PARTIZAN NOKAUTIRAN U AZERBEJDŽANU: Evropska priča crno-belih uopšte nije počela dobro (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2023. u 19:57 >> 19:57

Partizan je poražen na početku svoje evro-odiseje: Sabah je u Bakuu sa 2:0 pobedio crno-bele u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, pa iako crno-beli imaju za čime da žale, činjenica je da su u većem delu meča bili nadigrani. Baš ih i zbog toga, i zbog pomenutog epiloga, nimalo lak zadatak čeka sledećeg četvrtka u Beogradu, gde će biti odigran revanš.

ПАРТИЗАН НОКАУТИРАН У АЗЕРБЕЈЏАНУ: Европска прича црно-белих уопште није почела добро (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Na krilima dve vrlo, vrlo dobre partije u Superligi Srbije izabranici Igora Duljaja stigli su u Azerbejdžan, rešeni da protiv tamošenjeg vicešampiona, koji tek treba da napuni šest godina postojanja, nastave taj niz kvalitetnih igara.


Ali, želje su bile jedno, a po priličnoj sparini i vlažnosti vazduha, protiv nadahnutog a kvalitetnog rivala, realnost je bila nešto sasvim drugo. Za čitavo prvo poluvreme, Partizan je stvorio samo jednu šansu, kada su dobro kombinovali ali ne i dobro završili svoju akciju, Saldinja i Severina.

A pre i posle te prilike, Sabah je maltene radio šta je želeo u svojim nastojanjima da se domogne mreže koju je čuvao Aleksandar Jovanović. Naročito je opasan bio trio koji su činili momak iz Brčka, levo krilo Bojan Letić, lucidna "desetka" Isajev i Luksemburžanin Til koji je delovao po desnoj strani. 


Upravo oni su stvarali veliki broj šansi, no čini se da im je najveći vetar u leđa dao gruzijski sudija Kruašavili. U trenutku kada je Sabah dominirao, a do 68. minuta je imao tačno dvostruko veći posed lopte od gostiju i šest puta više šuteva (12:2), domaćin je dobio poklon-penal. Kruašavili je nekako "video" prekršaj Severine koji baš i nije postojao, da bi potom jedanaesterac Isajeva odbranio Jovanović, zakoračivši malo "pre vremena" ispred gol-linije.

Radost crno-belih, međutim, uopšte nije dugo trajala.


Korner koji je usledio, a do kog i ne bi došlo da nije bilo sporno dosuđenog jedanasteraca, doveo je do privremene intervencije odbrane crno-belih, koji su loptu izbili na oko 18 metara od svog gola. Tamo ju je Letić prihvatio i sjajnim udarcem poslao od prečke u Partizanovu mrežu.


Samo četiri minuta kasnije, šokirane goste "dotukao" je Isajev.

On je centrirao s levog krila ka Tilu, koji nije dotakao loptu iako je pobegao svom čuvaru, a sve to je prevarilo Jovanovića je se, posle "žabice", lopta smestila u dalji deo mreže crno-belih. Time je i postavljen konačan rezultat, jer su nastojanja i jednih i drugih u preostalom vremenu ostala bez željnog epiloga.

Što se Sabaha tiče, on je svoje navijače svakako obradovao, i igrom i rezultatom. A sa druge strane, nema sumnje da izabranici Igora Duljaja sigurno mogu bolje od onog što su prikazali u Bakuu. Uostalom, dokaz za to su mečevi protiv TSC-a i Vojvodine. Ali, em će na evro-sceni morati mnogo konkretnije da igraju, em ih zbog ovih 2:0 čeka nimalo lak zadatak u revanšu. Zato će sledećeg četvrtka u Humskoj biti vrlo interesantno, a za nastavak sezone beogradskog kluba i vrlo važno.

KRAJ! Sabah - Partizan 2:0

90+3 - Igra se sve vreme na sredini terena.

