SPREČENA KRVAVA OSVETA "DELIJAMA": Hapšenja zaustavila italijanske huligane u jezivoj nameri

Novosti online

30. 11. 2023. u 17:55

Incident u režiji Zvezdinih "delija", koji je 5. februara 2023. ne samo završio na naslovnim stranicama velikih italijanskih medija, već i širom svetske navijačke scene, umalo je dobio kravi nastavak u Švajcarskoj.

СПРЕЧЕНА КРВАВА ОСВЕТА ДЕЛИЈАМА: Хапшења зауставила италијанске хулигане у језивој намери

FOTO: FK Crvena zvezda

Krenimo, ipak, redom.

Kako je u februaru objavila "Gazeta delo sport", pristalice Crvene zvezde su usred Rima napale glavnu navijačku grupu Rome, "Fedajn" i, iako malobrojnije, u toj zasedi uspeli da Italijanima otmu transparente.

"Gazeta" je objavila i snimak, koji možete pogledati nešto niže u ovom tekstu, a objašnjenje koje je emitovano kao komentar glasilo je ovako:

- Neverovatno je šta se desilo (u subotu uveče) posle utakmice Roma - Empoli, ispred Olimpijskog stadiona. Grupa od oko 30-40 navijača Zvezde, nazvanih "delije", koji su u bratskim odnosima sa navijačima Napolija, napravilo je zasedu za 50-60 Rominih ultrasa iz grupe Fedajn, kojima su oteli zastavu i druge stvari. Pogledajte snimak koji pokazuje kako beogradski navijači napuštaju lice mesta, a "Romanisti" se udružuju i kreću za svojim neprijateljima kako bi preoteli plen - pisala "Gazeta delo sport".

A evo i pomenutog snimka:

Postavljalo se tih dana pitanje da li je baš potpuno istinita informacija koju je objavio najugledniji italijanski dnevni sportski list, ali su onda "delije" prikazivanjem (i paljenjem) "trofeja" sa Apenina pokazali da je čuvena rimska navijačka grupa zaista doživela to o čemu je "Gazeta" pisala.

A dok su Zvezdine pristalice na potonjoj prvenstvenoj utakmici poručivale Romanistima da su "pogrešno društvo izabrali" (a u pitanju su izuzetni odnosi sa hrvatskim navijačima koji bodre Dinamo Zagreb, "Bed blu bojsima"), te su baš uz takav transparent i prikazali i zapalili zastave iz Rima, što možete videti u snimku koji je pred vama...

... u Italiji se spremala:

Osveta "delijama" 

Nije bilo mira na italijanskoj navijačkoj sceni posle akcije "delija". Sa jeden strane, kako je to pisala rimska "Republika", došlo je do promene ponašanja mnogih tifo-grupa, pa i onih koji ne podnose Romu...

Tekst italijanske "Republike" o poslediciama poteza "delija" i reakciji navijača Lacija / Printskrin: La Republika

... dok su Romini huligani planirali krvavi revanš pristalicama srpskog prvaka.

I, za to su odabrali - gostovanje FK Crvena zvezda u Bernu, gde je klub sa Marakane ove sedmice igrač meč Lige šampiona protiv Jang bojsa.

Crveno-beli su imali ogromnu podršku "delija" (čije se ponašanje u Švajcarskoj sigurno neće svideti Albancima, o čemu su vam "Novosti" već pisale), ali dok ta podrška nije pomogla da Crvena zveda izgubi od Jang bojsa i ostane bez evropskog proleća, na ulicama Berna već su bili "osvetnici" iz Italije.

Tako bar javlja "Korijere delo sport", koja dodaje i sledeće:

"Osveta nije uspela. Devet navijača Rome, povezanih sa grupom 'Fedajn', privedena su minule noći od strane švajcarske policije u Bernu, gde su bili da osvete krađu istorijskih transparenata koje su im ultrasi Crvene zvezde uzeli blizu Olimpijskog stadiona u Rimu. 

Srpski navijači su u februaru ukrali te transparente i potom ih zapalili na stadionu u Beogradu.

Devetorica Rominih navijača su zaustavljena od strane švajcarskih policajaca blizu stadiona, gde su pripremali osvetu neposredno pred početak utakmice Jang bojs - Crvena zvezda. Žandarmerija je primetila namere ovih tifoza vučice, zaustavila ih i uhapsila", piše pomenuti italijanski list.

Roma je, inače, za ovaj četvrtak imala zakazan meč sa Servetom u Ženevi, pa je očigledno da su sopstveno gostovanje pripadnici rasformirane grupe "Fedajn" iskoristili da probaju da prirede osvetu "delijama". U tome su ih sprečili švajcarski organi za održavanje javnog reda i mira.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!