IZRAEL TUGUJE I ZBOG UBIJENOG SPORTISTE: Fudbaler likvidiran na svoj rođendan, za njim ostalo troje dece

Novosti online

08. 10. 2023. u 15:27

BIVŠI fudbaler Lior Asulin ubijen je u 43. godini tokom sukoba koji su u subotu, 7. oktobra, počeli u Izraelu kada je iz pojasa Gaze krenuo napad predvođen jedinicama palestinskog Hamasa.

ИЗРАЕЛ ТУГУЈЕ И ЗБОГ УБИЈЕНОГ СПОРТИСТЕ: Фудбалер ликвидиран на свој рођендан, за њим остало троје деце

Foto: Arhiva Novosti

Nekadašnji poznati izraelski napadač je priredio proslavu 43. rođendana u klubu blizu kibuca Raim u pustinji, a ta, kako su je opisivali, "rejv žurka" pretvorila se u pokolj.

Oko 50 pripadnika Hamasa je upalo i počelo da puca po okupljenima, a  naknadno se ispostavilo da je među mrtvima i Lior Asulin.

- Bili smo dobri, povremeno se družili. Očigledno su im upali na zabavu i ubili ih na licu mesta. U poslednje vreme nism bili kontaktu, ali tužno je to što se dogodilo. Iza sebe je ostavio troje dece - rekao je za 24sata bivši hrvatski fudbaler, svojevremeno član Hajduka Tvrtko Kale Drehler, koji je sa Asulinom igrao u FK Hapoel Ber Ševa.

Asulin je karijeru počeo u Makabiju Hercliji, a igrao je i za Makabi Petah Tikvu, Bnei Saknin, Beitar Jerusalim, Bnei Jehudu, Hapoel Tel Aviv, pomenuti Hapoel Ber Ševu, te Hapoel Ramat Gan, Hapoel Rišin Lecion, Hapoel Aškelon, Hapoel Nazaret, Hapoel Marmoek i Apolon iz Limasola u inostranstvu.

Kako javljaju lokalni mediji, nekoliko desetina učesnika pomenute žurke uspelo je da se spase i, skoro dan i po od tragičnog događaja, domogne se svojih sunarodnika, van domašaja napadača.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini