ZAVRŠNICA ZA INFARKT: Zvezda doživela šok protiv TSC-a u sudijskoj nadoknadi vremena

Novosti online

01. 11. 2023. u 21:01

NEVEROVATNU utakmicu odigrali su Crvena zvezda i TSC u odloženom duelu 8. kola Superlige Srbije. Pobednika na stadionu "Rajko Mitić" nije bilo, a meč je završen rezultatom 1:1.

ЗАВРШНИЦА ЗА ИНФАРКТ: Звезда доживела шок против ТСЦ-а у судијској надокнади времена

FOTO: M. Vukadinović

Bio je ovo veoma važan meč za tim Baraka Bahara koji je morao da juri Partizan. Nije šampion naše zemlje blistao i finišu je ostao bez sva tri boda nakon što je Ifet Đakovac u prvom minutu sudijske nadoknade šokirao sve na "Marakani" i doneo bod svom timu.

Crveno-beli nisu stvorili mnogo pravih šansi u prvom poluvremenu. Uglavnom su pokušavali udarcima iz daljine koje je bez većih problema zaustavljao Nikola Simić. Najbolju priliku za domaće imao je Vladimir Lučić koji je posle dobrog dodavanja Osmana Bukarija šutirao visoko preko gola iz dobre pozicije.

Gosti se uglavnom opredelili na kontre. Jedna takva umalo je skupo koštala šampiona Srbije u 28. minutu. Sam na drugoj stativi je ostao Saša Jovanović, ali njegov pokušaj je nekako odbranio Omri Glazer.

Prvo poluvreme je obeležila i povreda glave mladog igrača Zvezde Koste Nedeljkovića koji je zbog toga morao da izađe iz igre u 25. minutu, a zamenio ga je Lazar Nikolić.

Domaćin jeste dominiriao, igralo se najveći deo pred golom rivala. Posed je bio na strani crveno-belih, izveli su čak i devet kornera, ali nijedan nije doneo opasnost po gol TSC-a.

Zvezda je više napadala u nastavku susreta, imala nekoliko solidnih prilika, ali nikako nije uspevala da otključa bravu odličnog protivnika.

Kada su svi mislili da pogodaka neće biti na scenu je stupio Aleksandar Katai koji je u 84. minutu glavom savladao Nikolu Simiću. Sigurno su svi mislili da je gol crveno-bele desetke dovoljan za tri boda, ali to nije bio slučaj.

Na kraju je Đakovac uspeo da donese izjednačenje TSC-u i tako dodtano odalji Crvenu zvezdu od prve pozicije na tabeli.

Crveno-beli su ostali drugi na tabeli sa 28 bodova, imaju šest manje od Partizana, dok je tim iz Bačke Topole na trećoj poziciji sa 23.

C. zvezda - TSC 1:1 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Milan Mitić (Leskovac). Strelci: Katai 84 (Zvezda) - Đakovac 91 (TSC).

CRVENA ZVEZDA (3-4-1-2): Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Nedeljković (od 25. Nikolić), Hvan, Stamenić (od 67. Kraso), Lučić - Ivanić (od 74. Katai) - Bukari (od 67. Bukari), Olajinka (od 66. Endijaje).

TSC (3-5-2): Simić- Đorđević, Antonić, Čalušić - Vlalukin (od 88. Sos), Radin (od 87. Pantović), Kuveljić, Stanić (od 67. Vulić), Petrović - Jovanović (od 77. Milovanović), Ćirković (od 77. Đakovac).

 

Drugo poluvreme: C. zvezda - TSC 1:1

90+5' - Kraj utakmice!

90+1' - Šok na "Marakani"! Uroš Milanović je sjajno spustio loptu za Đakovca koji je izašao sam ispred Glazera i nije mu bilo teško da postigne gol.

90+1' - Sudija Milan Mitić produžio je utakmicu za četiri minuta.

84' - Uspela je Crvena zvezda da povede zahvaljujući Aleksandru Kataiju koji je postigao prvi gol ove sezone. Simić je zaustavio Mijatovićev udarac, ali je Katai bio na pravom mestu i glavom smestio loptu u mrežu rivala.

82' - Dramatično je u finišu. Zvezda napada i pokušava da nađe način da otključa bravu rivala, dok se TSC znalački brani.

76' - Još jedan udarac Hvanga iz daljine i najbolji do sada. Naterao je na tešku intervenciju Simića, potom je nakon kornera Lučić šutirao iskosa sa leve strane, no opet je golman gostiju bio dobar.

FOTO: M. Vukadinović

74' - Poslednji adut izraelskog stručnjaka sa klupe je Aleksandar Katai koji je zamenio Mirka Ivanića.

70' - Dobra prilika za Ivanića. Šutirao je levom nogom sa 16 metara i to je uradio loše poslavši loptu preko prečke.

