SRBI RASTUŽILI MURINJA! Juventus pobedio Romu, a najbolji potez utakmice izveo je Dušan Vlahović (VIDEO)

Novosti online

30. 12. 2023. u 22:38

Juventus je u derbiju 18. kola Serije A pobedio Romu, a konačan rezultat (1:0) ne otkriva baš u koliko je podređenom položaju bila "vučica" Žozea Murinja na ovom gostovanju "staroj dami" iz Torina.

СРБИ РАСТУЖИЛИ МУРИЊА! Јувентус победио Рому, а најбољи потез утакмице извео је Душан Влаховић (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Roma je tek u 72. minutu uputila prvi udarac u okvir gola, a do tada je mahom bila nemoćna sa loptom u posedu, dok su je samo defanzivne bravure spasavale većeg rezultatskog zaostatka.

Od tih majstorija u odbrani izdvojila se najviše ona kada je snažan šut Filipa Kostića sjajno, pred gol-linijom, glavom uspeo da zaustavi Even Endika.

Spasa za romu, međutim, nije bilo kada su su u 47. minutu Srbi "režirali" vođstvo Juventusa.

Kostić je izvrsno izdržao fizičke duel sa čuvarom, lopta potom došla do Dušana Vlahovića, a on izveo potez utakmice: petom je Vlahović proigrao Adrijana Rabioa koji je lukavo, iskosa s leve strane, šutirao u bliži ugao gola i tako savladao Ruija Patrisija (VIDEO).

Roma se tek u završnici meča trgla, ali ne samo da nije uspela ni u 16. uzastopnom meču protiv neke od dve vodeće ekipe prvenstva da ostvari pobedu, već ni da uzme bod.

Juventus, za koji su do 75. minuta igrali i Kostić i Vlahović, zauzima drugo mesto sa 43 boda, dva manje od vodećeg Intera, dok je Roma sedma sa 28. Između subotnjih rivala na tabeli Seriji A se nalaze Milan sa 36 bodova, Fiorentina sa 33, Bolonja sa 31 i Atalanta sa 29.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave