REKORD I HAPŠENJE: Lionel Mesi neće nikad zaboraviti gostovanje u Kini (VIDEO)

Novosti online

15. 06. 2023. u 17:05

LIONEL Mesi je oborio još jedan rekord - postigao je najbrži gol u karijeri.

РЕКОРД И ХАПШЕЊЕ: Лионел Меси неће никад заборавити гостовање у Кини (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Bilo je to na prijateljskoj utakmici koju su ovog četvrtka u Pekingu odigrali Argentina i Australija.

Taj meč je imao burnu uvertiru, jer su tokom prethodna dva dana Mesijevi obožavaoci opsedali hotel u kome su šampioni sveta odseli, a nije baš bilo ni savršeno mirno tokom same utakmice (iako je ona, u fudbalskom smislu, protekla u najboljem redu).


Mesi je doveo Argentinu u vođstvo u 79. sekundi, i to na sebi svojstven način - udarcem levom nogom za koji Metju Rajan nije imao leka (VIDEO).


Ovaj meč je tako postao sedma uzastopna reprezentativna utakmica na kojoj je čuveni argentinski as dao gol, a mogao je još neki, da je, recimo, iskoristio odlično dodavanje Di Marije pred kraj poluvremena.


Snove Australije da će izvući povoljan rezultat nakon samo jednog primljenog pogotka u prvom delu meča raspršio je Herman Pecela, glavom posle odličnog centaršuta Rodriga de Pola u 68. minutu (VIDEO).


Jedan od kineskih navijača na "Radničkom stadionu" u Pekingu uspeo je da umakne obezbeđenju i dođe do svog idola, ali nedugo nakon što je zagrlio Mesija - uhapšen je.

Podsetimo, bio je ovo prvi nastup Lionela Mesija otkako je obelodanio da će imati treći klub u seniorskoj karijeri - posle Barselone i Pari Sen Žermena, preći će u redove Intera iz Majamija.

Lionel Mesi - biografija

Lionel Mesi ima 35 godina, a prethodnu je okončao najvećim uspehom u blistavoj karijeri - predvodio je Argentinu do titule prvaka sveta u fudbalu.

Lionel Mesi u dresu Argentine / FOTO: AP/Tanjug

Sa Barselonom je deset puta bio šampion Španije, četiri puta osvojio Ligu šampiona, sedam puta špansku Kup kralja, u tri navrata FIFA klupsko prvenstvo sveta, tri puta i UEFA Superkup, a sedam Superkup Španije. 

Sa PSŽ-om, iako je za saigrače imao i Nejmara i Mbapea, ali i brojne druge zvezde, nije uspeo da dođe do međunarodnih uspeha, već samo do dve titule prvaka Francuske.

Sedam puta je bio dobitnik "Zlatne lopte", nagrade namenjene najboljem fudbaleru sveta.

BONUS VIDEO: MILIONI NA ULICAMA: Pogledajte slavlje Argentinaca u Buenos Ajresu na dočeku svetskih šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)