSC, koji je posle poraza od Zvezde ostao na 46 bodova, a prate ga Čukarički sa 38, kragujevački Radnički 1923 sa 35, Mladost sa 33 i ostatak superligaške konkurencije

Partizan odavno nije pobedio na Marakani

Kada se o prvenstvu Srbije radi, Partizan je poslednji put savladao Zvezdu u gostima sada već davnog 18. aprila 2017. Taj, 154. večiti derbi, završen je rezultatom 1:3, a sledi 172. okršaj "večitih rivala".

U međuvremenu, Partizan je na stadionu "Rajko Mitić" četiri puta remizirao i pet puta izgubio u Superligi.

"Delije", navijači Zvezde, na večitom derbiju / FOTO: M. Vukadinović

Statistička "večitih derbija"


Od 171 prvenstvenog duela naših najvećih klubova, Crvena zvezda je dobila njih 67, a Partizan 48. Nerešeno je bilo u preostalih 56 duela, a gol-razlika je 235:201 (+34) u korist crveno-belih.

Najbolji strelac večitih derbija svih vremena

Najviše golova najvećem rivalu dao je Partizanov Marko Valok, koji je čak 13 puta zatresao mrežu Zvezde od 6. do 21. derbija.

Prati ga trio crveno-belih, Bora Kostić i Dragan Džajić sa po devet golova, te Kosta Tomašević sa osam, koliko je dao i Partizanov Milan Galić. Po sedam puta su mreže suparnika u derbiju tresli Zvezdin Zoran Filipović i Milko Đurovski, koji je to učinio pet puta kao član crveno-belih, a dvaput kao igrač crno-belih. Jedini koji je pored njega davao derbi-golove u dresovima oba "večita rivala" bio je Jovan Jezerkić, koji je triput bio strelac na prvom odmeravanju snaga ovih klubova, a jednom je (u četvrtom večitom derbiju) pogodio i kao član Partizana.

Poslednji strelac iz slobodnog udarca i jedini strelac kornera

Leonardo da Silva Souza je obradovao "grobare" u 154. derbiju kada je mrežu crveno-belih zatresao iz slobodnog udarca, što se od tada nije desilo, a prethodno su još 14 igrača iz "slobodnjaka" davali golove na derbijima, od čega samo Bora Kostić, Dragan Džajić i Nikola Drinčić po dvaput. Inače, Leonardo je taj gol dao na poslednjoj prvenstvenoj utakmici koju je Partizan u svoju korist rešio na Marakani, sa pomenutih 1:3.

Jedini u istoriji "najveće utakmice srpskog fudbala" koji je dao gol direktno iz kornera bio je sadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je to učinio na 81. derbiju. To je bilo 6. septembra 1987. na stadionu Partizana, a Zvezda je pobedila sa 2:3 (1:1).


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave