ROMINA RENESANSA SA DE ROSIJEM: Italijani brzo zaboravili Morinja, ni Liga šampiona više nije daleko

Novosti online

24. 02. 2024. u 12:20

Dolazak Danijelea De Rosija na klupu Rome može se smatrati kao prelomni trenutak sezone rimskog kluba koji, od odlaska Žozea Morinja, ređa uspehe.

РОМИНА РЕНЕСАНСА СА ДЕ РОСИЈЕМ: Италијани брзо заборавили Мориња, ни Лига шампиона више није далеко

Foto: Profimedia

Jedini poraz pod De Rosijem "vučica" je pretrpela u meču u kojem je bilo nerealno da pobedi pa čak i da ostane neporažena - protiv moćnog Intera.

Bilans mladog trenera na klupi ekipe u kojoj je proveo čitavu igračku karijeru je sledeći: četiri pobede u pet utakmica u Seriji A i plasman u osminu finala Lige Evrope.

Roma je sa novim trenerom odmah vezala tri pobede (Verona, Salernitana, Kaljari), potom je usledio poraz od "neroazura" (2:4), a onda i autoritativna pobeda nad Frosinoneom - 3:0.

Najvažniji trenutak za De Rosija, ipak, desio se u Evropi.

Na drugoj strani bio je Fejnord protiv kojeg su Rimljani odigrali dva vrlo neizvesna meča, oba su završena nerešenim rezultatom, pa su tek penali odredili putnika u narednu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Na scenu je tada stupio srpski golman Mile Svilar i sa dva odbranjena penala odveo svoj tim u naredni krug.

"Vučica" više nije toliko daleko ni od četvrtog mesta u Seriji A koje donosi plasman u Ligu šampiona - trenutno je na četiri boda iza Atalante.

Nova energija koju je sa sobom doneo nekadašnji kapiten, sama njegova pojava u klubu, na klupi, Rimljaniam su definitivno dodatni zamah da se svaki naredni izazov može preskočiti lakše nego ranije.

Sve što je pod Morinjom bilo nemoguće za Rimljane, sada deluje nadohvat ruke.

Portugalca, posle niza uspeha njegovog naslednika, niko više ne pominje na "Olimpiku".

Bonus video UPISAO SE I KASTILjO: Ekvadorac debitovao golom za crno-bele

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!