VELIKA SVEČANOST U UBU: FSS obeležio deset godina od evropske titule

Tanjug

02. 08. 2023. u 08:35

FUDBALSKI savez Srbije obeležio je sinoć u Ubu jubilej - 10 godina od osvajanja titule prvaka Evrope za igrače do 19 godina.

ВЕЛИКА СВЕЧАНОСТ У УБУ: ФСС обележио десет година од европске титуле

FOTO: FSS

Izabranici tadašnjeg selektora Ljubinka Drulovića su 1. avgusta 2013. godine, u finalu igranom u Litvaniji, pobedili Francusku 1:0 golom Andrije Lukovića u 57. minutu.

U prepunoj sali Doma kulture u Ubu, uz scenografiju koja je prisutne podsetila na najveće uspehe srpskog reprezentativnog fudbala, osvojene titule prvaka Evrope i sveta, u Litvaniji i Novom Zelandu, bilo je i mnogo dece.

Fudbalski savez Srbije, ovim povodom, namenio je deci (registrovani igrači, dečaci i devojčice u uzrastu do 19 godina) Kolubarskog okruga 1.250 knjiga "Evropski i svetski šampion", štiva koje govori o pobedničkom putu dve sjajne generacije.

Knjiga će zauvek podsećati na uspeh generacije sjajnih momaka: Predraga Rajkovića, Nemanje Maksimovića, Aleksandra Mitrovića, braće Milinković Savić, Andrije Živkovića, Miloša Veljkovića, Marka Grujića, Marka Pavlovskog...

Svečanost su prisustvom i pričom uveličali ljudi koji su ostavili veliki pečat prilikom osvajanja Evrope i sveta, tadašnji član direktorskog tandema mlađih selekcija Saveza Mitar Mrkela i selektor omladinske reprezentacije koja je postala besmrtna u Litvaniji, Ljubinko Drulović, ali i svedok i učesnik u osvajanju obe titule, kao tim menadžer, onda i u ulozi izveštača sa Novog Zelenda, jedan od koautora knjige, Igor Gačić.

Red priče, red aplauza, red slike i filma koji se ne zaboravlja, golovi iz Litvanije i sa Novog Zelanda, uz obraćanje aktera putem video-linka, Nemanje Maksimovića i Marka Pavlovskog.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije prisutnima se obratio Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS, a iz prvih redova sve su pratili koordinator mlađih selekcija FSS Igor Matić, odnosno selektori mlađih selekcija FSS Dušan Đorđević, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!