"VALJAK" UPALIO PLAMEN NADE: Da li se Partizan prekasno setio da zna da igra fudbal?

N. Iljukić

02. 05. 2023. u 14:35

VELIKO je pitanje šta bi bilo da su fudbaleri Partizana počeli da igraju fudbal na vreme. Na isti onaj način kako su ga zaigrali na 170. večitom derbiju, pa i u nedelju protiv TSC iz Bačke Topole. Remi bez golova sa večitim rivalom u potpuno izjednačenom (i bledom meču), pa ubedljiv trijumf u vatrometu šansi i fudbalskih uzbuđenja na severu Bačke su dokaz da ekipa koju je Igor Duljaj nasledio od Gordana Petrića, a on od Ilije Stolice, nije za "bacanje". I još jedno pitanje: da li je "parni caljak" prekasno upalio?

ВАЉАК УПАЛИО ПЛАМЕН НАДЕ: Да ли се Партизан прекасно сетио да зна да игра фудбал?

FOTO: M. Vukadinović

- Želeo sam da gol dođe u večitom derbiju kada sam imao sjajnu šansu. Ali, došao je pogodak protiv TSC koji j3e sjajana ekipa i bori se za kvalifikacije za Ligu šampiona. Pokazali smo na ovoj utakmici da smo onaj stari Partizan. Malo je vremena pred nama, ali mi nećemo odustati - rekao je Nemanja Jović koji je golom u 47. minutu za 2:1 otvorio put svojoj ekipi ka važnom trijumfu.

I desni bek crno-belih Aleksandar Filipović se upisao u strelce za konačnih 3:1 u meču koji je deo srpskih medija nazvao "velikim derbijem". Vremena su takva i Partizan je sam kriv što je došao u situaciju da "velike derbije" igra sa TSC...

- Mučili smo se mnogo u poslednje vreme, a na večitom derbiju protiv Zvezde smo vratili samopouzdanje. Pokazali smo da znamo da igramo vrlo dobar fudbal. U ovakvom ritmu i sa još boljom formom moramo da nastavimo do kraja ove sezone - optimista je Filipović.

Šta bi bilo da je bilo... Zarobljeni u vrtlogu svojih grešaka, loše forme, hipotetičkih razmiljanja i ko zna čega još, igrači Partizana žele do drugog mesta na tabeli u poslednja četiri kola. Na njihovu sreću, setili su se da znaju da igraju dibar fudbal. Na njihovu žalost, mnogo više od njih se pitaju TSC i Čukarički.

Jer, TSC verovatno neće želeti da ispusti priliku da vude vicešampion, možda i osvajač Kupa Srbije. Drugo mesto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali u slučaju neuspeha i direktno u grupnu fazu Lige Evrope.

TSC i Čukarički u prednosti

KOLIKO je Partizan sebi zagorčao život u prolećnom delu sezone, govori i činjenica da u slučaju istog broja bodova na kraju trke sa TSC i Čukaričkim, crno-beli će biti iza ova dva rivala, jer su pred start plej-ofa bili lošiji od nji

RASPORED DO KRAJA SEZONE

2. TSC 65

Radnički KG (g)

Voždovac (d)

Novi Pazar (g)

Vojvodina (d)

3. ČUKARIČKI 65

Vojvodina (d)

Novi Pazar (d)

Voždovac (g)

Radnički KG (d)

4. PARTIZAN 61

Novi Pazar (d)

Radnički KG (d)

Vojvodina (g)

Voždovac (d)

5. VOJVODINA 61

Čukarički (g)

C. zvezda (g)

Partizan (d)

TSC (g)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)