REVOLUCIJA! Žena seda na klupu muške fudbalske reprezentacije Engleske

Tanjug

18. 08. 2023. u 10:45

Holanđanka Sarina Vigman mogla bi da preuzme muški nacionalni tim Engleske.

РЕВОЛУЦИЈА! Жена седа на клупу мушке фудбалске репрезентације Енглеске

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelna selektorka ženske reprezentacije te zemlje je, prema prvobitnim navodima ESPN-a, glavni favorit da nasledi Gareta Sautgejta na vreme za Mundijal 2026. godine.

Te spekulacije je potvrdio i prvi čovek fudbalskog saveza ove zemlje Mark Bilingem.

"Sarina Vigman vrlo verovatno će zameniti Gareta Sautgejta na mestu selektora engleske reprezentacije. Srećan sam zbog nje i što joj ide jako dobro. Sarina je najbolja osoba da da nasledi Sautgejta. Kakve veze ima što je žena, ako je najbolji kandidat", rekao je Bilingem.

Vigmanova beleži sjajne rezultate za fudbalerkama Engleske sa kojima ne samo da je osvojila Evropsko prvenstvo, nego ih je i uvela u finale Svetskog prvenstva koje je u toku. Tamo će im rival u finalu u nedelju biti Španija.

Pre toga je Vigmanova bila selektorka ženske reprezentacije Holandije sa kojom je takođe osvojila Evropsko i bila vicešampion na planetarnoj smotri.

U međuvremenu, može se očekivati da Sautgejt, koji je na klupi od 2016. godine, predvodi tim sa klupe na Evropskom prvenstvu 2024. godine, nakon čega bi Vigmanova trebalo da preuzme kormilo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)