PARTIZAN SA PRVOG MESTA ČEKA DERBI: Crno-beli dobili i Železničar, neka se spremi Zvezda! (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2024. u 20:23 >> 18:23

FUDBALERI Partizana u dobrom raspoloženju dočekuju večiti derbi pošto su u 23. kolu Superlige Srbije kao domaćini pobedili Železničar iz Pančeva sa 3:1.

ПАРТИЗАН СА ПРВОГ МЕСТА ЧЕКА ДЕРБИ: Црно-бели добили и Железничар, нека се спреми Звезда! (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su zasluženo došli do novog prvenstvenog trijumfa. Navijače kluba iz Hzmske može da raduje nova sjajna partija Sameda Baždara. Mladi napadač je bio zaslužan za sva tri pogotka.

Najpre je u 7. minutu iskoristio odličnu asistenciju Alda Kalulua i glavom je savladao Milana Mijatovića. Potom je u 29. minutu lepo asistirao Bibarsu Nathu za pogodak.

Ovaj 20-godišnjak je dobru partiju krunisao tako što je iznudio penal, posle kojeg je Izraelac postigao deveti prvenstveni pogodak.

Jedini gol za Železničar bio je delo Stefana Hajdina. Bivši fudbaler Crvene zvezde je u 20. minutu glavom uspeo da savlada Miloša Krunića koji je debitovao za Partizan.

Moglo je da bude još golova, posebno u prvom poluvremenu ali mreže se više se više od četiri puta nisu zatresle.

Navijače domaćeg tima može da raduje i to što se Mateus Saldanja oporavio od povrede i dobio je priliku u poslednjih 20 minuta na ovom susretu.

Partizan se ovim trijumfom vratio na prvo mesto Superlige Srbije sa 59 bodova i sa bodom više od Crvene zvezde ulazi u večiti derbi koji je na programu u subotu 9. marta od 17 časova.

Železničar ostaje među najugroženijim timovima lige. Pančevci su 15. na tabeli sa 19 bodova.

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)

Stadion: "FK Partizan". Gledalaca: oko 12.000. Sudija: Danilo Nikolić. Strelci: Baždar 7, Natho 29, 35 pen (Partizan) - Hajdin 20 (Železničar).

PARTIZAN (4-2-3-1): Krunić – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Zahid (od 72. Saldanja), Ovusu – Kalulu (od 61. Severina), Natho (od 61. Kastiljo), Goh – Baždar (od 72. Nikolić).

ŽELEZNIČAR (4-5-1): Mijatović – Endiaje, Obradović, Stanković, Konatar – Jovanović (od 61. Grgić), Knežević (od 83. Lakićević), Đorđević, Romanić, Hajdin (od 70. Maks) – Ignjatijev (od 61. Kahvić).

 

Drugo poluvreme: Partizan - Železničar 3:1

87' - Sjajno je Đorđević izveo slobodan udarac i pogodio je stativu. Okvir gola je ovoga puta bio saveznik Partizana.

82' - Zamalo da Saldanja postigne autogol, na njegovu sreću lopta koju je udario glavom je otišla malo pored gola.

75' - Samo što je ušao na teren Brazilac je odmah ušao u šansu. Njegov udarac je zaustavio Mijatović. Ipak, i da je postigao gol on ne bi bio priznat, pošto je Nikolić faulirao Endijajea.

72' - Nemanja Nikolić i Mateus Saldanja dobili su priliku, dok je utakmica okončana za Gajasa Zahida i Sameda Baždara.

69' - Još jedan korner izveo je domaći, ali pokušaj Filipovića nije bio dobar, pa je lopta otišla preko gola.

63' - Partizan je izveo prvi korner u drugom poluvremenu, no nije bilo nikakve opasnosti po gol gostiju.

61' - Dve promene i u redovima Pančevaca. Jovanović i Ignjatjev su izašli iz igre, a priliku su dobili Dario Grgić i Aleksandar Kahvić.

61' - Igor Duljaj je napravio prve izmene. U igru su ušli Ksander Severina i Denil Kastiljo, utakmica je završena za Alda Kalulua i Bibarsa Natha.

52' - Mogao je Partizan do četvrtog gola. Baždar je stigao do lopte pre istrčalog Jovanovića, uposlio je Kalulua, no jedan igrač gostiju je izblokirao njegov pokušaj.

51' - Dobra kontra Pančevaca, ali ovoga puta nije bilo opasnost po gol domaćeg tima koji čuva prednost iz prvog poluvremena.

FOTO: M. Vukadinović

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Odmah je pokušao Jovanović iz daljine, Krunić se ipak nije dao iznenaditi.

Prvo poluvreme: Partizan - Železničar 3:1

45+2' - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj!

45' - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

43' - Nova šansa za Železničar. Sam je bio Romanić koji je šutirao glavom, uradio je to loše i lopta je otišla visoko preko gola.

42' - Dobra prilika za goste. Šutirao je Jovanović, ali Krunić se sjajno bacio i intervenisao.

35' - Siguran sa bele tačke bio je Natho. Kapitenu crno-belih na ovom meču je ovo bio deveti prvenstveni pogodak. Poslao je golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

 

33' - Pao je Baždar u kaznenom prostoru rivala, sudija Danilo Nikolić je najpre pokazao da nema penala, ali je nakon pogledanog snimka odlučio da pokaže na belu tačku.

29' - Dobra akcija crno-belih i gol Natha. Baždar je odlično spustio loptu glavom za Izraelca kome nije bilo teško da iz dobre pozicije zatrese mrežu gostiju.

 

27' - Velika prilika za domaće. Baždar je izašao sam ispred Mijatovića, šutirao je levom nogom, ali je crnogorski čuvar mreže odlično intervenisao i sprečio mladog napadača Partizana da postigne drugi gol na utakmici.

24' - Nova odlična šansa za goste. Glavom je sjajno šutirao Lazar Romanić, no lopta je otišla pored gola domaćih.

20' - Šok u Humskoj. Železničar je izjednačio. Branislav Knežević je centrirao sa desne strane, a na drugoj stativi je sam bio Stefan Hajdin i glavom je savladao Krunića.

 

17' - Još jedna dobra prilika za goste. Ignjatijev je šutirao iskosa sa leve strane, ali golman crno-belih je dobro intervenisao i sprečio izjednačenje.

16' - Opasan napad gostiju. Strahinja Jovanović prošao po desnoj strani, no realizicija je bila loša i lako je sve zaustavio Krunić.

12' - Meču u Humskoj prisustvuju i košarkaši Partizana koji su pre dva dana u Evroligi pobedili Efes u "Areni" (100:90).

11' - Neverovatno šta se sada desilo. Goh je obišao golmana Železničara, gol tima iz Pančeva je bio prazan, Korejac je šutirao no pogodio je Aranđela Stojkovića i sviran je ofsajd.

9' - Zahid se našao u dobro prilici, no traljavo je šutirao pa nije bilo problema za Mijatovića da interveniše.

7' - Terensku inicijativu na startu meča domaćin je krunisao pogotkom. Samed Baždar je dobro pratio akciju i odličan centaršut Alda Kalulua glavom zakucao u mrežu rivala.

 

7' - Već četiri kornera je izveo Partizan. Ipak, nijednom nije morao da interveniše Mijatović, ali od početka susreta crno-beli konstantno prete.

3' - Prvi opasan napad na utkamici. Goh je prošao po levoj strani i uspeo je da iznudi korner. Posle prvog odmah je usledio i drugi udarac iz ugla. Nije bilo opasnosti gol gostiju.

1' - Počela je utakmica u Humskoj, a prvi su sa centra kranuli domaći fudbalera.

Uoči meča:

Sastavi timova:

PARTIZAN (4-2-3-1): Krunić – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Zahid, Ovusu – Kalulu, Natho, Goh – Baždar.

ŽELEZNIČAR (4-5-1): Mijatović – Endiaje, Obradović, Stanković, Konatar – Jovanović, Knežević, Đorđević, Romanić, Hajdin – Ignjatijev.

Ovo je za crno-bele zagrevanje za ono što ekipu čeka naredne nedelje, a to je večiti derbi. Navijače može da raduje to što su na klupi Mateus Saldanja i Ksander Severina.

Van stroja su golman Aleksandar Jovanović i kapiten Svetozar Markovića koga na poziciji štopera menja Aleksandar Filipović.

Partizan je u prvoj utakmici u Pančevu trijumfovao sa 2:1, a do pobede je došao u 81. minutu preko Gajasa Zahida.

Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa 56 bodova, imaju dva manje, ali utakmicu manje od Crvene zvezde. Železničar je na pretposlednjem 15. mestu sa 19 bodova.

BONUS VIDEO: PARTIZAN DUPLIRAO PREDNOST: Crno-beli postigli gol posle velike greške rivala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)