ON JE NAJBOLJI ZVEZDIN IGRAČ: Statistički parametri u prvi plan izbacili vezistu

Novosti online

12. 06. 2023. u 20:04

Prvotimci Crvene zvezde su u sezoni za nama pokazali da su najbolja ekipa u domaćem prvenstv. Osim sjajnog timskog duha, crveno-bele krase i fantastični pojedinci, a jedan od njih je svakako i Gelor Kanga, koji je po podacima statističke platforme "InStat" bio najkorisniji igrač Crvene zvezde u sezoni 2022/23.

ОН ЈЕ НАЈБОЉИ ЗВЕЗДИН ИГРАЧ: Статистички параметри у први план избацили везисту

M. Vukadinović

Neumorni Gabonac je u nedavno završenoj takmičarskoj sezoni odigrao 43 utakmice, a nastupe je zabeležio u sva tri takmičenja - Superligi, Kupu Srbije, kao i grupnoj fazi Lige Evrope. Ne računajući utakmice najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja, ukupno je proveo 3219 minuta na terenu, što je bilo i više nego dovoljno za najbolji InStat indeks koji iznosi 252. 

 Neretko je  bio proglašavan za igrača utakmice, a kada se uzme u obzir statistika cele sezone, jasno je da Gelor Kanga može da bude ponosan na još jednu izvanrednu sezonu u crveno-belom dresu. Ostvario je iskusni dabl-dabl učinak, postigavši 15 golova, uz jedan u Kupu Srbije, uz to je upisao i 13 asistencija. 
 Izjednačen je Kanga sa Kataijem, kada je u pitanju učestvovanje u napadima koji su krunisani golovima, sa 45% uspešnosti. Takođe, najbolji rezultat je ostvario kada govorimo o preciznim dodavanjima, te je od 3273 upućenih lopti 2789 bilo precizno - što iznosi 85 posto. 

Gelor Kanga  / FOTO: N. Paraušić


 Kada je reč o ključnim dodavanjima, Kanga je zauzeo treću poziciju, iza Kataija i Bukarija, što u procentima glasi 63%. Najčešče je u ekipi Crvene zvezde kombinovao sa Erakovićem, Dragovićem i Kangvom, ali je saradnja na terenu bila na visokom nivou i sa Kataijem, Ivanićem i Milunovićem. 
 Bukari je zauzeo prvu poziciju, Katai drugu, a Kanga treću kada su u pitanju uspešni driblinzi, sa procentom od 80%. Siguran je bio vezni fudbaler i prilikom duela u fazi napada, pa je u proseku po meču izlazio kao pobednik iz šest od osam situacija. 
 Gelor Kanga je bio i najsigurniji izvođač jedanaesteraca, s obzirom da je u sezoni 2022/23 u deset situacija stavio loptu na belu tačku, računajući i Kup Srbije i zabeležio stoprocentan učinak. Takođe, reprezentativac Gabona se izdvojio kao igrač naše ekipe koji je izveo najviše preciznih udaraca iz ugla. 
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)