"SVECI" U NOKDAUNU: Koji su razlozi za potop Parižana

Pari Sen Žermen je udario glavom u zid na "Sent Džejms Parku" gde ga je u punom letu ka nikad dosanjanoj evropskoj tituli srušio razigrani Njukasl. Pljušte kritike na račun "svetaca", a prvi na udaru je novi trener Luis Enrike. Ali, španski strateg i dalje nije spreman da potpuno preuzme krivicu.

СВЕЦИ У НОКДАУНУ: Који су разлози за потоп Парижана

Foto: Goran Čvorović

- Rezultat je bio preteran. Nismo ga zaslužili – izjavio je Enrike posle fijaska.

Njegov sistem 4-2-4 redom kritikuju analitičari, iako on sam smatra da je odličan, mada lakonski izjavljuje da je "krivica njegova". Igračima nije imao mnogo toga da zameri, osim, kako je istakao, nedovoljne agresivnosti u duelima.

Navijači su, međutim, očajni. Ako PSŽ ovako bude nastavio, pitanje je da li će uopšte proći grupu, i pored prve pobede protiv Borusije na svom terenu. "Svecima" loše ide i od početka francuskog prvenstva. Trenutno su tek 5. na tabeli, sa 3 pobede, 3 nerešena rezultata i jednim porazom, posle 7 utakmica, sa 12 bodova, 2 manje od vodećeg Monaka.

Naročito je zaboleo nerešen rezultat protiv "fenjeraša" Klermona u proteklom kolu. Enrike je tada kritikovao loš teren po kome je "lopta skakala kao zec!"

S druge strane, igrači su kritičniji posle četiri primljena gola protiv Njukasla.

- Nismo imali uticaja na terenu. Treba da znamo kako da iskoristimo jače i slabije trenutke. Na nama je da preokrenemo ovu situaciju. Sledeći meč protiv Milana biće od suštinskog značaja. Četiri napadača ispred? To je izbor trenera. Hteli smo da pokušamo da otežamo protivničkoj odbrani. Ponekad uspeva, ponekad ne – istakao je Lukas Ernandez.

Da je bilo mnogo gresaka porucio je Voren Zair Emri.

- Suočićemo se sa svojim greškama i ispraviti ih. Taktički ili mentalni problem? Ne znam šta da odgovorim – bio je iskren igrač sredine terena.

Istina je da su PSŽ preko leta napustile planetarne zvezde, ali istovremeno vremešni i često povređeni Nejmar i Mesi, ali su zato stigli Dembele, Kolo-Moani, Ernandez, Donaruma čini čuda na golu, a ostao je i Mbape. Izgleda da, jednostavno, nema "hemije" između Luisa Fernandeza i ekipe, odnosno da između njih nije "kliknulo", kako bi to rekli Francuzi.

UGAŠENI MBAPE

Dosta kritika je izrečeno i na poslednja izdanja Kilijana Mbapea. Nije ni senka igrača iz prošle godine, deluje "ugašeno", a mnogi krivicu svaljuju na one koji su ga udaljili sa terena zbog toga što nije želeo da produži ugovor, zbog čega nije bio ni na pripremnoj turneji po Aziji. Zamera mu se i da je "kralj noćnog provoda po Parizu". Možda je mislima već u Realu...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona