PORAZ OMLADINACA ZVEZDE: Lajpcig pobedio i u Beogradu i eliminisao crveno-bele iz Lige šampiona

Novosti online

07. 11. 2023. u 17:55

OMLADINCI FK Crvena zvezda izgubili su od Lajpciga u 4. kolu Lige šampiona sa 1:0, što im je bio treći poraz u elitnom takmičenju. Ovo je ujedno bila jedina utakmica do sada u grupnoj fazi u kojoj tim iz Beograda nije postigao gol.

ПОРАЗ ОМЛАДИНАЦА ЗВЕЗДЕ: Лајпциг победио и у Београду и елиминисао црвено-беле из Лиге шампиона

FOTO: FK Crvena zvezda

Za razliku od utakmice koja je odigrana u Nemačkoj (crveno-beli poraženi sa 2:1) ovog utorka na stadionu Voždovca golova nije bilo, iako je na obe strane bilo nekoliko opasnih situacija.

Izabranici Nenada Milijaša su u prvom poluvremenu više pretili najčešće preko Veljka Vukojevića, često dolazili u poslednju trećinu terena, ali mreža Fernanda Dikesa je ostala mirna.

U nastavku utakmice Lajpcig je bio taj koji je preuzeo kontrolu, držao je loptu u nogama. Crveno-beli su se dobro branili i čekali su šansu da iz kontranapada ugroze protivnika. Ipak, to se nije desilo, jer je rival postigao pogodak.

Gosti su terensku inicijativu iskoristili u 73. minutu kada je Janik Eduardo načinio nekoliko sjajnih driblinga i udarcem levom nogom je matirao Vuka Draškića.

Pokušavala ja Zvezda da izbgne poraz, no nije uspela iako je imala dve odlične priliku koje nije iskoristla, te je tako ostala bez ikakvih šansi da se domogne naredne faze takmičenja. Crveno-beli su ostali na trećem mestu sa tri boda. Nemački tim bša kao i Mančester siti ima 10 bodova.

Vredi pomenuti da Nenad Milijaš nije mogao da računa na dva najbolja igrača, Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkovića koji su u prvom timu.

Zvezda narednu utakmicu igra 28. novembra od 14.30 protiv Jang Bojsa u Bernu. U poslednjem kolu 13. decembra dočekaće Mančester siti.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona