RUSKI OLIGARH U CENTRU SKANDALA: Abramovič posle Čelsija pokušao da uđe u drugi klub

Novosti online

30. 03. 2023. u 11:04

Ruski oligarh Roman Abramovič ne želi tako lako da se povuče iz sveta fudbala. Nakon što je morao da proda Čelsi zbog sankcija i navodne bliskosti sa ruskim državnim vrhom, Abramovič je ušao u priču sa holandskim Viteseom.

РУСКИ ОЛИГАРХ У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Абрамович после Челсија покушао да уђе у други клуб

Tanjug/AP

Ali ubrzo se našao i pod istragom Fudbalskog saveza Holandije.

On je, navodno, na nelegalan način pokušao da preuzme Vitese, a sumnja se da je već izvesno vreme finansirao ovaj klub preko raznih firmi i fondova sa Kipra i to čak u periodu dok je bio u Čelsiju.

Kako prenose mediji, ove informacije su procurile nakon otvaranja dosijea koji su na uvid imali novinari Gardijana i Biroa za istraživačko novinarstvo. Sumnja se da je finansirao preuzimanje kluba sa čak 117.000.000 evra i to iz fonda sa Kipra.

Inače, na vezu Abramoviča i Vitesea se sumnjalo još 2010. godine, ali je tadašnji vlasnik Gruzin Merab Jordani sve negirao, a istraga nije donela nikakve podatke.

Interesantna je i saradnje ovih klubova preko pozajmica. Čelsi je redovno slao mlade igrače na kaljenje u Vitese, među njima bili su i Nemanja Matić i Danilo Pantić, kao i Mejson Maunt.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024