"PRVA ŽELJA JE DA SE NIKO NE POVREDI, A DRUGA...": Piksi pred Jordan otkrio koji igrač počinje utakmicu

Tanjug

15. 06. 2023. u 22:53

FUDBALERI Srbije će posle dužeg vremena ponovo na teren. Naša selekcija će u petak odigrati prijateljski meč protiv Jordana. Očekivanja od ovog duela izneo je selektor "orlova" Dragan Stojković.

ПРВА ЖЕЉА ЈЕ ДА СЕ НИКО НЕ ПОВРЕДИ, А ДРУГА...: Пикси пред Јордан открио који играч почиње утакмицу

FOTO: M.Vukadinovic

Piksi je istakao da je glavni cilj ovog duela da se niko ne povredi.

- Protiv Jordana prvo želim da se niko ne povredi, a onda i da odigramo jedan dobar meč - rekao je selektor uoči meča koji se igra u Beču.

Utakmica je na programu od 20.30, a četiri dana kasnije sledi duel kvalifikacija za EURO 2024 protiv Bugarske u Razgradu.

- Bez obzira na to što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga. Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku. Takođe, isti tim neće igrati ovde i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Ponavljam, dosta igrača će dobiti minutažu, ne pričamo mnogo o imenima, samo ću reći da će Lazar Samardžić početi meč, Đorđe Jovanović i Dejan Joveljić, koji su klasični napadači, podeliće minutažu.

Selektor je istakao i da nema plakanja zbog izostanka Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

- Tako je to u fudbalu, moraš biti spreman i na neke neprijatne stvari. U svakom slučaju, vrlo neobična situacija, tri devetke su povređene u istom momentu, ali ponavljam, ne treba se vraćati na to. Imamo igrače koji su spremni, svi oni su svesni da nam je meč sa Bugarskom mnogo važan. Meč u Razgradu je samo jedno u nizu finala u ovim kvalifikacijama. Tako smo krenuli, svaki meč na putu do Nemačke,  za nas je finale, od prvog duela sa Litvanijom.

Stojković je naveo  ida je dobro upoznat sa kvalitetima Jordana.

- Jordan pripada azijskoj grupi, oni su 84. na rang listi FIFA rang listi. Informacije koje imam, igraju sa četiri beka u poslednjoj liniji. Upoznati smo sa njihovim mogućnostima, najbolji igrač im nastupa u Belgiji. Imamo dovoljno informacija. Želeo bih da naglasim, svaka pohvala za igrače.

Pohvalio je sve igrače za lojalnost prema državnom grubu, iako je klupska sezona završena oni su se odazvali pozivu.

- Znamo svi za priče o junskom terminu, a igrači su svesni da je svako okupljanje jedan vid novog dokazivanja. Njihova lojalnost dresu i reprezentaciji je za svaku pohvalu i ne treba imati dilemu da ovi igrači pružaju maksimum uvek kada igraju za reprezentaciju. Takođe, osećamo obavezu prema ljudima koji će sutra doći na stadion, prema onima koji će doći da gledaju Srbiju protiv jednog ne baš atraktivvnog protivnika, što govori o njihovoj ljubavi prema Srbiji - poručio je Stojković.

Standardni reprezentativac Filip Kostić ne krije da su igrači spremni.

- Kada je motivacija u pitanju, ona nikad nije bila sporna. Atmosfera u timu je dobra, znamo šta želimo. Imamo naš cilj, verujemo u sebe i nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje svi želimo - istakao je fudbaler Juventusa.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)