89' - Igraće se šest minuta sudijske nadoknade vremena

86' - Privremeni prekid meča zbog grčeva koji su napravili problem jednom domaćem igraču.

83'  Nikolić menja Saldanju u završnici meča.

80' - Partizam sada ima nešto duže loptu u svom posedu, no isključivo van kaznenog prostora Sabaha čiji igrači kao da su se malo povukli posle drugog pogotka, no i dalje ne prave velike kikseve.

74' - Gol, 2:0 za Sabah! Isajev je centirao s levog krila, Til nije dotakao loptu iako je pobegao svom čuvaru, a onda se lopta odbila o tlo i završila u daljem, desnom delu mreže crno-belih.

71' - Momak iz Brčkog je postigao vrlo lep pogodak - posle kornera i privremene intervencije odbrane Partizana, prihvatio je loptu na oko 18 metara, iskosa s leve strane, a onda je poslao tako precizno, da se ona od prečke odbila u mrežu. Vodi Sabah sa 1:0.

70'- Gol! Sabah vodi! Bojan Letić je dao gol za domaćine!

69' - Partizanov golman Aleksandar Jovanović brani penal! Isajev je šutirao poluvisoko, desno, čuvar mreže je to "pročitao" i odbranio. Istina, istrčao je korak ispred gol-linije, ali kako nema VAR-a u kvalifikacijama za Ligu konferencija, rezultat svakako ostaje 0:0. Za sada.

68' - Penal za Sabah! Severina ga je, prema mišljenju arbitra skrivio, igrači crno-belih su okružili sudiju. Smatraju da uopšte nije bilo faula...

Trener Partizana Igor Duljaj tokom meča sa Sabahom u Bakuu / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

66' - Tri izmene u Partizanu. Belić, Filipović i Kanute izlaze - Šćekić, Stojković i Pantić su ušli

63' - Još jedna šansa za Sabah, ovoga puta posle kornera s desne strane i udarca glavom - Marokanac Šakla je dobro skočio, a loptu poslao ne tako daleko od mete. Dosta sreće za crno-bele u ovom momentu...

62' - "Budi" se Partizan. Nova solidna prilika za promenu rezultata, Saldanja se našao u šansi, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo. Posle duže vremena, Partizan u dve uzastopne akcije uspeva da pripreti domaćinu.

59' - Prva kakva-takva ozbiljna situacija pred golom Sabaha u drugom poluvremenu, no crno-beli se nisu najbolje snašli.

55' - Prva izmena u Partizanu. Natho ulazi u igru umesto Kalulua, koji se nije naročito istakao u svom prvom meču kao starter crno-belih.

52' - Nova prilika za Sabah! Golman crno-belih Aleksandar Jovanović dobro je pratio zbivanja na desnojo strani napada domaćih, odakle je usledio felširan, vrlo precizan šut Margarite, koji je čuvar mreže Partizana paradom zaustavio.

49' - Žuti karton za Brazilca Kristijana Da Silvu, igrača Sabaha, zbog prekršaja s leđa na početku Partizanove kontre.

49' - Posle kornera, imali su Azerbejdžanci još jednu priliku, a pokušaj da se "špagom" postigne gol kod dalje, leve stative, nije urodio plodom.

48' - Nova velika šansa za Sabah! Dve u istom napadu, tačnije. Nurijev je izašao pred golmana crno-belih Jovanovića, bio izblokiran iako je uspeo da umakne svom čuvaru - Markoviću, koji ga je na kraju i sprečio da postigne pogodak, a onda je probao Nurijev još jednom, i takođe pogodio jednog od defanzivaca crno-belih.

46' - Počelo je drugo poluvreme, sa centra su krenuli igrači azerbejdžanskog vicešampiona

Kraj poluvremena. Sem jedne šanse za Partizan, posle dobre akcije Saldinje i Severine, daleko bolji utisak ostavila je azerbejdžanska ekipa koja, što zbog svoje nepreciznost, što zbog odbrana Aleksandra Jovanovića, ipak nije uspela da promeni početnih 0:0.

