SVET GLEDAO U NEVERICI: Čelsi i Mančester siti, timovi koji vrede 2,25 milijarde evra, priredili ne-ve-ro-va-tan derbi! (VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2023. u 19:34

Fudbaleri Čelsija i Mančester sitija priredili su istinski spektakl u 12. kolu Premijer lige.

СВЕТ ГЛЕДАО У НЕВЕРИЦИ: Челси и Манчестер сити, тимови који вреде 2,25 милијарде евра, приредили не-ве-ро-ва-тан дерби! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Čelsi, ekipa u čiju rekonstrukciju je za poslednje dve godine uloženo oko milijardu evra i nikako da na pravi način opravda toliku investiciju, ugostio je apsolutnog vladara  - engleskog, evropskog svetskog šampiona, koji je stigao s namerom da umakne najblžim pratiocima na tabeli.

"Plavci" i "građani", koji vrede 2,25 milijarde evra (Čelsi, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt - 999 miliona, a Siti 1,26 milijarde) odigrali su izuzetno uzbudljiv meč, a sve je završeno uz penal u 95. minutu, rezultatom 4:4.

Da će biti "nešto tako" na kraju - moglo je da se nasluti kada se već u prvom poluvremenu mreža četiri puta tresla.

Erling Braut Holand je zanemario "pravilo" da igrač nad kojim je napravljen jedanaesterac ne treba da šutira penal - pa je upravo sa bele tačke i dao gol za 0:1 (VIDEO), a onda je domaćin uzvratio.

Samo četiri minuta kasnije, u 29., Tijago Silva je sjajnim "letom" uspeo da dođe do lopte i glavom je pošalje u mrežu rivala iz Mančestera (VIDEO), da bi u 37. minutu iskusni Rahim Sterling doneo preokret Čelsiju (VIDEO).

Ipak, na veliki predah se otišlo uz nerešen rezultat, jer je Manuel Akanđi ostao "zaboravljen" u sudijskoj nadoknadi vremena i dao gol za 2:2 na "Stamford bridžu" (VIDEO).

A samo što je počelo drugo poluvreme, kontru Sitija koju je Holand započeo - on je i završio, pogotkom za 2:3 u korist branioca trona (VIDEO).

Ipak, odustajanja u taboru ekipe Mauricija Poketinja nije bilo. Naprotiv.

Argentinac je ostavio u igri dotad ne baš primetnog Nikolasa Džeksona, a baš on, het-trik junak nedavne spektakularne utakmice sa Totenhemom, postigao je gol za 3:3 i to nakon intervencije golmana Mančester sitija, Edersona, na šut Galagera (VIDEO).

Drama je tada dostigla vrhunac, a sve je, nedugo posle promašenog zicera od strane Čelsijevog rezerviste Mala Gusta...

...  delovalo kao rešeno u 86. minutu. Tada je Siti bio ubeđen da je obezbedio sedmu uzastopnu pobedu protiv Čelsija: po pravom pljusku, usred solidnog napada "građana" i pokušaja Kovačića s ruba šesnaesterca, lopta se odbila ka njegovom saigraču Rodriju. On je raspalio po njoj, a lopta se, na sreću gostiju, odbila od noge Tijaga Silve i prevarila golmana Čelsija, Sančeza, koji se bacio na drugu stranu, gde je i ukazivala prvobitna putanja (VIDEO).

Ali, to nije bilo sve. 

O, nikako.

U drugom minutu sudijske nadoknade vremena Sitijev defanzivac Ruben Diaš faulirao je u svom kaznenom prostoru Armanda Brohu, pa je dosuđen penal.

Izveo ga je do 1. septembra fudbaler Mančester sitija, Kol Palmer, koji je u prvom nastupu protiv nekadašnjeg kluba sjajno šutirao s bele tačke i postavio konačnih 4:4 u spektakularnom meču na "Stamford bridžu" (VIDEO).

Posle ovakvog ishoda, tabela Premijer lige deluje "napeto" kao i završnica ovog derbija - Siti vodi sa 28 bodova, po 27 imaju Liverpul (posle današnje goleade, a baš pred meč sa liderom) i Arsenal, 26 je sakupio Totenhem, a slede Aston Vila sa 25, Mančester junajted sa 21, Njukasl sa 20, Brajton sa 19...

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!