GDE SU LOPTE? Otkriven uzrok ogromnog golgeterskog posta Dušana Vlahovića

S.RAJIĆ

18. 04. 2023. u 21:15

GOLGETERSKI post Dušana Vlahovića u Seriji A traje više od dva meseca, još od 7. februara, kada je dvaput zatresao mrežu Salernitane. Evidentno je da srpski as u Juventusu ne ujeda kao kobra, što je činio redovno u dresu Fiorentine, zbog čega trpi kritike medija na čizmi. Međutim, ima i onih koji ga brane, poput "Tutosporta", a potporu su našli u brojkama.

ГДЕ СУ ЛОПТЕ? Откривен узрок огромног голгетерског поста Душана Влаховића

FOTO: Tanjug/AP

Prema statistici, centarfor bjanko-nera dobija ubedljivo najmanje lopti od saigrača u šesnaestercu protivnika, kada se uporedi sa špicevima ostalih italijanskih velikih klubova. Ta "cifra" iznosi tek 4,54 po meču, a ono što može biti poražavajuće za trenera torinskog kluba Maksa Alegrija, jeste podatak da najbolji strelac šampionata sa 21 preciznim hicem u metu, Viktor Osimen iz Napolija, ima skoro duplo više dodira sa loptom u kaznenom prostoru rivala - 7,9! 

Drugi na listi, Lautaro Martinez iz Intera, uspeo je 14 puta da savlada protivničke golmane, a broj dodira je 5,88 po utakmici. U oči upada podatak da je reprezentativac Srbije mnogo ubojiti kada uđe u šansu nego as Milana Olivije Žiru, jer su dvojica špiceva na istoj "koti osam", ali Francuz ima čak 7,1 loptu u šesnaestercu rivala za 90 minuta. 

POREDAK

Viktor Osimen, Napoli (7,89)

Olivije Žiru, Milan (7,1)

Čiro Imobile, Lacio (6,56)

Lautaro Martinez, Inter (5,88)

Dušan Vlahović, Juventus (4,54)

* Prosek lopti po meču u šesnaestercu rivala 

To baca malo drugačije svetlo na učinak Vlahovića. Iz toga može da se izvuče zaključak da realizacija nije toliki problem, samo je potrebno da ga saigrači više "hrane" loptama. Tu je još jedna statistička pikanterija - najbolji asistent (osam) Juventusa Filip Kostić nijednom nije namestio gol Duciju. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!