PARTIZAN NA KORAK OD ABA TITULE: Zvezda mora da napravi čudo da bi išla u Evroligu! (FOTO)

Novosti online

15. 06. 2023. u 22:08 >> 21:04

KOŠARKAŠI Partizana poveli su sa 2:0 u finalu ABA lige, pošto su i u drugoj utakmici pobedili Crvenu zvezde sa 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16) i došli na korak od osvajanja regionalnog takmičenja.

ПАРТИЗАН НА КОРАК ОД АБА ТИТУЛЕ: Звезда мора да направи чудо да би ишла у Евролигу! (ФОТО)

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Teška misija je sada pred crveno-belima koji moraju najpre da dobiju treću utakmicu, potom i četvrtu, pa tek onda da se vrate u "Arenu" i pokušaju da naprave veliki preokret.

Bolje su gosti ušli u ovu drugu utakmicu u odnosu na onu prvu, bolje su i šutirali, ali sve je to uzalud jer je rezultat 2:0 za Partizan.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena - 44:44, domaći su zaigrali mnogo bolje u napadu, što se odrazilo na neka laka zakucavanja Lesora i pogođene otvorene trojke, što je rezulttiralo razlikom koju gosti nisu mogli da stignu. Sve vreme je Partizan imao od šest do osam poena prednosti. Crveno-beli su prilazili na minus pet ili četiri, no do preokreta nisu mogli.

Vratio se Luka Vildoza za ovaj meč u sastav aktuelnog šampiona Jadrana i tek u drugom poluvremenu je pokazao koliko može. To nije bilo dovoljno da se napravi brejk.

Izabranici Željka Obradovića su u ključnim trenucima bili pre svega pametniji i koristili su to što je Zvezda rano ispunila bonus u poslednjoj četvrtini, te na taj načini dolazili do lakih poena sa linije penala. U tom periodu crveno-beli su gubili lopte i praktično je u poslednjih minut i po postalo jasno da od brejka neće biti ništa.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Alen Smailagić i Džejms Naneli sa po 15 poena, pratili su ih Kevin Panter i Matijas Lesor sa po 13. Na drugoj strani Nemanja Nedović je brojao do 21, dok je Ognjen Dobrić postigao 11.

Treća utakmica igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić", a na programu je u nedelju od 20.30.

Partizan - Crvena zvezda 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16)

Dvorana: "Arena". Gledalaca: 18.477. Sudije: Matej Boltauzer, Miloš Koljenšić, Sašo Petek.

Partizan: Ledej 12, Avramović, Koprivica, Panter 13, Smailagić 15, Papapetru 8, Egzum, Naneli 15, Lesor 13, Trifunović, Anđušić 4, Madar 7.

C. zvezda: Vildoza 8, Lazarević, Kampaco 9, Mitrović 9, Lazić 4, Martin, Dobrić 11, Ilić, Nedović 21, Marković 3, Petrušev 7, Bentil 6.

KRAJ! Partizan - C. zvezda 87:78

40' - Promašio je Vildoza trojku i to je to što se drugog meča tiče. Sada se serija seli u dvoranu "Aleksandar Nikolić", ali crveno-beli imaju težak zadatak.

39' - Važna trojka Nanelija kojom je načinio ozbiljan korak ekipi ka pobedi. Do kraja utakmice je ostali još 1:54. Uhvatio je Bentil ofanzivni skok i poentirao je. Kampaco je faulom nad Panterom završio utakmicu zbog pet prekršaja. Kapiten domaće ekipe je pogodio oba penala.

38' - Bentil je napravio faul i tako poslao Ledeja na liniju penala, koji je bio polovičan sa crte. Zvezda dva napada zaredom gubi lopte i tako propušta prilike da se totalno priključi.

37' - Argentinska veza je radila u ovom napadu. Kampaco je proigrao Vildozu koji je pogodio trojku iz kornera.

36' - Partizan je posle šest minuta napravio prvi faul u poslednjem kvartalu. To znači da mogu i dalje da igraju agresivno u odbrani. Sa druge strane Zvezda je odavno u bonusu.

36' - Lesor je pogodio pod faulom Mitrovića. Promašio je dodatno bacanje Francuz. Na drugoj strani opet Mitrović dolazi do lakih poena i Obradović odmah reaguje tajm-autom.

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

35' - Lepa akcija Zvezde. Vildoza je proigrao Mitrovića koji je došao do lakih poena na obruču. Papapetru nastavlja da pogađa preko ruke. A onda je Nedović ostao sam u reketu rivala i poentirao.

35' - Smailagić je faulirao Mitrovića za dva bacanja. Ipak, Obradović je zatražio čelendž smatrajući da je to faul u napadu centra gostujuće ekipe. I odluka je promenjena.

34' - Lepo je Lesor napravio popularnu "livadu" što je omogućilo Anđušiću da ima lako polaganje i odvede crno-bele na +9. Tajm-aut je zatražio Duško Ivanović ne bi li zaustavio seriju rivala.

