ZVEZDA POBEDILA PRED LIGU ŠAMPIONA: Crveno-beli savladali Radnik i smanjili zaostatak za Partizanom (VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2023. u 20:01

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su Radnik iz Surdulice sa 3:1 u 14. kolu Superlige Srbije i sada se okreću utakmici protiv Lajpciga u Ligi šampiona.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ПРЕД ЛИГУ ШАМПИОНА: Црвено-бели савладали Радник и смањили заостатак за Партизаном (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su uspeli koliko-toliko da zaborave remi sa TSC-om (1:1) i vrate se na kolosek trijumfa. Uspeo je tim Baraka Bahara da smanji zaostatak za Partizanom na tri boda, ali crno-beli meč ove runde igraju u ponedeljak od 15 sati protiv Novog Pazara.

Dobro je šampion Srbije ušao u meč, želeo je što pre da postigne pogodak. Uspeo je to da uradio Jovan Mijatović u 19. minutu. Iskoristio je dobro dodavanje Mirka Ivanića i udarcem iz prve matirao Stefana Ranđelovića.

Nastavila je Zvezda da napada, imala još nekoliko dobrih pričika u prvom poluvremenu, no rezultat se nije menjao i na pauzu se otišlo sa golom prednosti za ekipu sa "Marakane".

I drugi deo meča dobro je počeo za crveno-veke. Igrao se 54. minut kada je Uroš Spajić duplirao prednost. Kings Kangva je centrirao sa desne strane, a štoper domaćeg tima je glavom je postigao prvi gol ove sezone.

Od tog momenta je stala Zvezda, nije napadala svim silama. Rival je to iskoristio i smanjio rezultat fantastičnim pogotkom koji je iz velike daljine postigao Nemanja Tomašević.

Opet su svi koji navijaju za šampiona Srbije strepeli, ali sve dileme je otklonio Gelor Kanga pogotkom sa bele tačke u 90. minutu. Ipak, Gabonac je imao dosta sreće, pošto je njegov udarac sa bele tačke zaustavio Ranđelović, ali je lopta dobila čudan efe i završila u mreži Surduličana.

Crveno-beli su drugi na tabeli sa 31 bodom, Partizan ima 34. Ekipa Radnika je na poslednjem 16. mestu na devet bodova.

 

C. zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Danilo Nikolić. Strelci: Mijatović 19, Spajić 54, Kanga 90 pen (C. zvezda) - Tomašević 70 (Radnik).

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Mitrović (od 46. Rodić) - Kangva - Kanga, Ivanić (od 60. Bukari), Kraso (od 76. Hvang) - Mijatović (od 60. Lučić), Endiaj (od 46. Olajinka).

RADNIK (3-4-3): Ranđelović - Abubakar, Vranjanin, Oršečnanin, Jović (od 79. Čumić) - Mitošević (od 87. Milić), Hajdarević - Gašić (od 62. Bogdanović), Kočić, Tomašević (od 78. Martinkevič) - Duronjić (od 79. Kadijević).

 

Drugo poluvreme: C. zvezda - Radnik 3:1

90+4' - Kraj utakmice!

90' - Uspeo je gol da postigne Gelor Kanga, ali je imao dosta sreće. Ranđelović je odbranio udarac Gabonca, no lopta je dobila čudan efe i ipak završila u mreži Surduličana.

89' - Penal za Zvezdu. Lučić je umakao Kočiću koji ga je nepropisno zaustavio i dileme za sudiju Danila Nikolića nije bilo, odmah je pokazao na belu tačku.

86' - Neverovatno šta je uradio Bukari. Lučić mu je ostavio loptu, gol je bio prazan, ali je fudbaler iz Gane promašio ceo fudbal, potom je Kangva u nastavku akcije šutirao visoko preko gola.

81' - Dobra akcija domaćeg tima. Bukari je proigrao Nedeljkovića koji je šutirao iskosa sa desne strane. To nije bila baš idealna pozicije, pa je uspeo njegov udarac da zaustavi golman Radnika.

76' - Poslednja promena u redovima crveno-belih. Hvang In Bom je zamenio Žana-Filipa Krasoa.

70' - Nestvaran gol na "Marakani"! Nemanja Tomašević je raspalio po lopti sa skoro 30 metara i lopta je od stative završila iza leđa izraelskog čuvara mreže.

60' - Još dve promene u Zvezdi. Vladimir Lučić i Osman Bukari dobili su priliku u poslednjih pola sata, a utakmica je završena za Jovana Mijatovića i Mirka Ivanića.

54' - Duplirala je prednost Zvezda! Centrirao je Kangva, a Spajić sjajno glavom šutirao i matirao Ranđelovića.

52' - Zapretio je i Radnik. Duronjić je centrirao, Oreščanin je šutirao glavom, no lopta je otišla preko gola domaćeg tima.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Barak Bahar je napravio dve izmene. Na terenu će biti Piter Olajinka i Milan Rodić, u svlačionici su ostali Stefan Mitrović i Šerif Endijaje. Vredi pomenuti da ovu utakmice sa "Marakane" prati i doskorašnji kapiten Zvezde Milan Borjan!

Prvo poluvreme: C. zvezda - Radnik 1:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

40' - Odlična prilika za Mijatovića. Odlično je skočio nakon centaršuta Kange iz kornera i glavom je dobro šutirao, no Ranđelović je bio dobro postavljen i uspeo je da interveniše.

Jovan Mijatović između dva igača Radnika/FOTO: M. Vukadinović

32' - Napadaju crveno-beli i dalje. Igra se pred golom Radnika koji iz kontri pokušava da ugrozi domaćina, ali za sada nije morao nijednom da interveniše Omri Glazer.

21' - Vrlo lako je moglo da bude 2:0. Šerif Endijaje se našao u sjajnoj šansi, šutirao je iz prve, ali njegov udarac je izblokirao Abubakar.

19' - Povela je Crvena zvezda! Mirko Ivanić je uposlio Jovana Mijatovića koji je desnom nogom šutirao iz prve i matirao Ranđelovića.

9' - Odbila se lopta do Krasoa koji je šutirao iskosa sa desne strane, Ranđelović nije najbolje regovao, no na njegovu sreću lopta koja mu je ispala je otišla van terena.

7' - Prvu veliku priliku imao je domaćin. Kraso je sjajno uposlio Kingsa Kangvu koji je iz prve poslao oštru loptu po zemlji za Jovana Mijatovića čiji udarac iz odlične pozicije je otišao visoko preko gola protivnika.

4' - Zvezda od početka meča ima loptu u nogama i igra se na polovini Radnika, ali još uvek nije bila nijenda izgledna prilika.

1' - Počela je utakimca na stadionu "Rajko Mitić!"

Uoči meča:

Izraelski stručnjak Barak Bahar planirao je da na ovom susretu uvrsti u prvu postavu Aleksandra Kataija, strelca jedinog gola protiv tima iz Bačke Topole, ali je desetka crveno-belih ostala van tima zbog stomačnog virusa koji vuče od petka.

Svesni su svi u taboru šampiona Srbije da prava na kiks više nema, jer Partizan je odmakao šest bodova i zbog toga je za tim sa "Marakane" ovaj meč veoma važan.

Surduličani se nalaze u lošoj formi, na pobedu čekaju od 7. avgusta. To im je jedini prvenstveni trijumf, a ostvarili su ga 2. kolu protiv Spartaka (2:0).

Podsetimo, ovaj meč za Zvezdu je uvertira za ono što ekipu čeka u utorak. U pitanju je duel 4. kola Lige šampiona protiv Lajpciga u Beogradu.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Mitrović - Kangva - Kanga, Ivanić, Kraso - Mijatović, Endiaj.

RADNIK (3-4-3): Ranđelović - Abubakar, Vranjanin, Oršečnanin, Jović - Mitošević, Hajdarević - Gašić, Kočić, Tomašević - Duronjić.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave