UPRAVO OTKRIVENO: Evo šta se desilo Mađaru koji je provocirao Srbe šalom "Kosovo" (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2023. u 19:34

Srbija i Crna Gora danas od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" igraju presudnu utakmicu kvalifkacija za EVRO 2024, a neposredno uoči tog duela šira javnost upoznata je sa incidentom koji se desio na prethodnom meču naših "orlovA".

УПРАВО ОТКРИВЕНО: Ево шта се десило Мађару који је провоцирао Србе шалом Косово (ВИДЕО)

FOTO: Tviter/HooligansTV_eu

Srbija je pre tri dana u Budimpešti poražena od Mađarske sa 2:1 (usled čega se nalazi na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam, ali uz meč manje. Mađarska je prva sa 13 bodova, a samo najbolje dve selekcije iz svake grupe idu na Evropsko prvenstvo).

Tokom tog meča u glavnom gradu naših severnih komšija, jedan navijač Mađarske je rešio da goste iz Srbije provocira:

Podigao je šal na kome je pisalo "Kosova", ali mu je to slavljenje takozvane "države Kosovo" vrlo brzo preselo.

Naime, obezbeđenje se okomilo na njega, a kako je, očigledno, pružao otpor, u jednom trenutku je čak toliko snažno stegnut oko vrata, da su i drugi, potpno mirni mađarski gledaoci, morali da intervenišu i zamole radnike obezbeđenja da privedenom sredovečnom muškarcu omoguće da normalno diše.

Evo kako je ta scena izgledala:

Mađarska, kao što je poznato, jeste priznala tzv. nezavisnost južne srpske pokrajine (uradila je to 19. marta 2008, kao 30. u svetu, mesec i dva dana nakon "Deklaracije o nezavisnosti" koju su izglasale tadašnje privremene prištinske vlasti), ali i pored toga u zemlji čiji je premijer Viktor Orban oštro se primenjuju zakonski propisi da su političke poruke najstrože zabranjene na sportskim priredbama. Prvociranje gostiju iz Srbije sa "kosovskim" šalom - bila je upravo politička provokacija, a snimak tog incidenta danas je, baš pred srpsko-crnogorski fudbalski duel, postao dostupan i široj javnosti.

Podsetimo, utakmicu Srbija - Crna Gora možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona