"ČEKIČARI" PISALI ISTORIJU: Trener i fudbaleri Vest Hema su baš, baš dugo čekali na ovo

S. R.

08. 06. 2023. u 22:56

SLAVE "čekičari" prvi trofej posle čak 43 godine! Ostaće upisana ova generacija Vest Hema u klupskim knjigama, jer junaci finala Lige konferencije u preksinoćnoj praškoj noći dugo iščekivali ovakav momenat.

ЧЕКИЧАРИ ПИСАЛИ ИСТОРИЈУ: Тренер и фудбалери Вест Хема су баш, баш дуго чекали на ово

FOTO: Tanjug/AP

Kapiten kluba Deklan Rajs na najbolji mogući način oprostio se od kluba, pošto mu ovo bila ujedno i poslednji meč u dresu tima iz Londona.

- Rajs može da ide, obećali smo mu to pred početak ove sezone. Pre godinu ipo dana ponudili smo mu ugovor na čak 200.000 funti nedeljno, koji je odbio. Nećemo da zadržavao igrača koji ne želi da bude ovde - pojasnio je džentlmenski "gazda" Vest Hema Dejvid Saliven.

Tvorac ovog uspeha, trener Dejvid Mojes prvi put je u karijeri osvojio trofej i to nakon 1.097 mečeva! Jedna od lepših scena bila je kada je svom tati koji ima 87 godina stavio medalju oko vrata. Škotu je kruna inače sačuvala posao, a u 12 utakmica u LK samo jednom su igrali nerešeno.

Tu pomeranjima granica nije kraj. Ne samo da je heroj Vest Hema Džerod Boven postao prvi Englez koji je dao pobedonsi pogodak još od Alana Smita (za Arsenal 1994. protiv Parme), nego je 2014, bio član niželigaša Hereforda. Njegov klupski saborac napadač Mihail Antonio imao je sličnu priču, jer je pre 15 godina igrao fudbal u amaterskoj ligi, a sada je ponosno grlio evropski trofej. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!