TUGA U MADRIDU! Preminuo legendarni golman Reala

Novosti online

06. 02. 2024. u 13:42

LEGENDARNI golman Reala Migel Anhel Gonzales preminuo je u 76. godini posle dugogodišnje borbe sa teškom bolešću, amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS), saopšteno je danas na sajtu madridskog kluba.

ТУГА У МАДРИДУ! Преминуо легендарни голман Реала

FOTO: Tanjug/AP

Anhel je u dresu Reala proveo 18 sezona, od 1968. do 1986. godine. Bio je nezamenljiv član tima tokom karijere, osvojivši čak 18 trofeja sa Realom, među kojima su bila i dva UEFA Kupa i osam titula u La ligi.

"Njegov doprinos uspesima kluba je nemerljiv, a njegova veština na terenu bila je izuzetno cenjena kako među navijačima, tako i među kolegama", ističe se na klupskom sajtu.

Poslednjih 14 meseci života Anhel je proveo boreći se sa ALS-om, retkom bolešću koja mu je dijagnostikovana u decembru 2022. godine.

Pored sjajne klupske karijere, Migel Anhel je takođe bio reprezentativac Španije, 18 puta je branio za "crvenu furiju". Bio je deo selekcije Španije na Svetskim prvenstvima 1978. i 1982. godine.

"Migel Anhel će zauvek ostati simbol Reala i inspiracija generacijama fudbalera koji dolaze. Njegova ličnost i nasleđe će živeti kroz sećanja i priče o njegovim podvizima na terenu, kao i kroz duboko poštovanje koje su mu iskazivali ljubitelji fudbala širom sveta", dodaje se u klupskom saopštenju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata