ZVEZDA IZBEGLA BRUKU! Šampion gubio od autsajdera, rezervisti doneli spas crveno-belima (VIDEO)

Novosti online

11. 11. 2023. u 19:54 >> 19:56

Crvena zvezda je bila na korak od toga da doživi novi fudbalski udarac, i to kao gost pretposlednjem Železničaru, ali je uspela u Pančevu da preokretom dođe do pobede. Konačan rezultat, 1:2, doveo je do toga da šampion priđe na tri boda zaostatka u odnosu na lidera, s tim da vodeći Partizan tek treba da igra protiv Čukaričkog, u nedelju.

ЗВЕЗДА ИЗБЕГЛА БРУКУ! Шампион губио од аутсајдера, резервисти донели спас црвено-белима (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Pod velikim pritiskom svaki meč u prvenstvu igraju crveno-beli, usled bodovnog zaostatka za najvećim rivalom, ali i ogromnih očekivanja navijača od najskupljeg tima u istoriji kluba s Marakane. A kako su počeli da se ređaju neuspesi na domaćoj sceni, što su pre ovog meča dva poraza i remi u prvih 13 kola svakako bili, dok na međunarodnoj i dalje stoji nula uz učinak Zvezde u Ligi šampiona, možda i ne čudi što su se "noge vezale" na veštačkoj pančevačkoj podlozi, po kiši i vetru, protiv tima koji je osvojio velikih sedam bodova u prethodna tri kola. Isto koliko i šampion.

Pa opet, malo ko je očekivao da će i Železničar prvi dati gol na ovoj utakmici, što je učinio kada je nekadašnje Zvezdino dete, Lazar Romanić, u 16. minutu bio precizan glavom posle centarputa Đorđevića sa levog krila, niti se očekivalo da će crveno-beli, odnosno plavi na ovom meču, delovati toliko anemično u nastavku poluvremena.

Bodrile su brojne "delije" neprestano ovu ekipu, u kojoj je prvi put u sezoni Katai bio starter kada se o superligaškim mečevima radi, a u kojoj je, zbog reprezentativnih obaveza Glazera, branio Popović, ali...


Baš je malo toga polazilo za rukom gostima s Marakane, koji su ili grešili u organizaciji napada, ili očajno završavali obećavajuće akcije.


Shvatio je Bahar da s ovakvom postavkom igre, a i postojećom jedanaestorkom na terenu, teško da stvari mogu da se pokrenu sa "mrtve tačke", pa je na teren od 46. minuta poslao Mijatovića i Nikolića umesto neprimetnog Endijaea i Rodića, a od 52. Ivanića i Bukarija umesto Kataija i Kangve. I, nije dugo trebalo Mirku Ivaniću da obraduje raspevane "delije", koje su pružale podršku ljubimcima čak i kad su na terenu delovali prilično smušeno.


Igrao se 61. minut kada su rezervisti kombinovali, mladi Mijatović je proigao potonjeg strelca, a ovaj se stuštio kroz sredinu i, neometan, smireno, poslao preciznim šutem loptu u mrežu Pančevaca.

I posle tog gola, a i posle narednog koji je Zvezda postigla, a Jovan Mijatović se za preokret pobrinuo skok-šutom posle Kanginog slobodnjaka u 77. minutu, Železničar je imao kolosalne prilike.

Ipak, najpre sjajna odbrana Popovića koji je "uleteo" u noge Pavlova odmah posle 1:1, te promašena lopta od strane Šušnjara minut posle Zvezdinog vođstva, doneli su olakšanje crveno-belima, ali i upalili alarm da je protiv nadahnutog rivala bilo kakvo opuštanje nedopušteno.

Uz povećani oprez u završnici, a i dva žuta kartona zbog odugovlačenja, šampion je na kraju osvojio ceo plen i tako nastavio trku sa večitim rivalom.

 

KRAJ! Železničar - Crvena zvezda 1:2

90' - Novi žuti karton zbog odugovlačenja, ovoga puta za Nikolića.

87' - Kanga je izgubio loptu (još jednom), pa je Jovanović sa 20-ak metara oprobao udarac. Snažno je to izveo, ali za oko dva metra neprecizno. Nedugo zatim, golman Zvezde Zoran Popović dobija žuti karton zbog odugovlačenja.

