SJAJNI PORTUGALAC LEAO NAJZASLUŽNIJI ŠTO JE MILAN U POLUFINALU POSLE 16 GODINA: Naš san je Liga šampiona

Z. Ćorović

19. 04. 2023. u 20:25

NAPOLI se ove sezone prošetao Serijom A, ali kada je u Ligi šampiona natrčao na poznatijeg zemljaka sa severa Italije, ispao je totalno nemoćan. Sedmostruki prvak Evrope Milan je u ovom dvoboju pokazao da veličina kluba i tradicija i te kako igraju važnu ulogu, ali i da u svom timu ima vanserijskog igrača, sposobnog da jednim trkom razbije rivala.

СЈАЈНИ ПОРТУГАЛАЦ ЛЕАО НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ШТО ЈЕ МИЛАН У ПОЛУФИНАЛУ ПОСЛЕ 16 ГОДИНА: Наш сан је Лига шампиона

FOTO: EPA

Mladi Portugalac Rafael Leao (23) zasenio je asove Napolitanaca Osimena i Kvaraškeliju, o kojima se mnogo više pisalo ove sezone, ispao je najzaslužniji što su se "roso-neri" posle 16 godina ponovo domogli polufinala elitnog takmičenja.

Njegov solo prodor i asistencija za Žirua ubili su svaku nadu Spaletijevim izabranicima.

- Uvek pokušavama da prevarim svoje rivale kada sam u situaciji jedan na jedan - pričao je posle meča Leao. - Znam da mogu da stvorim tu razliku. Ako ja ne mogu da postignem gol, onda uvek pogledam gde su moji saigrači. Prešao sam dvojicu fudbalera Napolija, video sam Žirua i znao sam da će da postigne gol ako mu dodam loptu. Mnogo sam srećan. Želimo da nastavimo da sanjamo i da imamo visoke ciljeve. Svi u klubu sanjamo o osvajanju Lige šampiona. Verujem da smo blizu tom cilju.

U drugom polufinalnom revanšu Real je sa još jednom pobedom od 2:0 i u Londonu pokazao Čelsiju zašto je aktuelni vladar Starog kontinenta.

- Domaćin nas je stavljao na muke u prvom poluvremenu, ali smo u drugom bili mnogo bolji i postigli dva gola posle fantastičnih kombinacija. Spremni smo da se borimo za finale istako je Karlo Ančeloti.

RASPORED 1/4

UTORAK

(0:1) Napoli - MILAN 1:1 (0:1)

(0:2) Čelsi - REAL 0:2 (0:0)

SREDA

(0:3) Bajern - Mančester s. sinoć

(2:0) Inter - Benfika sinoć

* Polufinale: Milan - Inter/Benfika, Real - Bajern/Siti

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a