45' - U četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, Til je centrirao s desne strane, crno-beli opet izbacili loptu van igre, ali ako je uveliko prošlo vreme za kraj prvog dela meča, taj korner se neće izvesti.

45' - Velika prilika za Sabah! Posle kornera Isajeva s leve strane, maestralno je na udarac glavom Nurijeva reagovao golman Partizana Aleksandar Jovanović! Probao je potom još jedan igrač domaćih, i to nogom, no - od svega samo novi korner.

45' - Opasan je Letić po Partizan. Bivši igrač niškog Radničkog je u pretposlednjoj akciji Sabaha glavom uspeo da kod gol-aut linije vrati loptu u kazneni prostor gostiju, no ne i da proigra klupske kolege, a onda je, nekoliko sekundi kasnije, izborio korner. Isajev će centrirati...

44' - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade vremena. I to, izgleda, u nešto sporijem ritmu, sudeći po poslednje dve akcije oba tima koji kao da, po prilično velikoj vrućini i vlazi vazduha, žele taj veliki predah.

41' - Kontru 6 na 5 nisu iskoristili domaćini, koji su potom preko Hadudija faulirali Saldanju blizu linije koja deli igralište na dve polovine i tako prekinuli kontru Partizana.

40' - Treći put na ovom meču "desetka" Sabaha, Isajev, izvrsno pronalazi saigrača, ali od izgledne prilike za gol nema ništa, jer je pomoćni arbitar podigao zastavicu. Ofsajd, na sreću crno-belih, jer su domaćini uspeli da na delić sekunde nadmudre goste iz Beograda.

37' - Petominutni period bez šansi... Tokom njega, Partizan je pokušavao da nešto duže bude na suparničkoj polovini, no to nije donelo priliku za promenu rezultata.

32' - Isaev je lepo proigrao Letića na levoj strani napada domaćih, a ovaj uz jedan dobar dribling uspeo da izbori korner za Sabah posle intervencije Belića. Centrirao je pomenuti Isaev, imali su azerbejdžanski igrači solidnu priliku za šut iskosa s desne strane, no brza reakcija odbrane Partizana otklonila je ovu opasnost. Nikola Antić je uklizavanjem sprečio Nurijeva da šut pretvori u pogodak.

29' - Probao je Menig da iznenadi golmana Sabaha, šutirao je iskosa sa leve strane, a kako je to učinio previsoko, ostalo je 0:0.

26' - Zatresla se mreža Partizana, ali posle dva prekršaja fudbalskih pravila zbog kojih se taj pogodak ne važi. Ape je u ofsajdu primio loptu, pritom ju je podigao sa tla tako da ga je udarila i u ruku, pa tek onda šutirao. Sve se to desilo na rubu peterca u Partizanovom kaznenom prostoru, a usled ofsajda od bar metar, pomenuto smeštanje lopte u mrežu crno-belih se ne računa.

20' - Probali su crno-beli da presingom iskoriste ne baš idealno ispucvanje od strane golmana Sabaha, ali lopta se nije odbila kako su želeli, otišla je pokraj gola domaćih. Ostaje 0:0, a zvanična statistika kaže da je to nije drugi šut Partizana, koji je ostao na jednom, dok je četiri imala azerbejdžanska ekipa. Sad se desio i peti pokušaj (Tilov udarac je odbranio Jovanović), ali se on neće računati u zvaničnoj obradi podataka, jer je dosuđen ofsajd.

18' - Nova šansa za Sabah! Brzo su izveli svoj slobodan udarac domaćini, odigrali brzu akciju kroz sredinu, a Nurijev sa 15 metara neometan šutirao. Sreća po goste, dobro postavljeni golman Jovanović je zaustavio taj ne baš savršen udarac.

15' - Prva velika za Partizan! Sjajno je Saldanja uposlio Severinu, poslavši loptu iza leđa odbrane domaćih, a u poslednji čas je intervenisao desni beh Sabaha, koji je ispravio kiks dvojice kolega kojima je Severina umakao probijajući se s desne strane u sredinu kaznenog prostora.