84' - Kanga greši, a onda Nikolić dolazi do lopte pre rezerviste domaćih Jovanovića, koji ga faulira na centru terena. Železničar, čim osvoji loptu, pokušava da dugačkim loptama proigra napadački tandem Šušnjar - Jovanović

82' - Pantelić i asistent Đorđević izlaze iz ekipe Železničara, a Jovanović i Purtić su ušli.

78' - Auuu, kakav promašaj Železničara! Šušnjar je sa pet metara promašio loptu koju mu je saigrač dodao - ostaje 1:2 za Zvezdu, a svi na stadionu u Pančevu su već "videli" izjednačenje! Odmah potom, Hvang ulazi u igru, menja levo krilo Zvezde, Lučića.

77' - Gol! Jovan Mijatović za preokret Zvezde, na asistenciju Kange iz slobodnog udarca! Centrirao je vezni igrač crveno-belih iskosa s desne strane, idealno za mladog Mijatovića koji je izveo skok-šut i levicom poslao loptu iz peterca kroz noge golmana domaćih.

76' - Rezervista domaćih, Šušnjar, dobija žuti karton.

74' - Nova napeta situacija pred golom Zvezde, čiji golman Popović brani udarac rivala. Sve zanimljiviji meč u Pančevu!

74' - Nenad Mijailović, trener Železničara, i igrači domaćih, traže VAR proveru igranja rukom od strane Aleksandra Dragovića. Ipak, ništa od toga. 

73' - Velika prilika za Zvezdu! Bukari se borio za poziciju da šutne s desne strane, a tu, unutar kaznenog prostora, "niotkud" je dotrčao Mirko Ivanić, raspalio po lopti koja je bežala njegovom saigraču i, iako je bio na 7-8 metara od mete, promašio gol domaćih.

69' - Bukari snažno šutira sa ivice kaznenog prostora, no pravo u golmana Železničara.

67' - Prve izmene Železničara a da nisu zbog povrede, Grgić je izašao - Branislav Knežević  ga je zamenio, a Đorđe Šušnjar je ušao umesto Pavlova.

Detalj sa utakmice Železničar Pančevo - Crvena zvezda u Superligi Srbije u fudbalu / FOTO: FK Crvena zvezda

66' - Solidna situacija za Mijatovića, no rezervista ne uspeva da donese preokret Zvezdi.

62' - Umalo da Železničar ponovo povede! Grgić je bio u odličnoj prilici, pa dodao petom levo od sebe Pavlovu, u čije noge je "uleteo" golman Zvezde Popović i svojom odbranom loptu izbacio u korner. Kakva utakmica...

61' - Gol! Mirko Ivanić daje gol za 1:1! Zvezda je poravnala rezultat posle solo-prodora kroz sredinu, posle dodavanja Mijatovića, a onda smireno, videvši da nema nikog od rivala blizu njega, poslao preciznim šutem loptu u mrežu Pančevaca.

59' - Dve šanse za Zvezdu u kratkom vremenskom razdoblju: prvo je Lazar Nikolić sa distance šutirao snažno, ali pravo u golmana Železničara, koji je loptu "boksovao", a onda je, baš kao u prvom poluvremenu, Lučić pokušao da s leve strane pogodi dalji ugao gola domaćih, no šutirao je iznova za malo neprecizno.

Vladimir Lučić na utakmici Superlige Srbije Železničar Pančevo - Crvena zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda

56' - Nedeljković je centrirao s desne strane Zvezdinog napada, lopta prohujala po ivici peterca, a onda je s levog krila Ivanić "iz prve" šutirao i poslao loptu daleko iznad željenog mesta.

52' - Marko Gajić, fudbaler Železničara koji je zamenio povređenog Balaža na početku meča, požalio se i sam na povredu pa je meč na kratko prekinut. Nastaviće da igra, ali posle novih izmena u Zvezdi - Ivanić i Bukari ulaze, teren napuštaju Katai i Kangva.

50' - Greši Kanga, pa potom pravi faul, dobija i žuti karton. Buni se. Ne ide Zvezdinom defanzivcu na ovom meču. Ali, ni mnogim drugim njegovim saigračima. Ipak, dobro za goste je što je slobodnjak Železničara asistent kod pogotka, Đorđević, izveo neprecizno.

