OVO SU ČEKALI OD 1949. GODINE! Liverpul u subotu obara neverovatan rekord

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 02. 2024. u 16:48

ENGLESKI velikan Liverpul u subotu igra protiv Barnlija, u okviru 24. kola Premijer lige. "Redsi" će na tom priliku oboriti rekord koji dugo čekaju.

ОВО СУ ЧЕКАЛИ ОД 1949. ГОДИНЕ! Ливерпул у суботу обара невероватан рекорд

FOTO: EPA

Liverpul će na obnovljenom Enfildu u prvenstvenom duelu gledati 60 hiljada gledalaca, a trenutni rekord od 58.757 gledalaca postavljen je u duelu sa Čelsijem davne 1949. godine.

Radovi na tribinama stadiona još uvek nisu kompletno završeni, a kada budu kompletirani na tribinama će moći da stane 61 hiljada gledalaca.

FOTO: EPA

Inače, dugo će još čekati na obaranje rekorda iz Ef-Ej kupa, kada je 1952. godine pobeđen Vulverhempton rezultatom 2:1 pred 61.905 gledalaca.

Projekat prošinjenja kapaciteta Enfilda započet je 2021. godine, koštao je 80 miliona funti.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije