FUDBALSKA REVOLUCIJA! FIFA drastično menja VAR tehnologiju, više ništa neće biti isto

Novosti online

28. 11. 2023. u 13:49

VAR tehnologija je znatno promenila fudbalsku igru. Dok je neki smatraju pravednom, za druge je uništila srž igre u koju je spadalo i pravo na sudijsku grešku. Treći kažu da su mahinacije moguće i uz VAR. Međutim, ono što je sigurno, utakmice traju duže nego što smo navikli.

ФУДБАЛСКА РЕВОЛУЦИЈА! ФИФА драстично мења ВАР технологију, више ништа неће бити исто

FOTO: EPA

Sve su češći primeri gde mečevi traju i po 100 plus minuta, a sada bi mogli još mnogo duže. Naime, razlog je činjenica da Međunarodni fudbalski bord (IFAB) razmatra nove opcije u upotrebi sistema koji pomaže sudijama.

Do sad su arbitri mogli da proveravaju regularnost postignutog gola, dosuđeni penal, crveni karton i zamenu identiteta igrača.

U paket novih pravila bila bi ubačena i provera kod slobodnih udaraca, kornera i drugog žutog kartona.

Sledi najpre probni period, a zatim i moguća implementacija novih pravila. Tako da naoružajte se strpljenjem i spremite na dugotrajne utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)