POTPUNO NEVEROVATNA LIGA ŠAMPIONA! "Teatar noćnih mora" za Junajted, Real gazi pred sobom, Arsenal se ne da, Hari Kejn junak Bajerna (VIDEO)

Novosti online

08. 11. 2023. u 23:07 >> 23:13

Liga šampiona je u sredu uveče donela brojna uživanja ljubiteljima fudbala. I, naravno, kako to biva, velika razočaranja pristalicama pojedinih klubova.

ПОТПУНО НЕВЕРОВАТНА ЛИГА ШАМПИОНА! Театар ноћних мора за Јунајтед, Реал гази пред собом, Арсенал се не да, Хари Кејн јунак Бајерна (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Recimo, sve je isprva delovalo idilično za Mančester junajted na gostovanju Kopenhagenu.

Jeste domaća publika Engleze dočekala originalnom koreografijom, na kojoj je bilo ispisano "Teatar noćnih mora", kao aluzija da je Junajted sa svog "teatra snova", tj. Old Traforda, došao na mesto na kom će izgubiti kada se zavese razmaknu i fudbalska predstava počne...

... ali donedavni igrač Kopenhagena, a sada napadač mančesterskog kluba, Rasmus Hojlund sa dva brza gola učinio je da pomenuta koreografija deluje smešno navijačima pristiglim iz Engleske.

Ali, ni gol Hojlunda iz peterca (VIDEO), ni onaj drugi, iz kontranapada (VIDEO), nisu nagovestili šta će se potom desiti. Jer, pri vođstvu Junajteda od 0:2, gosti su naprasno ostali od Rašforda koji je direktan crveni karton dobio u 42. minutu (VIDEO). Trebalo je samo izdržati do velikog predaha, pa se pregrupisati, uz izmene ojačati odbranu i izdržati drugi deo meča, ali...

Već u 45. minutu Mohamed Eljunusi je svojim potezom oduševio pristalice Kopenhagena jer je smanjio na 1:2 (VIDEO), a do fudbalske ekstaze ih je doveo Gonsalveš koji je u devetom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu sa bele tačke doneo izjednačenje - i to posle kiksa odbrane gostiju (VIDEO).

A onda, prava fudbalska ludnica...

Prvo je Junajted izdržao 20 minuta velikih naleta rivala, pa izborio penal i, brojčano slabiji, preko Bruna Fernandeša poveo u 69. minutu (VIDEO).

Kopenhagen je tada krenuo na sve ili ništa i - 83. minutu posle prave opsade gola gostiju iz Mančestera, Lukas Lerager je poravnao na 3:3 (VIDEO), da bi u 87. Roni Bardđi "žabicu" savršeno poslao u mrežu Junajteda za preokret i 4:3 u korist Kopenhagena (VIDEO). Time je spuštena zavesa na sjajnu fudbalsku predstavu koja je, što se kluba sa "teatra snova" tiče, zaista bila odigrana na "teatru noćnih mora".

Privremeni prekid meča Lige šampiona Kopenhagen - Mančester junajted zbog utrčavanja navijača sa zastavom Palestine / FOTO: Tanjug/AP

A na drugim utakmicama...

Braga je mnogima pokazala ove sezone da ume da bude nezgodan rival, uostalom - TSC je to osetio na svojoj koži, ali... Real Madrid je, ipak, prevelik zalogaj. Madriđani su protiv Portugalaca u 27. minutu poveli, tada je nakon "povratne" sa levog krila Brahim Diaz bio strelac (VIDEO), da bi u 58. gol dao i Vinisijus Žunior (VIDEO).

To je potpuno demoralisalo goste, pa im je svega tri minuta kasnije i Rodrigo zatresao mrežu (VIDEO).

Arsenal je protiv Sevilje poveo posle pola sata igre, gol je postigao Trosar u tropoteznom matu (VIDEO), a asistent Bukajo Saka srušio je sve nade španskog kluba kada je, uz lep "lažnjak", i sam postao strelac u 64. minutu (VIDEO). Tako je postavio konačnih 2:0.

Kako to biva kada je Bajern u pitanju, Hari Kejn se obično pita kada je najvažnije, a to je uradio i protiv Galatasaraja, postigavši i prvi gol u pobedi Bavaraca od 2:1 (VIDEO), a pet minuta kasnije, u 85, i drugi pogodak (VIDEO). Utešni za Turke dao je Bakembu u jednostavnoj akciji u sudijskoj nadoknadi vremena (VIDEO).

Jedan pogodak je rešio meč Salcburg - Inter, s tim da je tamošnji 85. minut doneo radost gostima iz Italije, jer je tada Lautaro Martinez realizvao jedaneasterac (VIDEO) i odveo nerazure u nokaut fazu. Sa 1:0 je slavio i PSV, kome je pogodak koji je De Jong dao glavom doneo tri boda protiv Lansa.

Liga šampiona - rezultati utakmica igranih u sredu

Grupa A:

Bajern Minhen - Galatasaraj 2:1 (0:0)
Kopenhagen - Mančester junajted 4:3 (2:2)
Tabela: Bajern 12, Kopenhagen 4, Galatasaraj 4, Mančester junajted 3


Grupa B:
Arsenal - Sevilja 2:0 (1:0)
PSV - Lans 1:0 (1:0)
Tabela: Arsenal 9, PSV 5, Lans 5, Sevilja 2


Grupa C:
Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)
Real Madrid - Braga 3:0 (1:0)
Tabela: Real Madrid 12, Napoli 7, Braga 3, Union Berlin 1


Grupa D:
Real Sosijedad - Benfika 3:1 (3:0)
Salcburg - Inter 0:1 (0:0)
Tabela: Real S. 10, Inter 10, Salcburg 3, Benfika 0

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!