SUROVA LIGA ŠAMPIONA! Mančester siti nokautirao Bajern! Inter nemilosrdno rasrpšio snove Benfike o istoriji

Novosti online

11. 04. 2023. u 22:49

U večerašnjim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona Mančester siti je savladao Bajern iz Minhena sa ubedljivih 3:0, dok je Inter odneo trijumf u Lisabonu Benfici rezultatom 2:0.

СУРОВА ЛИГА ШАМПИОНА! Манчестер сити нокаутирао Бајерн! Интер немилосрдно расрпшио снове Бенфике о историји

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Pepa Gvardiole danas su razbili Bajern u paramparčad na svom Etihadu. Sve je započeo Rodri golom za pamćenje Projektil defanzivnog veziste za 1:0 protiv Bajerna, strašan udarac sa blizu 20 metara završio je u rašljama Zomerovog gola.

Bavarci su na startu drugog poluvremena propustili niz prilika, a samo je inspirativno veče golmana Edersona spasalo u tim trenucima građane.

I onda... 

Upamekano je izgubio loptu u zadnjoj liniji, oteo ju je Džek Griliš, potom pas za Holanda, a ovaj jednim dodavanjem izbacuje preostale čuvare i pronalazi na drugoj stativi Bernarda Silvu koji glavom trese mrežu.

Već u 76. nokaut za Bajern. Prosto morao je to biti on, za sve kiritičare koji kažu da ga nema na velikim utakmicama, Erling Holand.

Norveška gol mašina postigla je ispostaviće se poslednji gol na meču pred revanš koji sledi za 8 dana u Minhenu.

Inter je sa druge strane u Lisabonu odigrao tek koliko mu je trebalo, jedna od onih pobeda iz italijanske fudbalske kuhinje. Rutinski u trenutku kada se u šampionatu domaćem sve ruši srušeni su snovi najprijatnijeg iznenađenja Lige šampiona. 

Surovo su kaznili svaku grešku rivala neroazuri i golovima Barele i Lukakua sa bele tačke putuj nazad za Milano sa velikih 2:0 pred revanš koji takođe sledi za 8 dana.

MANČESTER SITI - BAJERN 3:0

STADION: "Etihad"

SUDIJA: Hesus Gil Manzano (Španija)

SASTAVI:

MANČESTER SITI (3-2-4-1): Ederson - Akanđi, Dijas, Ake - Stouns, Rodri - Silva, De Brujne, Gindogan, Griliš - Haland

BAJERN (4-2-3-1):Zomer - Pavar, Upamekano, De Liht, Dejvis - Gorecka, Kimih - Koman, Musijala, Sane - Gnabri

BENFIKA - INTER 0:2

STADION: "Da Luž"

SUDIJA: Majkl Oliver (Engleska)

SASTAVI:

BENFIKA (4-2-3-1): Vlahodimos - Gilberto, Antonio SIlva, Morato, Grimaldo - Čikinjo, Florentino - Žoao Mario, Rafa Silva, Aursnes - Ramos

INTER (3-5-2): Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfriz, Barela, Brozović, Mhiktarijan, Dimarko - Martinez, Džeko

DRUGO POLUVREME

 

90 +3 - Kraj mečeva! 

82. minut - Gooooool! Romelu Lukaku po zemlji u sam ugo Vlahodimosa koji je pročitao strani, ali nedovoljno da spreči 2:0 za tim iz Milana.

80. minut - Penal za Inter! Romelu Lukaku će izvesti jedanaesterac.

76. minut - Erling Hoooooland 3:0! Bajern je u nokdaunu, prosto morao je to biti on, za sve kiritičare koji kažu da ga nema na velikim utakmicama.

70. minut - Siti vodi 2:0! Upamekano je izgubio loptu u zadnjoj liniji, oteo ju je Džek Griliš, potom pas za Holanda, a ovaj jednim pasom izbacuje preostale čuvare i pronalazi na drugoj stativi Bernarda Silva koji glavom trese mrežu.

57. minut (Lisabon) - Veliki pritisak Benfike u ovim momentima, nižu se neugodne situacije pred golom neroazura.

53. minut - Bombarduje Sane! Treći put je šutirao Nemac u okvir gola Sitija u drugom poluvremenu, ali i treći put Ederson fenomenalno interveniše.

FOTO: AP/Tanjug

51. minut (Lisabon) - Inter vodi na Da Lužu! Sjajan centaršut Bastonija i kakav trzaj glavom Nikola Barele, italijanski gigant ima 1:0 u Portugaliji.

49. minut (Mančester) - Najveća šansa na meču za Bavarce! Sane se stuštio sa levog boka, raspalio uz 16 metara, lopta je išla u sam ugao gola rivala, ali sjajna odbrana Ederson, malo je nedostajalo da Sane zatrese mrežu bivšeg kluba.

PRVO POLUVREME

 

45 +1 (Mančester) - Bomba Sanea sa distance, ipak lopta je prozujala pored stative Mančester sitija, Gil Manzano svira kraj prvog poluvremena strašan gol Rodrija pravi jedinu razliku na meču.

