SPEKTAKULARNA LIGA KONFERENCIJA: Preokreti, preokreti... Ko će u finale? Niko živ ne zna! (VIDEO)

Novosti online

11. 05. 2023. u 22:55

UEFA Liga konferencija je ušla u samu završnicu, a u četvrtak su odigrana dva izuzetno zanimljiva uvodna polufinalna duela, posle kojih nema jasnih naznaka ko ide dalje, o čemu će odluka pasti kroz sedam dana.

СПЕКТАКУЛАРНА ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЈА: Преокрети, преокрети... Ко ће у финале? Нико жив не зна! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

U Firenci, gde za Fiorentinu zbog žutih kartona nije mogao da igra Nikola Milenković, a Luka Jović i Aleksa Terzić bili na klupi za rezervne igrače (Jović je zaigrao u poslednjih devet minuta), domaći klub je vodio protiv Bazela, ali ne samo da nije pobedio, već ni remi nije izvukao.

Kabral je, vrlo spretno, glavom posle asistencije glavom, doveo "violu" u vođtvo (VIDEO) u 25. minutu, no Švajcarci su posle velike borbe jednu izuzetnu kontru iskoristili za izjednačenje.

Bilo je to na početku 71. minuta, kada je jedno propuštanje lopte kroz noge, pa jedna "umalo špaga" omogućila Diufu da se stušti ka golu domaćih, te da sa 18 metara zatrese mreži Fiorentine (VIDEO).

Čak i da je ostalo 1:1 i to bi možda nepravedno bilo prema italijanskoj ekipi, koja je imala i veći posed lopte i više nego dvostruko veći broj šuteva, ali... Bazel može još zadovoljnije da trlja rukama pre revanša na svom terenu zbog onoga što se desilo u 92. minutu.

Tada je, posle slobdnog udarca s desne strane, lopta "šetala" kroz kazneni prostor italijanske ekipe, sve dok po njoj nije "raspalio" Amduni, za preokret i konačanih 1:2 u korist Švajcaraca (VIDEO).

O drugom finalisti su odlučivali, zapravo prvu polovinu te "odluke" donosili, Vest Hem i AZ Alkmar. Ta utakmica je bila takođe izuzetno zanimljiva.

Naime, Reijnders je u 42. minutu doneo rezultatsku prednost Holanđanima, a 0:1 se na semaforu pojavilo posle izuzetno precizne "žabice", upućene sa više od 25 metara (VIDEO).

"Čekićari", čiji su navijači na onaj stari, dobro poznat način, pevali pesmu o mehurima sapunce koji se, poput snova, raspršuju - ipak su snove počeli da grade iz pepela.

Radost fudbalera Vest Hema u polufinalu Lige konferencija protiv AZ Alkmara / FOTO: Tanjug/AP

Malo im je u tome pomogao Australijanac na golu AZ-a, Rajan, koji je maltene nokautirao Bouvena pokušavajući da "boksuje" loptu, a tako je skrivio penal koji je snažno (i precizno) izveo Benrama (VIDEO).

Probuđeni Vest Hem je uspeo da na krilima bučne podrške dođe do preokreta, i to u 76. minutu, kada je posle pravog karambola u kaznenom prostoru gostiju, Antonio bio najprisebniji i "uterao" loptu u mrežu posle intervencije Sugavare na gol-liniji  za konačnih 2:1 (VIDEO).

BONUS VIDEO: NA SAMOM POČETKU: Ovako je Zvezda dala vodeći gol protiv Voždovca na "krovu"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!