SRBIN VEĆA ZVEZDA OD RONALDA! Sergej Milinković Savić nokautirao šampiona, rivalima puk'o film, hteli da ga biju (VIDEO)

Novosti online

05. 08. 2023. u 22:02

KADA je Sergej Milinković Savić potpisao za fudbalski klub Al Hilal iz Saudijske Arabije, neki zlonamerni su pomislili "da će, prosto, nestati u saudijskom fudbalu". A "SMS" ne samo da nije nestao, nego je u zemlji naprasno prepunoj velikih zvezda fudbala, postao - najveća zvezda.

СРБИН ВЕЋА ЗВЕЗДА ОД РОНАЛДА! Сергеј Милинковић Савић нокаутирао шампиона, ривалима пуко филм, хтели да га бију (ВИДЕО)

Tviter / _JMcAuley

Nakon što je u prijateljskom meču protiv Al Kuvajta, već u drugom minutu dao gol (i to efektno, glavom, iz punog trka) ...

... a onda prošle srede Milinković Savić postigao i prvi takmičarski gol u novoj sredini (protiv Vidada okviru grupne faze "Arapskog klupskog Kupa šampiona", odnosno lokalnog Kupa) ...

... Al Hilal je u četvrtfinalu tog nadmetanja u subotu uveče odmerio snage sa aktuelnim saudijskim šampionom, Al Itihadom. I, prvak se nije dobro proveo kada su se naspram njega našli "SMS" i njegovi novi drugari.

Iako je za šampiona igrao i zvanično najbolji fudbaler sveta, Karim Benzema, i Ngolo Kante, i Žota, Sergej Milinković Savić je rano postigao gol kojim je srušio sve planove rivala. I prilično iznervirao njegove igrače koji su na kraju čak i nasrnuli na Srbina.

No, krenimo redom.

Igrao se 14. minut kada je srpski reprezentativac glavom izvrsno reagovao na centaršut Nevesa i zatresao mrežu Al Itihada:

To je potpuno poremetilo koncepciju favorita, koji je devet puta u klupskoj istoriji podizao pehar namenjen prvaku, pa je pred veliki predah "pao" još jedan gol. 

U sudijskoj nadoknadi vremena Al Hilal je udvostručio prednost: Al Davsari je tada realizovao jedanaesterac...

... a jedino konkretno što je šampion do kraja uspeo - jeste da postigne "počasni pogodak", i to preko Romarinja u 56. minutu:

Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Najnovije pojačanje Al Hilala, Malkom koji je stigao iz Zenita, postavio je velikih 3:1 u 71. minutu...

... a potpuno grogirani rival je prokockao penal u finišu - nije ga realizovao francuski as, Benzema:

Da su sudije imale malo više hrabrosti, mogle su da zbog prekršaja nad Srbinom dosude još jednom najstrožu kaznu i za njegov tim...

... ali je ostalo pomenutih 3:1.

Doduše, nije baš ostalo mirno u sudijskoj nadoknadi vremena, jer je saudijski reprezentativac Šarahili nasrnuo na SMS-a, nezadovoljan ne toliko ponašanjem našeg reprezentativca u borbi za loptu, koliko eliminacijom šampiona:

U polufinalu Kupa ekipa Sergeja Milinkovića Savića igraće sa pobednikom meča Al-Šabab - Al Vahda.

Sergej Milinković Savić - biografija

Sergej Milinković Savić je rođen 27. februara 1995. u Španiji, u Ljeidi, a fudbalske korake najpre je pravio u lokalnom Sportingu, pa Grazeru, a onda Vojvodini.

Za Vošu je i igrao u seniorskoj konkurenciji 2013 i 2014, posle čega je prešao u Genk, a od 2015. je član Lacija.

Za Srbiju je igrao i u mlađim starosnim kategorijama, a u "A" selekciji je zabeležio 43 meča i dao sedam golova.

Od trofeja, osvajao je Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina 2015, Evropsko prvenstvo za fudbalere do 19 godina 2013, Kup Srbije 2014, a Kup i Superkup Italije (dvaput) na Apeninima.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?