"VINISIJUS JE SAM KRIV ZA RASIZAM": Sramni komentari legendarnog španskog fudbalera

Novosti online

26. 05. 2023. u 15:07 >> 15:07

LEGENDARNI španski golman Pepe Reina govorio je o rasizmu u španskom fudbalu, posebno o neprijatnim uvredama kojima je izložen Vinisijus Žunior.

ВИНИСИЈУС ЈЕ САМ КРИВ ЗА РАСИЗАМ: Срамни коментари легендарног шпанског фудбалера

FOTO: Tanjug/AP

Nekadašnji golman Liverpula i Napolija, koji trenutno nastupa za Viljareal, mišljenja je da rasiste treba ukloniti sa tribina - dodao je i da Španija nije rasistička zemlja, bar ne više od drugih, te da bi Brazilac trebalo da postupa bolje tokom utakmica kako ne bi izazivao reakciju navijača.

- Prvo da kažem, treba se stati na put svakom vidu rasizma. Ne verujem da postoji rasizam na svim stadionima u Španiji, niti da su takvi. Te tipične budale moramo da dovedemo u red. Potrebno je identifikovati ih i izreći im doživotnu zabranu prisustvu utakmicama. Četvoro, osmoro ili hiljadu navijača koji su Vinisijusa nazivali majmunom, moraju biti osuđeni zbog svojih postupaka, počeo je Reina, pa nastavio:

- Kada smo to rekli, moram da pomenem da nekada nije u pitanju rasizam. Već reakcija prema postupcima određenog igrača. Verovatno zbog toga što mnogo govore tokom meča, ili zbog izjava pred meč. Dešavalo se svima, čak i meni. Što manje provocirate navijače na tribinama, što manje protestujete kod sudija, više poštovanja imate od svih, rekao je Reina u razgovoru za "Marku".  

Španac smatra da Vinisijus ne treba da trpi rasistička zlostavljanja, ali da ne radi mnogo toga da pomogne sebi u datoj situaciji.

- Moj skroman savet Vinisijusu je da se više posveti igri, da bude sjajan fudbaler. Na putu je da postane jedan od najboljih igrača na svetu. Ali ponašanje na terenu mora da prati njegov rast. Tada će imati više poštovanja svojih rivala. Ne sme da dozvoli da svaki gostujući meč doživljava kao rat na život i smrt, rekao je Reina.

Podsetimo, Vinisijus se našao na udaru navijača Valensije, nakon čega je ušao u sukob sa igračima "slepih miševa", zbog čega je dobio crveni karton, ali je odluka o njegovoj suspenziji nakon meča stavljena van snage.

Ovo nije bio prvi put da trpi uvrede gostujućih navijača. Isto je doživeo na gostovanju Osasuni, Majorki, Real Valjadolidu i Atletiko Madridu. Upravo je protiv gradskog rivala Reala poređen sa majmunom i to na nacionalnoj televiziji.

VONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!