FIORENTINA IZBEGLA KATASTROFU: "Viola" izgubila, ali će igrati u polufinalu Lige konferencija

Novosti online

20. 04. 2023. u 20:45

FUDBALERI Fiorentine uspeli su da se plasiraju u polufinalu Lige konferncije uprkos tome što su poraženi u revanšu od Leha sa 3:2 i to u Firenci.

ФИОРЕНТИНА ИЗБЕГЛА КАТАСТРОФУ: Виола изгубила, али ће играти у полуфиналу Лиге конференција

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Pretio je pravi krah "violi". Svi su se na stadionu "Aretmio Franki" spremali da gledaju produžetke, ali se Rikardo Sotil pobrinuo da se to ne dogodi.

Došao je poljski klub u Italiju bez velikog pritiska s obzirom na to da je u prvom meču poražen (4:1). Ipak, ta određena rasterećenost je omogućila gostima da dođu u situaciju da jure plasman u polufinale.

Duel je za tim Džona dan den Broma odlično počeo. Igrao se 9. minut kada je Afonso Souza doveo Leh do vođstva. Do kraja prvog dela promene rezultata nije bilo.

Ekipa iz Poznanja je u nastavku susreta u razmaku od pet minuta uspela da postigne još dva pogotka i šokira domaće navijače. Strelci su bili Kristofer Velde i Artur Sobijeh.

Gosti su tada počeli da veruju da mogu da izbore produžetak, no razuverio ih je u 78. minutu Sotil koji je smanjio prednost rivala. Do kraja meča mreža Leha se još jednom zatresla, a gol je postigao Gaetano Kastrovili.

Treba istaći da su meč od starta počeli Luka Jović i Nikola Milenković, dok je Aleksa Terzić priliku dobio od 53. minuta.

Fiorentina će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Bazel - Nica (prvi meč 2:2).

BONUS VIDEO: NEKE STVARI MORAJU DA SE PROMENE! Igor Duljaj posle poraza Partizana od Čukaričkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OVO JE KAO DA SMO OSVOJILI PEHAR! Gasperini nakon izbacivanja Liverpula iz Lige Evrope