INTER U FINALU LIGE ŠAMPIONA! Milan je nokautiran, bajka "nerazura" nema kraja! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 05. 2023. u 22:52 >> 20:47

FUDBALERI Intera prvi su finalista Lige šampiona, pošto su pobedili revanšu polufinala Milan sa 1:0 i sa ukupnih 3:0 došli do meča za trofej.

ИНТЕР У ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА! Милан је нокаутиран, бајка неразура нема краја! (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

Nadali se navijači "rosonera" da će prisustvovati čudu, ali od toga nije bilo ništa. Nisu izabranici Stefana Piolija pokazali mnogo, iako su oni bili ti koji su jurili rezultat.

Možda bi bilo sve drugačije da je Brahim Dijaz u 11. minutu bio precizniji. Protutnjao je po levoj strani Sandro Tonali, ostavio povratnu za Španca čiji udarac je uspeo da obdrani Andre Onana i sačuva Inter.

Do kraja prvog poluvremena dobre prilike su propustili Rafael Leao na jednoj, odnosno Edin Džeko na drugoj strani, no mreže su ostale netaknute.

Nastavak susreta nije doneo prava uzbuđenja, sve do 74. minuta kada je Lautaro Martinez prekinuo uspavanku i rešio revanš i doneo finale Interu.

"Rosoneri" ni posle primljenog gola nisu krenuli da kidišu ka golu Onane. Istina, trebalo im je tri pogotka za produžetke, ali kao da ih je primljen gol sasekao i odustali su od jurenja čuda.

Inter će u finalu igrati protiv pobednika Mančester siti - Real Madrid (sreda, 21). Prva utakmica u Madridu završena je bez pobednika (1:1).

Meč za trofej igra se u Istanbulu 10. juna.

Inter - Milan 1:0 (0:0), ukupno 3:0.

Stadion: "Đuzepe Meaca". Gledalaca: 75.567. Sudija: Klerom Turpan. Strelac: Martinez u 74. (Inter).

Inter (3-5-2): Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela (od 84. Galjardini), Čalhanoglu, Mhitarijan (od 44. Brozović), Dimarko (od 66. Gosens) - Martinez (od 84. Korea), Džeko (od 66. Lukaku).

Milan (4-2-3-1): Manjan - Kalabrija, Tijao (od 64. Kalulu), Tomori, Ernandez - Tonali, Krunić - Mesijas (od 76. Salemakers), Dijaz (od 76. Origi), Leao - Žiru.

Drugo poluvreme: Inter - Milan 1:0 (prvi meč 2:0)

90+3' - Kraj utakmice!

90+2' - Dobar udarac Lukaku, ali Manjan se nije dao iznenaditi i sprečio je ubedljiviji poraz Milana.

90+1' - Drugo poluvreme je produženo za jedan minut.

78' - Lukav pokšaj Martineza. Pokušao je da lobuje Manjana, ali golman Milana je bio dobro postavljen i izbacio je loptu u korner.

74' - Gol kada se to najmanje očekivalo. Nije bilo uzbuđenja u poslednje vreme, ali uspavanku je prekinuo Lautaro Martinez. Došao je Argentinac do lopte na levoj strani, ostao je sam, šutirao je u bliži ugao i savladao Manjana.

FOTO: Tanjug/AP

69' - Evo konačno nekih uzbuđenja. Kalabrija je pronašao Leaa u kaznenom prostoru rivala, Portugalac je hteo da proigrao Mesijasa, no deluje da je možda imao boljih rešenja.

67' - Za razliku od prvog poluvremena, drugo je slabije. Još uvek nije viđena nijedna dobra šansa, samo poneki opasan napad.

56' - Prvi žuti karton dobio je Malik Tijao koji je nepropisno zaustavio Lautara Martineza.

55' - Očekivalo se da će izabranici Stefana Piolija krenuti žustro ka golu Intera. Ipak, za sada nema prave šanse za goste na ovom meču u drugom poluvremenu.

51' - Veoma grubo se igra u ovim momentima na obe strane. Oštro je Mesijas startovao na Čalhanoglua, a pre toga Tijao na Martinezu.

FOTO: Tanjug/AP

46' - Počelo je drugo poluvreme! Nema promena na startu nastavka meča, osim prinudne izmene koju je napravio Simone Iznagi u finišu prvog dela.

Prvo poluvreme: Inter - Milan 0:0 (prvi meč 2:0)

45+3' - Završeno je prvo poluvreme!

43' - Zbog povrede meč je morao da završi Henrik Mhitarijan. Njega je zamenio hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

39' - Velika prilika sada na drugoj strani. Džeko je fantastično šutirao glavom i to bez gledanja posle centaršuta Čalhanoglua, ali sjajno je bio postavljen Manjan i sačuvao je svoju mrežu.

38' - Ovo je čekao Rafael Leao. Prošao je po levoj strani, šutirao levom nogom, ipak lopta je otišla malo pored stative. Velika šansa Milana je otišla u nepovrat.

33' - Utakmica je na kratko bila prekinuta jer se ukazivala pomoć Denzelu Damfrisu. Sa Holanđaninom je sve uredu i nastaviće meč.

FOTO: Tanjug/AP

27' - Dva vezana kornera je izveo Inter, ali nije bilo opasnosti po gol rivala, te je i dalje na snazi najnepopularniji rezultat (0:0).

24' - Mnogo bolje može Mhitarijan. Ostavio mu je Martinez loptu, no Jermen je traljavo šutirao pa do promene rezultata nije došlo.

13' - Strašan početak meča. Sada je Inter imao kolosalnu priliku, ali odlično je intervenisao Manjan. Ipak, gol ne bi bio priznat da je postignut jer je Džeko u začetku akcije bio u ofsajdu.

11' - Kakva šansa za Brahima Dijaza. Protutnjao je po levoj strani Tonali, ostavio povratnu za Španca čiji udarac je uspeo da obdrani Kamerunac i sačuva Inter. Milan je mnogo bolje ušao u utakmicu.

FOTO: Tanjug/AP

10' - Loše je Onana procenio let lopte, Žiru je to iskoristio da vrati loptu na peterac, no pratio je sve Darmijan i izbio loptu u korner.

5' - Strašan udarac Ernandeza. Šutirao je sa nekih 30 metara, Onana je ostao ukopan u mestu, ali lopta je završila malo iznad prečke.

2' - Na startu meča je dva faula iznudio Teo Ernandez od koga se očekuje da bude najvažnija uzdanica "rosonera".

1' - Počela je utakmica na "Đuzepe Meaci".

20.45 - Evo još snimaka ispred stadiona, posle kojih postaje jasno što su domaći kasnili sa dolaskom:

20.40 - Problemi pred meč godine u Italiji! Usled ogromnih gužvi u saobraćaju, a onda i brojnih navijača ispred stadiona "Đuzepe Meaca", autobus sa fudbalerima Intera kasnio je više od 15 minuta u odnosu na planirani dolazak. Ipak, kako su "nerazuri" stigli, meč bi trebalo da počne na vreme.

Uoči meča:

Pred izabranicima Stefana Piolija je veoma težak zadatak, posebno ako se zna da su gosti, a da u prvoj utakmici nisu mnogo toga pokazali.

Sa druge strani, "neroazuri" brane 2:0 iz prvog meča i sigurno da u mnogo boljem raspoloženju dočekuju ovaj duel.

Vredi pomenuti da je Milan razočarao navijače prethodnog vikdena, poražen je od Specije u Seriji A sa 2:0. Inter je savladao Sasuolo sa 4:2.

U drugom polufinalu u sredu od 21 sat igraju Mančester siti i Real Madrid (prva utakmica 1:1).

Sastavi timova:

Inter (3-5-2): Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Čalhanoglu, Mhitarijan, Dimarko - Martinez, Džeko.

Milan (4-2-3-1): Manjan - Kalabrija, Tijao, Tomori, Ernandez - Tonali, Krunić - Mesijas, Dijaz, Leao - Žiru.

BONUS VIDEO: BARSELONA PROSLAVILA TITULE: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke tokom vožnje ulicama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)