NEVEROVATNA ZABRANA U ŠPANIJI: Real Madrid i Barselona ne smeju ni pod razno više da koriste termin "El Klasiko"

Novosti online

26. 05. 2023. u 22:52

MEĐUSOBNI dueli Real Madrida i Barselone širom sveta privlače veliku pažnju. Na desetine miliona ljudi pomno prati svaki "El Klasiko", ali izgleda da to neće još dugo biti slučaj.

НЕВЕРОВАТНА ЗАБРАНА У ШПАНИЈИ: Реал Мадрид и Барселона не смеју ни под разно више да користе термин Ел Класико

FOTO: Tanjug/AP

Nedavno su se ljuti rivali udružili u borbi protiv La Lige oko zaštite imena velikog derbija, ali deluje da su tu utakmicu izgubili.

"Novosti" vam donose najnovije vesti vezane za tu temu.

Naime, Španski zavod za patente odbio je zahtev Real Madrida i Barselone za zaštitu izraza "El Klasiko". Razlog je u tome što postoji ozbiljan rizik od povezivanja sa već postojećim terminom "ElKlasiko", koji je u Španiji opšte prihvaćen i ustaljen i registrovan od strane tamošnje fudbalske lige. Kao što se da primetiti, u pitanju jeste isti termin, ali je La Liga zaštitila varijantu bez razmaka između dve reči...

I, tu su "večiti rivali" u Španiji došli u problem.

Naime, ova odluka znači da pomenuti giganti ne smeju da koriste termin "El Klasiko" u promotivne svhre, kao ni tokom odigravanja prijateljskih ili međunarodnih utakmica. Može samo "ElKlasiko", ali na načine, u vreme i na mestima na koji to španska liga odobri.

I jednima i drugima ostavljeno je mesec dana da se žale na ovu odluku. Ukoliko budu odbijeni, mogu da se obrate međunarodnom sudu kako bi stekli pravo da kontrolišu jedan od najmoćnijih brendova u fudbalskom svetu.

Barselona i Real su se u sezoni 2022/2023 sastali pet puta. Dva puta u prvenstvu, isto toliko i u Kupu kralja, jednom u Super kupu Španije, a planirano je da se tokom leta srednu i u Las Vegasu tokom priprema za novu sezonu. Po svoj prilici, neće smeti da koriste "El Klasiko", već samo liginu varijantu, ElKlasiko, ali od svih pojavljivanja tog brenda - na dresovima, promotivnim materijalima, navijačkim rekvizitima, artiklima u klupskim prodavnicama, ni Real ni Barsa neće dobiti ni cent, već će sve ići u kasu La Lige koja je pomenuti termin, prosto, prva zaštitila.

Ovo je samo poslednja u nizu "ratnih epizoda" između dva najveća španska kluba i čelnika prvenstva, koji su se oštro usprotivili želji Madriđana i Barselone da se "odmetnu" iz UEFA Lige šampiona i oforme Superligu - zatvoreni sistem takmičenja samo za najbogatije klubove Evrope.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna