VELIKO SRCE CRVENO-BELIH: Zvezda donirala igračke i odeću deci u svratištu

Novosti online

07. 09. 2023. u 17:14

FUDBALSKI klub Crvena zvezda nastavio je sa društveno odgovornim aktivnostima. U poslednjoj obradovali su mališane u "Svratištu za decu ulice". Zaposleni u klubu prikupili su garderobu, školski pribor i igračke, a delegacija koju je predvodio predsednik kluba Svetozar Mijailović uručila im je poklone.

ВЕЛИКО СРЦЕ ЦРВЕНО-БЕЛИХ: Звезда донирала играчке и одећу деци у свратишту

FK Crvena zvezda

Predsednik crveno-belih družio se i popričao sa mališanima koji su nestrpljivo isčekivali delegaciju Zvezde. 

 - Naši zaposleni su se potrudili i prikupili davno korišćenu odeću, školski pribor, kao i igračke, te smo ovom prilikom donirali pomenute stvari onima kojima je to neophodno. Društvena odgovornost u Crvenoj zvezdi je još jednom potvrđena. Pre svega bih želeo da istaknem da je naš klub svojim ugledom i odnosom prema društvu, primer drugima da postupe na sličan način. Ova ustanova, u kojoj se sada nalazimo, ima veoma tešku i veliku ulogu, odnosno pruža pomoć onima koji nemaju životni oslonac i porodicu. Kroz svratište se veliki broj dece vrati na pravi put i omogući da i oni u životu postignu velike stvari. Poteškoće koje imaju u ovoj ustanovi su manje kada uradite human gest, kao što smo mi sada učinili, jer su to male stvari za nas, ali velike za mališane, ali i ljude koji su angažovani da ih spasu od ulice. Crvena zvezda će nastaviti da na ovaj način, kada god može, pomaže svratištu, ali i ostalim ustanovama kojima je to potrebno, a na taj način želimo da probudimo svest kod svih ostalih da čine dobra dela - emotivan je bio Svetozar Mijailović.

Zahvalnost Zvezdi  uputio je Emir Kadrijević, vršnjački edukator u "Svratištu za decu ulice". 

- Hvala puno Crvenoj zvezdi, koja je učinila veliko delo i donela nam mnogo neophodnih stvari, a one za našu ustanovu mnogo znače, s obzirom da je nama dečija garderoba preko potrebna. Nadam se da je ovaj prelep gest Zvezde pokretač za sve ostale građane, koji imaju višak odeće da nam doniraju, uz napomenu da stvari ne moraju prethodno biti na hemijskom čišćenju, a najviše što nam je potrebno jesu čarape, donji veš, kao i školski pribor. Takođe, najveće oduševljenje kod dece izazivaju igračke. Kod nas u ustanovi često organizujemo brojne edukativne radionice, radimo domaće zadatke sa njima, mi smo tu da ih izvedemo na pravi put, da ih sklonimo sa ulica i učinimo sve da idu na bolje. Kod nas su deca uzrasta od pet do 15 godina i gledamo da kada dođu u taj stariji uzrast, da odmah krenu da rade, jer smo uz pomoć svratišta uspeli da otvorimo kafić - "Bar 16" gde mogu da grade svoj put kao barmeni i konobari i to govori koliko se trudimo da napravimo dobre i poštene ljude od njih. Na Novom Beogradu i na Zvezdari u svratištima imamo po 150 mališana, a sada kada je krenula školska godina, pomenute stvari su nam neophodne i želim još jednom da se u ime svih nas zahvalim Crvenoj zvezdi - reči su Kadrijevića.

BONUS VIDEO:  BOGINjA STIGLA U ARGENTINU: Mesija i ekipu dočekalo na desetine hiljada oduševljenih sunarodnika 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)