13' - Sve češće crno-beli imaju loptu, no i dalje ne uspevaju da odigraju opasniju akciju na suparničkoj polovini.

10' - Malo je Partizan umirio nalete domaćih, koji su se baš "razleteli" na početku meča.

7' - Velika šansa za Sabah! Letić se probio po levom krilu, centrirao, a odbrana Partizana dozvolila da se Til ubaci u nebranjen prostor. Iako mu niko nije smetao, loše je postavio nogu i umesto u mrežu, loptom prebacio prečku. Velika prilika za domaćine...

5' - Letić je oprobao šut, no njegov slobodnjak, izveden snažno levom nogom, nije bio dovoljno precizan da bi se ugrozio gol Partizana. Bojan Letić je, inače, iz Brčkog i igrao je jedno vreme za Radnički iz Niša - klub za koji je branio i golman kog je sad probao da savlada, Partizanov Aleksandar Jovanović. Fudbaler Sabaha je igrao za Nišlije 2020/2021, a pomenuti golman za njih branio 2015.

4' - Loš početak crno-belih. Belić je napravio prekršaj na mestu sa kog je malopre Til opasno šutirao i ne samo da je to slobodan udarac za Sabah, već je fudbaler Partizana dobio žuti karton. Možda i prestrogo, iako prekršaja jeste bilo, i to ramenom.

3' - Prvi su pripretili domaćini, Til je sa oko 22 metra, iskosa sa desne strane, veoma snažno šutirao, a za oko metar promašio željno mesto - gađao je bliži gornji ugao gola koji čuva Aleksandar Jovanović.

1'  - Meč je počeo!

17.55 - Akteri ovog meča su pozirali foto-reporterima, pozdravili se međusobno i sve je spremno da u suton (u Bakuu je koji minut do 20 časova) meč poćne. Sudija Giorgi Kruašvili iz Gruzije je bacao novčić, izgleda da je Marković pogodio na koju će stranu on pasti, pa će Partizan imati prvi napad.

17.53 - Igrači izlaze na teren

16.55 - Posle današnje i utakmice koja će biti odigrana u Humskoj idućeg četvrtka, postaće pozanato koji od ova dva tima će u poslednjoj kvalifikacionoj rundi igrati protiv pobednikom duela FCSB - Nordšeland.

16.54 - Evo i sastava:

Sabah (4-3-3) Imanov - Sejdljev, Hadhudi, Čakla, Letić - V. Til, Kristijan, Isaev - Margarit, Apeh, Nurliev

Partizan (4-2-3-1) Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić, Belić, Kanute - Ksander, Kalulu, Menig - Saldanja

Uoči meča

Trener crno-belih Igor Duljaj u prestonicu Azerbejdžana je poveo 24 igrača. Među njima je mladi golman Vanja Radulaški, kao i igrači iz omladinske škole Mateja Stjepanović, Nemanja Trifunović i Bogdan Mirčetić.

U Beogradu su ostali Marko Živković, Nikola Terzić i Andrija Pavlović koji za sada nemaju mesta u timu.

Put Bakua su krenuli:

Golmani: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Vanja Radulaški;

Defanzivci: Aleksandar Filipović, Aranđel Stojković, Svetozar Marković, Siniša Saničanin, Mihajlo Ilić, Nikola Antić, Zlatan Šehović;

Vezisti: Kristijan Belić, Mateja Stjepanović, Aleksandar Šćekić, Frank Kanute, Bogdan Mirčetić, Ksander Severina, Bibars Natho, Danilo Pantić, Kvinsi Menig, Nemanja Trifunović;

Napadači: Aldu Kalulu, Nemanja Nikolić, Samed Baždar i Mateus Saldanja.

BONUS VIDEO: NEVEROVATNO: Evo zašto je prekinuta utakmica Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (8)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)