TRAGEDIJA I MISTERIJA, RUKU POD RUKU: Na sahrani mlade odbojkašice su se čule reči koje se kose sa svim očekivanjima

Novosti online

18. 04. 2023. u 19:35

ODBOJKA je u četvrtak, 13. dana aprila 2023, bila zavijena u crno: pronađena je mrtva jedna od najtalentovanijih igračica Evrope, Julija Ituma. A iako istrage koje se vode u dve države još nisu dale definitivan odgovor šta se tačno dogodilo, vlada mišljenje da je u pitanju samoubistvo, na sahrani su se mogle čuti i drugačije reči.

ТРАГЕДИЈА И МИСТЕРИЈА, РУКУ ПОД РУКУ: На сахрани младе одбојкашице су се чуле речи које се косе са свим очекивањима

Foto: Profimedia

Podsetimo, osvajačica Evropskog olimpijskog festivala mladih (EJOF), ali i juniorskog prvenstva Evrope sa Italijom, naturalizovana Nigerijka je krajem prošle sedmice pronađena mrtva ispred hotela u Istanbulu. I to jutro nakon utakmice u kojoj je s Novarom ispala iz Lige šampiona od Ezadžibašija, ekipe za koju igraju srpske reprezentativke Tijana Bošković i Maja Ognjenović.

Isprva su lokalni mediji javili samo da je osamnaestogodišnja odbojkašica pala sa prozora hotelske sobe (sa šestog sprata).

Potom su isplivali snimci iz hodnika hotela, na kojima se vidi kako Ituma razgovara s nekim telefonom, a potom sedi zamišljeno pred vratima, pre nego što je ušla u sobu.

Zatim je otkriveno da je njena cimerka, koleginica iz ekipe, rekla da su njih dve pričale do sat i po iza ponoći, kada je ona (cimerka) zaspala, a ujutru saznala za "skok s prozora".

Na kraju javnosti dostupnih informacija bila je ona koju je dala majka nesrećne odbojkašice, a koja je otkrila da su joj turske istražne vlasti dale ćerkin telefon - na kome je bilo sve obrisano od poruka i aplikacija za komunikaciju.

Julija Ituma / Foto Profimedia

A dok istraga traje, posmrtni staci ove odbojkašice su prebačeni u Italiju, gde je danas u Milanu održana i sahrana.

Iako su se mnogi na tom tužnom skupu opraštali što suzama, što rečima "zašto li je to uradila?!", "trebalo je da vidimo da se na to sprema...", najdirektnije se ideji o samoubistvu suprotstavila prisutna žena koja je italijanskim medijima rekla da je "bliska prijateljica porodice":

- Julija je živela za odbojku. Nije pokazivala ama baš nikav znak slabosti!

I, to je nekima dodalo dozu misterije u ovu tragičnu priču. Ali, iako, naravno, ne treba isključiti mogućnost da nije u pitanju oduzimanje sopstvenog života, treba na ovom i drugim mestima ukazivati da suicidalne misli ne moraju da budu očigledne, niti ljudi koji se na taj korak upute uvek nose "transparent" na kome iskazuju svoju nameru.

Naprotiv, ozbiljna psihička stanja neretko mogu da budu i vešto prikrivena ostatku javnosti, te je na bližnjima, a i svima koji su u kontaktu sa osobama krhke strukture ličnosti da otvore "četvoro očiju" i reaguju na najmanje naznake skretanja na životne stranputice. Jer, takve osobe, na takvim stranputicama, upravo i mogu da urade ono što druge zbuni i, zatečeni tragedijom, posle nje kažu "Nije pokazivala nikakve znake slabosti". 

Da su znaci bili vidljivi... Možda bi epilog ove priče bio drugačiji.

---

Podsetimo, beživotno telo Julije Itume je pronađeno ispred istanbulskog hotela u četvrtak oko 5.30.

Ona je za Novaru je u ovoj sezoni Lige šampiona igrala dvaput i protiv Crvene zvezde, kada je zabeležila dva, odnosno šest poena.

BONUS VIDEO: DILEME NIJE BILO: Zbog ovoga je prekinuta utakmica Čukarički - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu