PREMINULA LEGENDA JUGOSLOVENSKOG FUDBALA: Sarajevo i Bosna i Hercegovina zavijeni u crno

Novosti online

30. 06. 2023. u 09:03

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo Vahidin Musemić je preminuo u 76. godini.

ПРЕМИНУЛА ЛЕГЕНДА ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ФУДБАЛА: Сарајево и Босна и Херцеговина завијени у црно

Foto arhiva VN

Rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji. Fudbalsku karijeru počeo je u Sarajevu 1962. godine. Za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao 300 golova! U dresu reprezentacije Jugoslavije debitovao je 6. aprila 1968. u Marselju protiv Francuske 1:1, bio je strelac gola za Jugoslaviju. U dresu reprezentacije odigrao je 18 utakmica. Dve godine igrao je u ekipi Nice iz Francuske.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine. Njegov mlađi brat Husref je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i takođe reprezentativac Jugoslavije. 

Foto: Printskrin

 

On je pobedio koronu i vodio je tešku bitku protiv bolesti, o čemu je svojevremeno i govorio. 

– Bila je baš teška situacija. Nije u pitanju koronavirus već jednostavno organizam popušta nakon 12 operacija, problem je bio oko bubrega, nogu, pa cirkulacija… Ali sada sam dobro. Izvukao sam se, rekao je pre dve godine Vahidin Musemić na samom početku razgovora za Reprezentacija.ba.

Uživao je u druženju sa najmilijima u poznim danima.

– Najviše vremena provodim uz porodicu, imam i osmero unučadi koji često dolaze, pa se i sa njima igram. To me čini sretnim. Izađem nekada i u grad, ali nije to toliko često - istakao je Vahidin Musemić na kraju razgovora za portal Reprezentacija.ba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!