SRBIN NIJE INTELIGENTAN! Nekadašnji fudbaler Juventusa žestoko kritikovao Dušana Vlahovića

Novosti online

24. 11. 2023. u 12:41

Nekadašnji fudbaler Juventusa Paolo Di Kanio za italijanski list "Tutosport" govorio je pred utakmicu tog kluba sa Interom, u kojoj je izneo kritike između ostalog i na račun Dušana Vlahovića.

СРБИН НИЈЕ ИНТЕЛИГЕНТАН! Некадашњи фудбалер Јувентуса жестоко критиковао Душана Влаховића

Foto: EPA

- Ne možemo da kažemo da će ovaj meč rešiti prvenstvo jer je još rano, ali može dati dobar pravac. Pobeda bi više značila Alegriju koji bi uprkos slabijem kvalitetu i mašti od rivala, svoju ekipu psihološki mogao da ubedi da ima materijala da osvoji Skudeto. Bojim se da ćemo na terenu malo videti fudbalske predstave. Juve će prepustiti loptu Interu, a on po prirodi neće forsirati igru dok ne pronađe slabosti rivala. Voleo bih da vidim dva tima koja jedni drugima daju golove, ali kako svtari stoje nadajmo se da ćemo posle dvadesetak minuta dosadne igre videti jedan gol - rekao je Di Kanio, a potom na iznenađenje dela javnosti, stao u odbranu Alegrija:

- Veoma mu se divim. Njegov Juventus u odnosu na ostale ispada anomalija, igra veoma italijanski, prepušta loptu rivalu. To je legitiman način, Alegri radi odlično u odnosu na ono što ima na raspolaganju, optimizuje „materijal“. Biće teško do maja izgurati sa ovakvim timom u borbi za titulu. On zaslužuje aplauze iz drugih razloga – ima samo dva, tri individualna kvaliteta u ekipi  i odlično ih koristi. Ubacuje mlade igrače, stalno rotira ekipu, tako da sem standarna 2-3 igrača ne zna se ko će još igrati. Za razliku od ostalih trenera mladima daje veću minutažu, a ne da uđu u igru par minuta kada ekipa već vodi 4:0, iako Juventus nikada toliko ne postiže golova jer ne može u ovim okolnostima.

A, kako je stao na strani trenera, tako je kritikovao Dušana Vlahovića i to bez biranja reči.

- Ako nije uspeo u Torinu to je 75 posto njegova krivica. Ako ste jaki, koliko god da ste frustrirani zbog nekoliko prilika za gol, morate da pokazujete inicijativu, morate da ste posvećeni snazi i koristite lopte koje vam kasnije dođu. U Firenci je bio „zapaljen“, verovao je u sebe, igrao sa radošću. U Juventusu je sve očigledno drugačije, čak i u pritisku, ali je otkrio mnogo krhkosti o njemu, o njegovim izborima, o tome da nije fudbalski inteligentan kada naiđe na poteškoće. Ja sam grub i direktan kada kažem da nema fudbalsku inteligenciju, ali to ne znači da ne može da igra u Juventusu. Mora da nauči da radi neke stvari na terenu jednostvano, jer na taj način ne samo da dovodi saigrače u uslove da rade dobro, već i da mogu da mu vrate loptu. Veliki i čist talenat jak je u teškoćama.

Derbi koji će barem privremeno rešiti lidersku poziciju u italijanskom prvenstvu igra se u nedelju od 20.45.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?