LUDNICA U ENGLESKOJ! Arsenal izgubio, Premijer liga ima novog lidera, Mančester siti kao četvrti stiže u Beograd

Novosti online

09. 12. 2023. u 20:28

Izuzetno burno je bilo subotnje popodne u Premijer ligi.

ЛУДНИЦА У ЕНГЛЕСКОЈ! Арсенал изгубио, Премијер лига има новог лидера, Манчестер сити као четврти стиже у Београд

FOTO: Tanjug/AP

Dosadašnji lider, Arsenal, izgubio je od Aston Vile i time izgubio i prvo mesto, na koje je zaseo Liverpul pobedom izvojevanom nad Kristal Palasom tek kada je rival, pri vođstvu, ostao sa igračem manje.


Arsenal je gostovao senzaciji ovog šampionata, ekipi iz Birmigema koja je u derbi 14. kola ušla posle pobede nad Mančester sitijem i sa savršenih 7-od-7 na svom stadionu. To je uvećala jer je "tobdžije" savladala sa 1:0.


Do rekordne, 15. uzastopne prvenstvene pobede kao domaćin, Vila je stigla zahvaljujući ranom pogotku Mekgina, koji je u sedmom minutu iskoristio dodavanje Bejlija da već tada postavi konačan rezultat (VIDEO).


Naravno, Arsenal je davao sve od sebe da preokrene zbivanja u svoju korist, no značajno veći posed lopte nije doneo i značajno veći broj prilika (naprotiv), pa je ceo plen ostao na Vila Parku, domu ekipe koja je sada treća sa samo bodom zaostatka za londonskim rivalom, a pet više od engleskog i evropskog prvaka, Mančester sitija.


"Građani" će, dakle, šta god da urade u nedelju na terenu Lutona, ostati četvrti na tabeli pred dolazak u Beograd na meč sa Crvenom zvezdom u poslednjem kolu Lige šampiona (sreda, 18.45).

Mohamed Salah slavi gol za Liverpul protiv Kristal Palasa / FOTO: Tanjug/AP


Na vrhu Premijer lige je Liverpul, koji je gubio od 15-plasiranog Kristal Palasa od 57. minuta, kada je Mateta iz penala dao gol za domaćina, do 75. kada je isključen Aju zbog drugog žutog kartona.

Odmah potom Salah je uz dosta sreće (VIDEO) poravnao rezulat, da bi u 91. asisitrao Eliotu za 1:2 i proboj na prvo mesto (VIDEO).


Liverpul vodi sa 37 bodova, Arsenal ima 36, Aston Vila 35, Mančester siti 30, a slede Totenhem i Mančester junajted (po 27), Njukasl i Brajton (po 26), itd.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)