67' - Tri promene izvršio je Bahar. Na teren su ušli Šerif Endijaje, Jovan Mijatović i Žan Filip Kraso, a igru su napustili Olajinka, Stamenić i Bukari. Izmena je bila i na drugoj strani, umesto Petra Stanića u igri je Miloš Vulić.

65' - Ne može Zvezda da probije bedem rivala i uglavnom pokušava iz daljine. To je uradio i Bukari, no lopta je završila u naručju Simića.

60' - Veoma opasno je bilo po domaće. Petrović je poslao oštru loptu po zemlji, Jovanović je spoljnim delom kopačke šutirao, Glazer je ostao ukopan, ali lopta je pogodila spoljni deo mreže.

59' - Iz daljine je treći put na utakmici pokušao Hvang i kao i prethodna dva puta i sada nije bio precizan.

52' - Još jedan dobar napad crveno-belih. Stamenić je poslao loptu Ivaniću koji je šutirao sa nekih pet metara, no i on je prebacio gol TSC-a.

FOTO: M. Vukadinović

51' - Dobra prilika za domaće. Krenuo je Simić na loptu i nije došao do nje, ona je pala ispred Pitera Olajinke koji je šutirao preko prečke.

48' - Već je Zvezda izvela dva kornera u drugom delu susreta. Hvang je tukao sa distance, ali je to uradio veoma neprecizno.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Beogradu. Igra je odmah prekinuta zbog povrede Dušana Kuveljića. Lekarski tim gostuju morao je da uđe na teren.

Prvo poluvreme: C. zvezda - TSC 0:0

45+2' - Završeno je prvo poluvreme u kome nije bilo golova.

43' - Ređaju se korneri za Zvezdu, ukupno ih je devet izveo domaćin i nijednom nije ozbiljnije zapretio.

32' - Zvezda je propustila najbolju šansu do sada. Sjajna tranzicija crveno-belih. Hvang je proigrao Bukarija, ovaj poslao loptu Lučiću koji je iz odlične pozicije šutirao visoko preko gola.

FOTO: M. Vukadinović

29' - Prvi žuti karton kod domaćih dobio je Mirko Ivanić koji je nepropisno zaustavio rivala i tako sprečio opasnu kontru.

27' - Najbolja prilika na utakmici za tim iz Bačke Topole. Saša Jovanović je ostao sam na drugoj stativi, šutirao iz odlične pozicije, ipak Glazer je odlično intervenisao i sprečio goste da dođu do vođstva.

25' - Morao je Barak Bahar da izvši promenu. Nedeljković je doživo udarac u glavu i nije bio u stanju da nastavi utakmicu, pa je umesto njega na terenu Lazar Nikolić.

22' - Prvi žuti karton na utkamici dobio je Josip Čališić zbog veoma nezgodnog starta nad Kostom Nedeljkovićem kome se ukazuje lekarska pomoć.

12' - Prvi put su i gosti zapretili. Kuveljić je šutirao iz daljine, ali to je bio lak posao za Omrija Glazera.

8' - Već je Zvezda izvela tri kornera, i posle trećeg je bilo opasno po rivala. Ivanić je raspalio po lopti sa nekih 20 metara, no opet je golman TSC-a dobro reagovao i odbio loptu u korner.

FOTO: M. Vukadinović

4' - Prvi udarac ka golu rivala poslao je Hvang Im Bom. On je šutirao iz daljine, ali Simić je bio dobro postavljen i uspeo je da interveniše.

1' - Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" je počela, sa centra su krenuli crveno-beli.

Uoči meča:

Crveno-beli u ovaj meč ulaze sa četiri vezana trijumfa, dok je tim iz Bačke Topole u krizi. Izabranici Žarka Lazetića za pobedu ne znaju od 16. septembra kada su savladali Železničar (6:3). Od tada su u prvenstvu upisali jedan poraz i tri remija, a eliminisani su i iz Kupa Srbije od prvoligaša Smedereva.

Zvezda je favorit, pošto je u seriji od četiri uzastopna uspeha protiv vicešampiona Srbije, ako se računa i prijateljski susret odigran na "Marakani" pred start sezone (3:0).

TSC je poslednji put ostao neporažen protiv aktuelnog šampiona 2022. godine kada je u 10. kolu prvenstva u Beogradu bilo 1:1.

Crveno-beli su trenutno drugi na tabeli sa 27 bodova, dok je tim iz Bačke Topole treći sa pet manje.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (3-4-1-2): Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Nedeljković, Hvan, Stamenić, Lučić - Ivanić - Bukari, Olajinka.

TSC (3-5-2): Simić- Đorđević, Antonić, Čalušić - Vlalukin, Radin, Kuveljić, Stanić, Petrović- Jovanović, Ćirković

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)