FOTO: AP/Tanjug

45. minut (Mančester, Lisabon) - Još dva minuta nadoknade prvog poluvremena na Etihadu, u Portugaliji glavni arbitar je svirao kraj prvog poluvremena, prilično oskudnog po broju šansi.

35. minut (Mančester) - Zomer spašava Bajern! Refleksna odbrana nogom u stilu rukometnih golmana nakon šuta Gundogana, drugi gol visi u vazduhu.

28. minut (Mančester) - Gol,gol,gol! Projektil Rodrija! Mančester siti prelepim golom svog defanzivnog veziste ima 1:0 protiv Bajerna, strašan udarac sa blizu 20 metara završava u rašljama Zomerovog gola.

22. minut (Mančester) - Sjajna prilika, Erling Holand! Griliš je nesebično odložio loptu za Holanda nakon što je odvukao dva čuvara, a Norvežanin šutira iz prve sa ivice 16. metara, međutim pravo u naručje dobro postavljenog Zomera, nastavlja se sjajna utakmica na Etihadu uprkos tome što mreže miruju.

19. minut (Lisabon) - Žoao Mario je okušao udarac, međutim njegov pokušaj odlazi pored gola, prva ozbiljnija pretnja Benfike na Da Lužu.

14. minut (Mančester) - Sjajan tempo na Ostrvu, ono što se i očekivalo, sve pršti na obe strane. Erling Holand je sada umalo postigao gol nakon velikog presinga na golmana Zomera koji je u poslednjoj milisekundi uspeo da ispuca loptu sa gol linije ispred čudesnog Norvežanina kome je malo nedostajalo da nagradi sebe za trud golom.

11. minut - Prva pretnja i po gol Edersona, brzonogi Kanađanin Alfonso Dejvis je oprobao udarac sa preko 16 metara, njegov pokušaj završava pored gola Mančester sitija. 

8. minut (Mančester) - Još jedna prilika u Mančesteru za građane. Kevin de Brujne je poslao idealan centaršut na ivicu peterca, Gundogan je bio najviši u skoku, ali je iz izgledne pozicije turski vezista loše šutirao glavom, propala je dobra prilika za domaćina.

5. minut (Mančester) - Prva pretnja na meču, Erling Holand je pokušao iz srca šesnaesterca ali bez opasnosti po golmana Zomera.

FOTO: AP/Tanjug

3. minut (Mančester) - Veliki presing Bajerna u Mančesteru! Poslednja linija Sitija kombinuje međusobno dok ofanzivni red nemačkog tima sve vreme vrši veliki pritisak i ne dozvoljava da domaćin mirno orgamnizuje početne napade.

1. minut - Mečevi su počeli! 

SASTAVI:

Mančester siti - Bajern

FOTO: Printskrin/Rezultati.com

Benfika - Inter

FOTO: Printskrin/Rezultati.com

UOČI MEČA MANČESTER SITI - BAJERN MINHEN

Obe ekipe igraju fantastično u Ligi šampiona ove sezone, ali se muče na domaćoj sceni. Dok je Bajern i dalje prvi favorit u Bundesligi, iako mu za vrat ozbiljno duva Borusija Dortmund, Siti je u zaostatku za Arsenalom.

Siti je tokom vikenda savladao Sautempton sa sigurnih 4:1, dok je Arsenal odigrao 2:2 u derbiju sa Liverpulom. Bio je to osmi uzastopni trijumf izabranika Pepa Gvardiole koji sada zaostaju šest bodova za "tobdžijama" uz utakmicu manje. O tituli će verovatno odlučivati međusobni susret na ''Etihadu'' za dve nedelje, a u međuvremenu će "građani" znati da li će im Premijer liga ostati jedina šansa za trofej ove sezone, pošto je revanš sa Bajernom 19. aprila na ''Alijanc areni''.

Bajern je za vikend pobedio Frajburg sa 1:0 i tako mu se osvetio za prošlonedeljnu eliminaciju iz Kupa Nemačke. Taj poraz označio je kraj nadanja novog trenera Bavaraca Tomasa Tuhela koji je po preuzimanju finkcije od Julijana Nagelsmana izjavio da klub ide na osvajanje "triple krune". Od toga sada očigledno nema ništa, ali bi se navijači zadovoljili i sa "duplom", naročito ako se zna da Bajern posle osvajanja poslednje "triple krune", u sezoni 2019/20, nije uspeo da prođe ni u polufinale Lige šampiona. Ako to ne uspe ni ovog puta, izjednačiće negativan rekord od tri uzastopna ispadanja u četvrtfinalu koji je zabeležio u periodu 2007-2009.

Ali Tuhel ima iskustva i sa ulaskom u finale Lige šampiona i sa eliminacijom Mančester sitija, koga je savladao baš u finalu 2021. kao trener Čelsija, dok je sezonu ranije izgubio finale, baš od Bajerna na klupi Pariz Sen Žermena.

Siti i Bajern do sada su se sastajali šest puta u Ligi šampiona, ali ovo će im biti prvi duel u nokaut fazi. Tri puta su bili zajedno u grupi, 2011/12, 2013/14 i 2014/15. Sva tri puta Bajern je završavao kao prvi u grupi, a Siti je dva puta bio drugi i jednom treći, 2011/12, iza Napolija.  U dva poslednja navrata, Pep Gvardiola, današnji trener "građana", vodio je Bajern. Skor u dosadašnjih šest susreta u Ligi šampiona je izjednačen. Obe ekipe imaju po tri pobede, s tim što su po dva puta pobeđivali kao domaćini a jednom u gostima, zanimljivo u istoj sezoni, 2013/14. Bajern ima za jedan pogodak bolju gol-razliku 10-9. Od igrača koji i sada brane boje jednog od dva kluba, samo se Tomas Miler upisivao u strelce u ovim susretima, dva puta.

Bajern u dosadašnjem toku Lige šampiona ima stoodstotan učinak, sa šest pobeda u grupi koju je delio sa Interom, Barselonom i Plzenjom, kao i dva trijumfa nad Pariz Sen Žermenom u osmini finala. Siti je manje ubedljiv, ali takođe nema poraz. Tri puta je igrao nerešeno uz pet pobeda. Četiri pobede je ostvario u grupi sa Borusijom Dortmund, Seviljom i Kopenhagenom, a jednu u osmini finala protiv Lajpciga. Bila je to jedna od najubedljivijih pobeda u istoriji Lige šampiona - 7:0, uz pet golova fenomenalnog Erlinga Holanda. Norvežanin ima jedan veliki teret pred početak ovog dvoboja, jer kao član Dortmuda nikada u sedam mečeva nije uspeo da savlada Bajern.

Siti bi pobedom na današnjem meču oborio engleski rekord u nepobedivosti na svom terenu kad su u pitanju evropski mečevi. Bila bi to 25. utakmica bez poraza tokom koje je ostvareno 22 pobede i dva remija. Istovremeno, ako bi u dve utakmice eliminisali Bajern, zadržali bi stoodstotan bilans u nokaut fazi protiv nemačkih timova pošto su se dosad sastajali sa Šalkeom, Dortmundom, Lajpcigom i Menhengladbahom i svaki put izlazili kao pobednici iz dvomeča.


UOČI MEČA BENFIKA - INTER 

Domaćin je uz Napoli definitinvo najveći hit Lige šampiona, nakon dominantnih igara u grupnoj fazi, Benfika je rutinski odradila posao protiv slabašnog Briža i tako se plasirala u četvrtfinale. Sa druge strane, Inter je uspeo da prođe ''grupu smrti'', izborio je drugo mesto u borbi sa Barselonom i u osmini finala savladao je Porto ukupnim rezultatom 1:0 za svoje prvo četvrtfinale nakon dugih 11 godina.

''Orlovi'' igraju jednu od boljih sezona u skorijoj istoriji kluba i pored odličnih nastupa u Ligi šampiona prvi su u portugalskom prvenstvu sa sedam poena viška u odnosu na Porto koji im je pre par dana u velikom derbiju naneo poraz rezultatom 1:2. Lider je poveo na tom susretu autogolom Koste, ali Otavio i Taremi su preokrenuli i tako prekinuli seriju ''crvenih'' od osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Nakon što je završen žreb za grupnu fazu Lige šampiona, svi su očekivali da prva dva mesta u grupi ''H'' zauzmu PSŽ i Juventus, ali Benfika je imala drugačije planove i bez poraza zauzela prvu poziciju sa 14 osvojenih bodova. Imala je sreće sa protivnikom u osmini finala jer joj na noge došao Briž koji je doživeo veliki pad početkom drugog dela sezone i dvostruki prvak Evrope se lagano plasirao u narednu fazu ukupnim rezultatom 7:1.

O dominaciji izabranika Rodžera Šmita govori podatak da su u dosadašnjem toku takmičenja postigli čak 23 gola i samo je Napoli efikasniji sa 25 pogodaka.

Što se tiče gostiju, Inter je u katastrofalnom ritmu i u seriji je od šest vezanih utakmica bez pobede. Proteklog petka je delovalo da će prekinuti post kada je do samog kraja vodio protiv Salernitane sa 0:1, ali bivši igrač ''neroazura'' Antonio Kandreva im je produžio agoniju postigavši impresivan gol u 90. minutu. Četa Simonea Inzagija je pala na peto mesto na tabeli i sve se više po italijanskim medijima piše da će uskoro doći kraj Inzagijevom periodu na klupi slavnog kluba.

Ono što ga održava na istoj su odlične igre u Ligi šampiona, nakon 11 godina pauze uspeo je da uvede Inter u četvrtfinale i može se reći da je imao povoljan žreb jer je izbegao velikane poput Bajerna, Sitija i Reala.

Današnji rivali su poslednji put ukrstili koplja u osmini finala Lige Evrope u sezoni 2003/04. kada je Inter slavio sa 4:3.

Oba tima će biti bez svojih glavnih štopera, Otamendija i Škrinjara, dok će biti osakaćeni i u veznom redu. Kod domaćina neće biti Drakslera i Ristića, dok gost u Portugal dolazi bez Čalhanoglua.

BONUS VIDEO: Reakcija "delija" kada je Novak Đoković došao na meč Zvezda - Valensija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)