33' - Već je u bonusu Zvezda. Anđušić će zbog toga izvesti dva slobodna bacanja. On je oba puta bio precizan.

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

32' - Fintom šuta se oslobio čuvara i pogodio poludistancu Madar. Na drugoj strani Vildoza je pogodio trojku.

31' - Naneli je promašio otvorenu trojku, ali je Martin napravio faul nad Lesorom. Ipak, Francuz je potom izgubio loptu. Zvezda je loše odigrala svoj prvi napad u poslednjem kvartalu.

Treća četvrtina: Partizan - C. zvezda 68:62

30' - Sjajan napad crno-belih koji je trojkom okončao Ledej. Na drugoj strani je Lazić uzvratio istom merom i to na isteku treće četvrtine.

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

29' - Opet Naneli pogađa za tri, i već je na devet poena u trećoj četvrtini. Petrušev je naterao Lesora da ga faulira. Reprezentativac Srbije je sada oba puta pogodio.

28' - Sada Partizan koristi što je rival u bonusu i dolazi do lakih poena sa linije penala. Ledej je ipak bio polovičan i to je tek drugo promašeno bacanje crno-belih. Snažan prodor Vildoze i to od koša do koša. On se upisao u strelce tek sad.

27' - Opet je probio Dobrić i iznudio dva slobodna bacanja. Tim faulom je i Partizan ispunio bonus. Uspeo je bek Zvezde da veže dva penala.

26' - Petrušev se izborio za dva penala i bio je polovičan. Faulirao je Nedović na šutu za tri poena Nanelija. Amerikanac je sva tri puta bio precizan. Dobrić posle prodora poentira i pogađa posle dužeg vremena. Sada je i Lesor oba bacanja pogodio posle faula Martina.

25' - Još jednom snažno zakucavanje Lesora. Bentil je na drugoj strani promašio otvorenu trojku. To kažnjava Naneli koji je precizan van linije 6,75. Odmah tajm-autom reaguje Duško Ivanović.

24' - Promašio je Nedović trojku, ali je Bentil uhvatio skok i došao do novih problema. Na drugoj strani Lesor snažno zakucao nakon što se oslobodio Mitrovića.

23' - Lepo je probio Nedović i pogodio dvojku od tablu. Istom merom uzvratio je Ledej koji je za sada dobro čuvan.

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

22' - Iznudi je Mitrović faul za dva bacanja i oba puta je bio precizan. Neverovatno šta je uradio Marković. Imao je čisto polaganje i nije išao na koš, već je uposlio Kampaca koji je promašio trojku. Kaznio je to Madar trojkom.

21' - Pogodio je Bentil, ali je koš nije priznat pošto je istekao napad. Sudije su gledale snimak i potvrdile prvobitnu odluku. Partizan je dobio dva nova napada posle ofanzivnih skokova. Najpre je uhavrio Ledej, a onda je Bentil izbacio loptu u aut posle promašaja Smailagića.

Druga četvrtina: Partizan - C. zvezda 44:44

Što se statisike u prvom poluvremenu tiče. Partizan za dva šutira 13/17 (76,5%), Zvezda je na 9/18 (50%). Crno-beli ne blistaju u šutu za tri - 4/13 (30,8%), crveno-beli su bolji u tom parametru 7/16 (43,8%). Domaćin je bacanja izvodio 6/7 (85,7%), a gosti loših 5/11 (45,5%). Kada su u pitanju asistencije tu su poravnati - 11:11, Zvezda ima dva skokva više 14:12. Partizan je ukrao dve lopte, rival jednu, dok su izejdnačeni po izgubljenim - 4:4.

20' - Kakav koš Madara. Praktično preko table na isteku napada je pogodio Izraelac. Do kraja je ostalo još dve sekunde. Još jedan tajm-aut je zatražio Ivanović. Nedović je šutirao sa polovine, ali nije uspeo da pogodi.

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

20' - Ušlo se u poslednji prvog poluvremena. Duško Ivanović je zatražio tajm-aut kako bi nacrtao napad svoje ekipe. Opet Nedović poentira, sada posle dobrog utrčavanja i asistencije Kampaca.

19' - I Mitrović ne može da veže dva penala. On je bio polovičan. Gledale su sudije dugo snimak da li je Panter napravio faul nad Nedovićem. Udario ga je u lice, ali arbitri ništa nisu svirali. Panter je pogodio težak šut, a onda Nedović novu trojku.

18' - Nova trojka za Nedovića, koji se dobro šuterski uveo u meč. Opet je Papapetru pogodio na isti način, preko ruke Lazića. Nastavlja Nedović seriju. On je prvi igrač Zvezde koji je danas vezao dva bacanja. Tri puta zaredom Papapetru poentira na identičan način.

17' - Sjajno Kampaco probio odbranu Partizana, uposlio je Nedovića koji je pogodio za dva, tako što je gazio liniju. Odmah je tajm-autom reagovao Obradović - 34:33. Težak šut pogodio je Papapetru.

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

16' - Neverovatno loše bacanja izvodi Zvezda, trenutno je na 2/7. Lazić je bio polovičan. Partizan je potom izgubio loptu i to tako što nije uspeeo da je ubaci za pet sekundi.

15' - Nestvarno igra Alen Smailagić. Opet je uspeo da zakuca i to posle ofanzivnog skoka. Ipak, na drugoj strani napravio je faul nad Lazićem na isteku napada. Sigurno da se navijači crveno-belih nisu nadali da će im najviše problema zadavati Smailagić.

14' - Nova trojka Pantera. Uspeo je Vildoza da se "podvuče" pod Egzuma i natera ga da ga faulira na šutu. Zvezdin Argentinac nije bio precizan, što je baš baš retko.

13' - I Stefan Marković je bio precizan van linije 6,75. Nestvarno igra Smailagić. Još jednom je došao do poena. Raspoložen je i Dobrić koji pogađa drugi "flouter".

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

12' - Ne ide Vildozu od kada je ušao na teren. Promašio je još jednu trojku. Na drugoj strani Lesor je poentirao uz dosta sreće, nakon što se lopta odbila od Lazarevića.

11' - Promašio je Vildoza prvi šut, ali se potom izborio za faul nakon ofanzivnog skoka. U nastavku akcije Dobrić je pogodio trojku. Potom je opet Smailagić poentirao.

Prva četvrtina: Partizan - C. zvezda 23:22

10' - Smailagić je opet pogodio, a na drugoj strani drugi put van linije 6,75 je precizan bio Kampaco. Lesor je bio polovičan sa penala. Nije Zvezda odigrala dobar poslednji napad u prvom kvartalu. Egzum je probao sa pola teren uz zvuk sirene, ali nije dobacio do koša.

9' - Nije baš često da Kampaco promaši prva dva slobodna bacanja, ali desilo se to na ovoj utakmic. Ipak, treće je pogodio. Potom je Dobrić pogodio "flouter".

7' - Opet gosti poentiraju posle ofanzivnog skoka. Sada je to uradio Petrušev. Na drugoj strani Panter se upisuje u strelce.

6' - Dobra kombinacija 2 na 2 Nedovića i Mitrovića koji je poenima okončao centar gostujuće ekipe - 13:12. Opet je Smailagić ušunjao u reket rivala i došao do novih poena. Sjajno je otvorio utakmicu.

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

5' - Zek Ledej je oba puta bio precizan sa linije penala. Imala je Zvezda tri napada posle serije ofanzivnih skokova i na kraju je Kampaco pogodio trojku. Utakmica će se nastaviti posle televizijskog tajm-auta.

4' - Kakva majstorija Kampaca. Provukao je loptu sam sebi iza leđa kroz noge i poentirao pod faulom Smailagića. Ipak, nije realizovao dodatni penal. Opet pogodak Partizana van linije 6,75, uradio je to Naneli.

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

3' - Popravio je Bentil promašaj Kampaca, a onda Ledej na drugoj strani postiže prvu trojku za crno-bele.

2' - Opet pogađa centar domaćeg tima, sada posle dobre finte šuta i lakog polaganja. Na drugoj strani Nedović je pogodio tešku trojku.

1' - Prvi napad imao je Partizan. Odmah je faul napravio Branko Lazić. U nastavku akcije Smailagić je pogodio uz faul Martina. Potom je pogodio i dodatno bacanje.

Partizan će meč početi u petroci: Jam Madar, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Alen Smailagić. Sa druge strane za crveno-bele od strata kreću: Fakundo Kampaco, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Ben Bentil, Hasan Martin.

19.10 - Dobra vest za navijače Crvene zvezde u odnosu na prvi meč je ta da će u sastav biti Luka Vildoza. Ostaje je da se vidi koliko će Argentinac moći da pomogne saigračima.

Uoči meča:

Probaće crno-beli da upišu drugi trijumf u seriji i tako odbrane domaći teren i prebace veliki pritisak na rivala koji bi u tom slučaju morao da pobedi obe utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić" kako bi izborili majstoricu.

Sa druge strane crveno-beli žele da se iskupe navijačima za loše odigran prvi susret i pokušaju da naprave brejk koji bi ih u potpunosti vratio u život i znatno povećao šanse za odbranu titule na Jadranu.

Ovo će biti sedmi ovosezonski međusobni duel večitih rivala, a trenutno je rezultat 3:3. Partizan je pobedio kao gost u Evroligi, kod kuće u ABA ligi i sada u plej-ofu. Zvezda je slavila u "Areni" u elitnom takmičenju, odbranila je domaći teren u ligaškom delu regionalnog nadmetanja, a bila je bolja i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

U utakmici odigranoj pre dva dana Željko Obradović nije koristio Aleksu Avramovića koji se tek oporavio od povrede, dok Duško Ivanović na raspolaganju nije imao jednog od najboljih igrača, Luku Vildozu.

Podsetimo, treću susret na programu je u nedelju, 18. juna od 20.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Hoće neko na basket: Sa Kule Beograd upućena čestitka Nikoli Jokiću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)