ČUKARIČKI PORAŽEN U MAĐARSKOJ: "Brđani" poveli, ali nisu uspeli da iznenade Ferencvaroš na startu Lige konferencija (FOTO/VIDEO)

Novosti online

21. 09. 2023. u 20:44 >> 20:49

FUDBALERI Čukaričkog poraženi su na evropskoj premijeri. "Brđani" su izgubili od Ferencvaroša u Mađarskoj sa 3:1 u 1. kolu Lige konferencija.

ЧУКАРИЧКИ ПОРАЖЕН У МАЂАРСКОЈ: Брђани повели, али нису успели да изненаде Ференцварош на старту Лиге конференција (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Dobro su izabranici Igora Matića ušli u ovaj susret. Dobro su stajali na terenu i uspeli da dođu do vođstva u 26. minutu kada je Đorđe Ivanović iskoristio asistenciju Bojice Nikčevića i zatresao mrežu rivala.

Nakon toga su u najgorem mogućem trenutku primili dva gola. Najpre je u 44. minutu Barnabaš Varga bio precizan sa 11 metara, da bi u sedmom minutu nadoknade Ovusu doneo preokret timu Dejana Stankovića.

U drugom poluvremenu ekipa sa Banovog brda nije ozbiljnije pretila Dibusu. Imao je Adetunđi najbolju priliku da ugrozi rivala, ali nije dobro šutirao iz izgledne situacije. Tačku na utakmicu u 79. minutu stavio je bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Pešić. Ostao je Čukarički u finišu meča i bez snage pa su domaći mogli do još nekog pogotka, ipak mreža Filipa Samurovića se više nije tresla.

Vredi pomenuti da je Stanković nedavno seo na klupu šampiona Mađarske. Ovo mu je bio sedmi put u trenerskoj karijeri da vodi ekipu protiv Čukaričkog i do sada je ostvario svih sedam pobeda.

Genk i Fiorentina koji se takođe nalaze u ovoj grupi odigrali su nerešeno - 2:2. Upravo je tim iz Belgije naredni rival "brđana" u Ligi konferencija, dok će "viola" dočekati "fradi".

Ferncvaroš posle prvog kola drži čelo tabele sa tri boda, Genk i Fiorentina imaju po jedan, dok je Čukarički bez bodova.

Ferencvaroš - Čukarički 3:1 (2:1)

Stadion: "Grupama arena". Gledalaca: oko 20.000. Sudija: Giljerme Kvarda (Španija). Strelci: Varga 44 pen, Ovusu 45+7, Pešić 79 (Ferencvaroš) - Ivanović 26 (Čukarički).

Ferencvaroš (4-2-1-3): Dibus - Botka (od 53. Siger), Mae, Sise, Ramirez - Makreckis, Abu Fani (od 74. Ben Romdejn) - Zaharijasen - Markinjos, Varga (od 67. Pešić), Ovusu (od 74. Lisztes).

Čukarički (3-5-2): Samurović - Stevanović (od 88. Rogan), Subotić, Vranješ - Tošić, Nikčević (od 46. Janković), Sisoko, Docić (od 64. Stanković), Kovač (od 46. Miladinović) - Adetunđi (od 78. Cvetković), Ivanović.

Drugo poluvreme: Ferencvaroš - Čukarički 3:1

90' - Drugo poluvreme produženo je za četiri minuta.

79' - Uspeo je u strelce da se upiše Aleksandar Pešić. Samurović je zaustavio udarac Lisztesa, ali je na loptu natrčao bivši igrač Crvene zvezde i zakucao je loptu u mrežu rivala.

73' - Moglo je ovo da bude mnogo opasnije po domaće. Ivanović je dobro prošao po levoj strani, ostavio je loptu za Atedunđija koji je veoma loše šutirao, te do promene rezultata nije došlo.

68' - Odmah se srpski napadač u timu Ferencvaroša našao u odličnoj prilici. Šutirao je glavom, ali golman "brđana" je uspeo sjajno da interveniše.

67' - Raspalio je po lopti Ramirez iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara. Uradio je to veoma dobro i lopta je otišla malo pored gola. A u igru je ušao Aleksandar Pešić koji je zamenio strelca prvog gola Vargu.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

64' - Kapiten Čukaričkog Marko Docić izašao je iz igre, a njega je zamenio Nikola Stanković. Bilo je opasno posle prekida domaćeg tima. Ipak, Samurović je bio oprezan i uspeo je da interveniše.

57' - Prvi udarac u nastavku utakmice uputio je Markinjos, ali je to uradio veoma loše, pa je lopta otišla visoko preko gola.

53' - Prvu promenu napravio je i Dejan Stanković. Botku je zamenio Siger, pa će poziciju desnog beka pokrivati Makreckis, pošto je Siger vezista.

46' - Dve izmene na startu drugog dela napravio je Igor Matić. Utakmici su završili Bojica Nikčević i Stefan Kovač, a ušli su Igor Miladinović i Aleksa Janković.

Prvo poluvreme: Ferencvaroš - Čukarički 2:1

45+7' - U najgorem mogućem trenutku Čukarički je primio drugi gol. Posle kornera i gužve u kaznenom prostoru "brđana" lopta je došla do Ovusua koji je šutirao i uz pomoć jednog igrača tima sa Banovog brda uspeo da donese vođstvo šampiona Mađarske.

45' - Prvo poluvreme produženo je za čak sedam minuta.

44' - Loptu je na belu tačku namestio Barnabaš Varga koji je bio precizan. Poslao je loptu u jednu, a Samurovića u drugu stranu. Ovo je bio njegov osmi gol u Evropi ako se računaju i kvalifikacije.

41' - Nije malopre, ali jeste sada penal za "fradi". Opet je Ivanović bio taj koji je inicirao kontakt. Ovoga puta je srušio Ovusua i dobio je žuti karton. Giljerme Kvadra je i sada komunicirao sa kolegama iz VAR sobe, ali ovoga puta je njegova odluka ostala na snazi.

33' - Ferencvaroš je iznudio penal. Strelac gola Đorđe Ivanović nagazio je Botku i Kuadra je odmah pokazao na belu tačku. Ipak, nakon što je Španac pogledao snimak poništio je odluku, pa domaćin neće izvesti kazneni udarac.

30' - Opasan napad "fradija". Ovusu je šutirao iskosa sa desne strane. Ipak, Samurović je uspeo da odbrani udarac Senegalca i sačuva svoju mrežu netaknutom.

27' - Čukarički je poveo na "Grupama areni". Bojica Nikčević je poslao loptu u kazneni prostor rivala, ona je stigla do Ivanovića koji je šutirao iz prve i to je bilo neodbranjivo za Dibusa.

19' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je kapiten gostiju Marko Docić. On je faulirao Vargu i našao se u beležnici španskog sudije Kuadre.

17' - Velika prilika za Ivanovića. Krilni igrač Čukaričkog je pobedao Botki, šutirao je iskosa sa leve strane, no uspeo je taj udarac nekako da reaguje Dibus i sačuva svoju mrežu.

9' - Gol je postignut u Mađarskoj, ali nije priznat. Izveo je Abu Fani slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je završila u mreži Samurovića. Ipak na sreću "brađana" on je poništen zbog ofsajda u kome se našao Barnabaš Varga.

4' - Prvi udarac na utakmici upitio je Mae glavom posle kornera. To nije uradio onako kako je želeo pošto je lopta otišla visoko preko gola.

1' - Počela je utakmica na "Grupama areni".

Uoči meča:

"Brđani" u ovaj meč ulaze puni samopouzdanja pošto su pobedili Crvenu zvezdu sa 2:1 u Superligi Srbije i tako pokazali da mogu da se nose sa učesnikom Lige šampiona.

Sa druge strane Dejan Stanković je imao sjajan debi na klupi "fradija". Njegovi izabranici pregazili su u Kupu niželigaša Nađišed sa 8:0.

Prednost domaće ekipe može da bude srpski stručnjak koji dobro poznate ekipu Igora Matića protiv koje je igrao kao trener Zvezde. Ipak, nema sumnje da će tim sa Banovog brda učiniti sve da se iz Mađarske vrati sa pozitivnim rezultatom.

Sastavi timova:

Ferencvaroš (4-2-1-3): Dibus - Botka, Mae, Sise, Ramirez - Makreckis, Abu Fani - Zaharijasen - Markinjos, Varga, Ovusu.

Čukarički (3-5-2): Samurović - Stevanović, Subotić, Vranješ - Tošić, Nikčević, Sisoko, Docić, Kovač - Adetunđi, Ivanović.

BONUS VIDEO: Čukarički ponovo vodi - Lep gol Adetunđija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)