PROVOKACIJA ALBANACA SA KOSOVA: "Stigao nam je bratski klub - Dinamo Zagreb!"

Novosti online

05. 10. 2023. u 17:46 >> 22:53

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba je stigao na teritoriju Srbije, i to u južnu srpsku pokrajinu, Kosovo i Metohiju, kako bi odigrao meč UEFA Liga konferencija protiv FK Balkani iz Suve Reke.

ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНАЦА СА КОСОВА: Стигао нам је братски клуб - Динамо Загреб!

Screenshot / FK Balkan

Suva Reka nije više ono što je nekad bila. Na popisu iz 1961. tamo je živelo 2.070 Albanaca i 549 Srba, a od dizanja oružane pobune albanskih separatista 1998. - Srba u tom gradu Prizrenskog upravnog okruga više nema.

Albanski živalj iz Suve Reke je ovog leta dočekao da njihov omiljeni klub, Balkani (kako se piše, ali ga zovu "Balkan"), bude prvi koji je iz, samoproglašene, lažne države "Kosovo", uspeo da uđe u grupnu fazu jednog UEFA nadmetanja. A tom istom življu - posebna čast je dolazak Hrvata.

Dobri odnosi lokalnog stanovništva i države koja je njihovu "samostalnost" priznala 31. na svetu, a Hrvatska je to uradila mesec i dva dana nakon "proglašenja", 17. februara 2008, ogledaju se i pred duel Balkan - Dinamo.

Naime, pomenuti klub-domaćin, koji ne može da igra na svom "Teranda siti stadionu" jer ne odgovara međunarodnim propisima pa će ugostiti "modre" u Prištini, napravio je video-dobrodošlicu Zagrepčanima.

Tu su prikazani sadašnji i bivši igrači Balkana, koji su podsetili kako su "Dinamo i splitski Hajduk u vreme Jugoslavije uvek imali veliki broj navijača na Kosovu", a predsednik kluba je istakao da je meč protiv Dinama "bratska utakmica".

Kako javlja "Jutarnji list" iz Zagreba, rukovodstvo Balkana je dodelilo 40 karata za hrvatsku zajednicu u Janjevu, "koja stotinama godina živi u tom gradiću na Kosovu".

Sve je ukrašeno i obraćanjem Joakima Palića (jedini koji u pomenutom snimku nije pričao na albanskom), a koji istakao da mu je "baš drago" zbog meča, dodavši "bićemo na stadionu... i bilo ko da dobije, biće neka dobra fešta i da se malo proslavi".

A u Prištini...

Zagrebački "modri" su ovog četvrtka prvi put igrali takmičarski meč na teritoriji Srbije od leta 1997. i megdana sa Partizanom, kada se Dinamo, odlukom tadašnjih hrvatskih vlasti, zvao "Kroacija". U Prištini je doživeo za mnoge iznenađujući poraz - bilo je 2:0 za Balkan, koji sad ima tri boda kao i Zagrepčani. Posle dva kola, u grupi vodi Plzen sa šest bodova, a na nuli je ostala Astana.

Bonus video: POSLE UBISTVA SRBA NA KOSOVU: Ujedinili se svi srpski navijači

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!