47' - Ovako je Zvezda primila gol kada je "njeno dete", Romanić, zatresao mrežu:

46' - Odmah prilika za Jovana Mijatovića. Odlično je levicom, s desne strane napada Zvezde, šutirao mladi špic, a lopta prohujala iznad mesta na kom se spajaju prečka i stativa. "Delije" počinju veliku bakljadu, posle koreografije u bojama srpske zastave i poruke "Sumnjaju neki da bodrimo pogrešan tim".

46' - Počeo je drugi deo meča!

Izmene u Zvezdi pred nastavak meča. Mladi napadač Jovan Mijatović i Lazar Nikolić ulaze u igru. Mijatović menja neprimetnog Endijaea, a Nikolić nastupa umesto Rodića.

Kraj prvog poluvremena. Zvezda je imala mnogo veći posed lopte (65%-35%), ali Železničar je taj koji i vodi, i koji je imao za nijansu bolje šanse (u šutevima u okvir gola je 2:2, a u ukupnim pokušajima 6:2 "za" goste). Iznenađujuć je rezultat 1:0, no ne i nezaslužen kada se o Pančevcima radi.

44' - Posle duže vremena, Zvezda je izvela dobra dodavanja, Olajinka je na kraju proigrao Lučića a ovaj iz punog trka poslao loptu nebu pod oblake (istini za volju, klizeći start Stankovića mu je zasmetao).

Trener Zvezde, Barak Bahar, na meču sa Železničarom u Pančevu / FOTO: FK Crvena zvezda

42' - "Delije" bodre svoje ljubimce, bez obzira što oni ne igraju ni približno onako kako bi njihovi navijači to želeli. Kontra 5-na-3 gostiju nije bila uspešna zbog lošeg dodavanja na sredini terena, potom nije uspeo ni pokušaj po desnom krilu jer je Olajinka, ne znajući šta da radi, stajao pokraj lopte pa špicom kopačke nešto probao, a bio izblokiran. I, tako, prolaze napadi branioca trona, a da su bezopasniji nego kada je bilo nerešeno...

39' - Prvi žuti karton na utakmici, Evgenij Pavlov iz Železničara ga dobija jer je, nakon gubitka lopte na desnom krilu, neopreznim klizećim startom oborio Dragovića.

38' - Auh, malo je nedostajalo da Železničar povede sa 2:0! Grgić je sam izgradio sebi poziciju za šut s leve strane, raspalio po lopti, a ona tik pokraj spoljne ivice dalje stative odletela van terena. Uhvatili su se za glavu mnogi igrači domaćih...

37'  - Aktivan je, veoma, na ovom meču levokrilni igrač Zvezde, Lučić. Uposlio je desno od sebe Kataija, koji je probao da postigne gol, ali usled ogromne gužve u šesnaestercu - taj pokušaj je blokiran.

32' - Nova dobra situacija za Železničar. Hajdin je centrirao s levog krila, pronašao Pavlova u šesnaestercu Zvezde a ovaj se, prilikom okreta da bi šutirao, okliznuo, te je lopta lako postala plen gostiju.

30' - Olajinka se dobro probio po levoj strani, ali prilično loše, "iz mrtvog ugla", centrirao (bio je to šut koji je na kraju otišao paralelno sa gol-linijom).

26' - Najbolja prilika za Zvezdu na ovom meču! posle dugačkog dodavanja iz slobodnog udarca Rodića, Katai je glavom poslao loptu tik pokraj gola Pančevaca!

21' - Železničar je počeo da igra presing i na 40 metara od Zvezdinog gola, pa crveno-beli, odnosno plavi na ovom meču, odjednom imaju priličnih problema sa organizacijom napada. Podrška njihovih pristalica, međutim, ne jenjava.

18' - Dragović je pripretio glavom, potom Nedeljković levicom šutira sa distance, ali oba ta pokušaja Zvezdinih igrača bila su izblokirana.

15' - Gol za Železničar! Lazar Romanić, momak koji je ponikao u Zvezdi, trese mrežu posle dodavanja s desnog krila. Iznenadili su domaćini šampiona, krenuli naprasno sa 6-7 fudbalera u kazneni prostor gostiju, a dobar centaršut Romanić je iskoristio da glavom iz srca kaznenog prostora matira Popovića, koji menja Glazera (odustan  zbog reprezentativnih obaveza).

14' - Vladimir Lučić stvara drugu šansu za Zvezdu. Kanga ga je proigrao na levom boku, ovaj sa 15-ak metara odmah gađao dalji donji ugao gola Železničara, ali je za oko metar poslao loptu pokraj mete. 

10' - Katai, prvi put starter u superligaškom meču otkako je Barak Bahar postao trener, pokušava da prodorima kroz sredinu i po levoj strani ugrozi gol Pančevaca, ali je zaustavljen pre ključnog poteza - dodavanja ili šuta.

8' - Prva prilika na meču! Lučić se probio po levom krilu, umakao povređenom Balažu, šutirao, a golman Mladen Živković intervenisao - lopta je išla iznad njegove glave, pod prečku, a on ju je izbacio u korner. Povređeni Bojan Balaž odmah ustupa mestu Marku Gajiću

7' - Zanimljivi duele nekadašnje i sadašnje nade Zvezde, Hajdina i Nedeljkovića, po desnoj strani napada gostiju, ali i levoj strani kada Železničar ima loptu.

4' - Nenad Mijailović, trener Pančevaca, možda će morati rano da izvrši izmenu. Već drugi put na povredu se žali defanzivac Balaž. Za sada nastavlja da igra...

3' - Gosti, koji igraju u plavim dresovima, imaju početnu inicijativu, ali za sada bez velikih prilika za promenu rezultata.

1' - Utakmica je počela!

Evo i sastava:

Železničar: Živković, Balaž, Stanković, Konatar, Lakićević, Pantelić, Grgić, Đorđević, Hajdin, Romanić, Pavlov
Crvena zvezda: Popović, Nedeljković, Dragović, Điga, Rodić, Katai, Kanga, Kangva, Lučić, Endijae, Olajinka

Uoči meča

Zvezdin trener Barak Bahar je, posle poraza od Lajpciga u Ligi šampiona, istakao da je ovaj nastup prilika da se povrati poljuljano samopouzdanje. Crveno-beli, inače, u megdan ulaze sa 31 bodom, šest manje od vodećeg Partizana, dok su Pančevci sakupili 11 i pretposlednji su, 15. u fudbalskom prvenstvu srbije.

– Svaka naredna utakmica je prilika da se ekipa izdigne, povrati samopouzdanje, kao i da postiže više golova, bude konkretnija i bolja na terenu. Pritisak je naravno prisutan uoči svake utakmice Crvene zvezde – istakao je Barak Bahar.

– Crvena zvezda ima utakmice na svaka tri dana, ali ne sme da nam bude izgovor činjenica da često igramo. Imamo veliki broj igrača, kvalitetan roster. Moraćemo malo da rotiramo i uoči ove utakmice. Želimo da odemo na pauzu sa dobrom atmosferom i rezultatom.

Govorio je Bahar i o Srđanu Mijailoviću.

– Srđan Mijailović je timski igrač, on je neko ko daje sve za ekipu. Pruža maksimum na svakoj utakmici. Možda se bolje snalazi na poziciji šestice, međutim igra tamo gde je timu potrebno, pa makar to bilo sa leve ili desne bočne strane, ali i kao štoper.

Defanzivac – Uroš Spajić će propustiti predstojeći prvenstveni duel.

– Spajić neće biti u konkurenciji za utakmicu, s obzirom da ima manji problem sa kolenom. Ne želimo da rizikujemo ozbiljniju povredu. Svi ostali su zdravi. Imamo veliki roster igrača, odlučićemo ko će biti na terenu u okviru prireme za utakmicu. Očekuje nas još jedan trening do meča.

Osvrnuo se izraelski starteg i na konstantnost u igri crveno-belih.

– Teško je u Ligi šampiona odigrati više od 45 minuta na sjajnom nivou. Protiv RB Lajpciga nam je malo nedostajalo da izjednačimo rezultat. U domaćem šampionatu tokom čitavog meča imamo kontrolu, a verujemo da ćemo i ovoga imati inicijativu, biti efikasniji i sačuvati naš gol.

Pred prvotimcima Crvene zvezde su dva meča u Superligi Srbije, a zatim gostovanje Jang Bojsu u Bernu.

– Biće vremena da govorimo o utakmici protiv Jang Bojsa. Pre toga nas očekuju dve važne utakmice u nacionalnom prvenstvu. Prva je na programu ove subote, dok je naredna posle reprezentativne pauze. Kada obe prođu, moći ćemo da razgovorato o utakmici Lige šampiona – istakao je Barak Bahar.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave