A SAD, NAPAD NA REAL! Crvena zvezda pred ozbiljnim, ali ne i neostvarivim zadatkom

Novosti online

05. 06. 2023. u 19:50

Fudbaleri Crvene zvezde su u sezoni za nama oborili brojne rekorde, a sledeća meta je niz Real Madrida bez poraza na domaćem terenu, koji iznosi 121 meč. Zvezdi osam utakmica nedostaje da dođe dotle, odnosno devet da rekord prestigne.

А САД, НАПАД НА РЕАЛ! Црвена звезда пред озбиљним, али не и неостваривим задатком

M. Vukadinović

Izjednačili su se fudbaleri Crvene zvezde u ovoj takmičarskoj godini sa legendarnom generacijom koju je predvodio Gojko Zec u sezoni 1976/77, koja je jedina u istoriji našeg najtrofejnijeg kluba osvojila titulu šampiona države šest kola pred kraj.

Osvojili su drugu titulu šampiona države bez poraza, čime su ponovili uspeh tima Dejana Stankovića iz 2020/21, takođe, prvi je osvojeni šest šampionata u nizu i vezane su tri duple krune, što nikome nije pošlo za rukom na ovim prostorima.

 
Niz Real Madrida je bio nedostižan za sve evropske ekipe, španski velikan je na domaćem terenu u nacionalnom šampionatu bio neporažen nešto više od osam godina (1957-1965), a u tom periodu Madriđani su odigrali 121 meč. Crvena zvezda je bila najbliža obaranju rekorda, s obzirom da je u periodu od 1998. do 2004. godine vezala 96 utakmica na kojima nije kapitulirala.

Istorijska prilika je pred Zvezdinim igračima, koji u poslednjih šest godina obaraju rekorde i podižu standarde, te će sledeće sezone imati priliku da prestignu najveći klub na svetu po ovom parametru. Poslednji poraz crveno-belih desio se sada već davnog 18. aprila 2017. godine, dok je nestvarni niz započet 12 dana kasnije protiv Vojvodine, pobedom sa 2:0 pogocima Gelora Kange i Srđana Plavšića.

 
U periodu od 2017. godine do danas, crveno-beli su odigrali čak 113 mečeva, na kojima su uglavnom upisivali pobede, uz po neki remi, i u tom periodu su se najviše puta sastajali sa večitim rivalom, Čukaričkim i Radničkim iz Niša - po devet utakmica. Najgore su prolazile Meraklije kada su dolazile na "Marakanu" u poslednjih šest godina, s obzirom da imaju sve poraze, a gol razlika je ubedljivo na strani Beograđana i iznosi 26:1. Ništa bolje nije prolazila ni ekipa sa Banovog brda, koja ima isti skor kao Nišlije, uz nešto bolju gol razliku - 24:2. Na čak devet večitih derbija Zvetda ima pet pobeda i četiri remija, dala je devet, a primili svega tri pogotka, što potvrđuje apsolutnu dominaciju Zvezde u domaćim okvirima.
 
 

Bonus video: POVRATAK IZ SNOVA: Uroš Spajić se oporavio i dao najlepši gol na meču Zvezda - Čukarički

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju