OVO ĆE IZAZVATI MNOGE REAKCIJE: Evo šta su "delije" uradile povodom zločinačke akcije "Oluja" (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2023. u 15:28

Crvena zvezda i Napredak sastali su se u 2. kolu Superlige Srbije na "Marakani", a tom prilikom navijači aktuelnog prvaka Srbije imale su posebnu poruku povodom zločinačke akcije "Oluja" tokom koje je iz Hrvatske, u avgustu 1995. godine, više od 200.000 Srba proterano sa vekovnih ognjišta.

ОВО ЋЕ ИЗАЗВАТИ МНОГЕ РЕАКЦИЈЕ: Ево шта су делије урадиле поводом злочиначке акције Олуја (ФОТО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, Crvena zvezda je ubedljivo savladala Napredak i nastavila odbranu šampionske titule, a pomenuti meč se desio tokom vikenda u kome je hrvatska javnost slavila pomenutu akciju, organizujući i državne proslave tim povodom.

Glavna proslava je, za Hrvate sada već tradicionalno, bila u Kninu.

A u pitanju je grad u kome je, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, dakle do raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, živeo 12.331 stanovnik, od čega su 80% bili Srbi.

Posle akcije "Oluja" etnička struktura drastično je izmenjena, pa je na popisu 2011. ustanovljeno da u Kninu živi 84,65% Hrvata, a svega 13,44% Srba. Podaci sa popisa iz 2021. zasad nisu dostupni kada se radi o nacionalnosti žitelja Knina, ali je broj stanovnika sa 15.407 iz 2011. godine - deceniju kasnije pao na 11.633.

Imajući u vidu da je pomenuti grad u periodu krvavog raspada SFRJ bio i glavni grad Republike Srpske Krajine (upravo zbog pomenute strukture stanovništva), "delije" su na utakmici Zvezda- Napredak podigle veliki transparent na kome je pisalo:

"Svako u amanet nek ostavi svom sinu - srpsku trobojku da zavijori u Kninu"

Evo i kako je to izgledalo na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić":

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!