MATIĆ NOVA TRENERSKA "ŽRTVA": Od 16 Superligaša, 11 "seklo" zbog rezultata

S.Rajić

26. 12. 2023. u 16:51

NOVA trenerska "žrtva" na kraju fudbalske polusezone u Superligi je doskorašnji trener Čukaričkog Igor Matić. Time je zaokruženo još šest sumornih meseci za struku u domaćem prvenstvu. Kada se podvuče crta, od 16 ekipa iz našeg elitnog ranga, samo pet se nije odlučilo za rokadu na klupi.

МАТИЋ НОВА ТРЕНЕРСКА ЖРТВА: Од 16 Суперлигаша, 11 секло због резултата

FOTO: FK Čukarički

Jedino lider Partizan, trećeplasirani TSC, Voždovac (6. mesto) i IMT (11. pozicija) i Javor (12), nisu upali u vrtlog panike i posezali za šok-terapijama. Od trenera pomenutih klubova, i prethodne sezone na istom radnom mestu bili su jedino kormilar crno-belih Igor Duljaj, kao Žarko Lazetić u Bačkoj Topoli.

U kategoriji smena, neslavni rekorder u 2023/2024. je novi član elite Železničar. Pančevci su od jula do decembra "izvrteli" na klupi Rogana, Lintu i Mijailovića (aktuelni strateg). Njihovim putem krenuli su Vojvodina i Čukarički. Posle 19. kola, ostali su bez "šefova", pa će u prolećni deo ući sa trećim trenerom.

"Brđani" su se letos vrlo rano i neočekivano rastali sa Dušanom Kerkezom, dok se Matić proveo kao bos po trnju u evropskoj avanturi u Ligi konferencija. Novosadska "stara dama", radila je stvari po preslikanom šablonu. Radoslav Batak potrajao je dva kola, a Ranko Popović digao je "sidro", čim se ukazala unosnija ponuda sa Azije.

Promene trenera

Železničar - Rogan, Milanović, Mijailović

Vojvodina - Batak, Popović, ?

Čukarički - Kerkez, Matić, ?

Novi Pazar - Aničić, Dobrašinović

Radnički K. - Joksimović, Dudić

Napredak - Perišić, Gaćinović

Mladost L. - Savić, Sivić

Radnički N. - Trajković, Đorđević

Radnik - Ljubinković, Milanović

Spartak - Keržakov, Lalatović

C. zvezda - Bahar, Milojević

Tokom polusezone, u listu su se upisali i Novi Pazar, Radnički iz Kragujevca i imenjak iz Niša, Napredak, Mladost Lučani, Radnik Surdulica, Spartak Subotica i Crvena zvezda.

Ako superligaši nastave ovim tempom, nije nemoguće da svih 16 klubova do kraja tekućeg šampionata obave bar jednu smenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave