NIKO NE ZNA ŠTA OVO BI: Neverovatan poraz Srbije od totalnog autsajdera na U20 Evropskom prvenstvu za košarkašice

Novosti online

01. 08. 2023. u 21:18

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije je posle dva trijumfa na sartu "U20" Evropskom prvenstvu čiji je domaćin Litvanija doživela senzacionalan poraz.

НИКО НЕ ЗНА ШТА ОВО БИ: Невероватан пораз Србије од тоталног аутсајдера на У20 Европском првенству за кошаркашице

FOTO: FIBA.Basketball

Češka Republika, koja je u prva dva meča izgubila i od Izraela i od Portualije (ekipe koje je Srbija prethodno pobedila), deklasirala je srpsku selekciju sa čak 93:61 (28:13, 21:18, 26:13, 18:17).

Ispostavilo se da je to bilo samo odmaranje ekipe za ono što sledi, a usledila je  dan kasnije, ove srede, istorijska, fantastična lekcija Litvaniji u osmini finala, pobeda za pamćenje.

Što se tiče duela sa Čehinjama... poraz je mogao da bude i ubedljiviji.

Naše mlade košarkašice su već u prvoj deonici gubile sa 18 razlike, u drugoj sa 19, u trećoj i sa 31, pre nego što su, posle "-36" Srpkinje ubacile 15 poena u nizu.

Ipak, Čehinje su "dodale gas" u finišu i ostvarile više nego ubedljiv trijumf, do kog su ih predvodile Kubičkova sa 18, Brejhova sa 14 i Ceralova sa 12 poena. A protiv tima koji je trojke šutirao sa preko 40% uspešnosti (13/32, naspram srpskih 2/14 sa distance), u ekipi selektorke Dajane Butulije jedina je do dvocifrenog košgeterskog učinka došla Anđela Marojević - strelac 14 poena.

I pored ovog poraza, sa učinkom 2-1 koliko je ostvario i Izrael, Srbija je zauzela prvo mesto u grupi.

Rival u osmini finala mladoj selekciji naše zemlje biće Litvanija, poslednjeplasirana u grupi B, u kojoj su još bile i Francuska, Mađarska i Finska.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (3)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis